28 septembrie: Ziua Pune o Întrebare Stupidă

 Ziua Pune o Întrebare Stupidă  se desfășoară în fiecare an pe 28 septembrie. Mai cu seamă la începutul anului școlar, unii profesori recunosc că unele dintre întrebările care îi bântuie de ceva vreme pe elevii mai tineri pot da naștere unor discuții fuctuoase în sălile de clasa. 


Cel puțin în SUA, în anii 1980, profesorii au început să-și încurajeze elevii să pună întrebări fără teama de a fi ridiculizați de colegii lor ori a unei replici disprețuitoare a profesorilor, în aproape orice domeniu.       

                 

28 septembrie: Ziua Pune o Întrebare Stupidă

Cu toții am trecut prin așa ceva. Este una din perioadele când un anumit subiect ne-a atins o coardă a minții, vrem cu adevărat să știm mai multe despre el, dar ne-am temut că suntem printre cei care, pus și simplu, nu l-au "înțeles", așa că ne-am menținut întrebările în noi înșine. Ei bine, cu ocazia Zilei Pune o Întrebare Stupidă, ar trebui ca astfel de temeri să fie lăsate deoparte.


"Cum o membrană semipermeabilă lasă să treacă moleculele numai printr-o singură parte și nu prin ambele?" "Dacă o gaură neagră poate absorbi în ea lumina, de ce întreg sistemul nostru solar nu ar fi înghițit într-una într-o singură noapte?" Spre sfarsitul primei luni de școală ar trebui să ne debarasăm de timiditate și temeri sociale, și să punem întrebări de acest gen!


27 septembrie: Ziua Eșarfei


La trei decenii după inaugurarea sărbătorii din 28 septembrie, Dan Rothstein și Luz Santana au publicat cartea "Make Just One Change: Teach Students to Ask Their Own Questions" ("Faceți numai o schimbare: Învățați elevii să pună propriile lor întrebări"). Cartea a inclus și o "Tehnică de formulare a întrebărilor", o metodă semiștiințifică de a se pune întrebări potrivite la o clasă de școală. 


28 septembrie: Ziua Mondială a Rabiei

28 septembrie: Ziua Pune o Întrebare Stupidă 28 septembrie: Ziua Pune o Întrebare Stupidă Reviewed by Diana Popescu on septembrie 27, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.