22 noiembrie: Ziua Pune-ți un Șorț de Bucătărie

 Ziua Pune-ți un Șorț de Bucătărie este sărbătorită în fiecare an de americani în miercurea dinaintea Zilei Recunoștiinței (Thanksgiving). În ajunul Thanksgiving aceștia își împărtășesc dragostea pentru semeni prin coacerea unei pâini, înfășurarea sa într-un șorț de bucătărie și dăruirea acesteia unei persoane îndrăgite. Așadar, data de 22 noiembrie nu are drept subiect atât șorțul de bucătărie și purtătorii acestuia, cât, pur și simplu, iubirea...


Dacă în 2023 această sărbătoare se desfășoară pe 22 noiembrie, în anii următori are loc astfel: 2024 - 27 noiembrie, 2025 - 26 noiembrie.                                            


22 noiembrie: Ziua Pune-ți un Șorț de Bucătărie

Prima Zi Pune-ți un Șorț de Bucătărie a fost marcată de expertul în astfel de șorțuri EllynAnne Giesel, în 2006. Ea este o adevărată legendă grație site-ului său "Amintirile șorțului" (Apron Memories) și cărților sale best-selling "Cartea șorțului" și "Cronicile șorțului", ce povestesc despre confecționarea, purtarea și împărtășirea acestui accesoriu de bucătărie care ne poate aduce atât de mult confort, atâta bucurie. 


21 noiembrie: Ziua Mondială a Pescăriilor


EllynAnne pregătea bucate pentru Thanksgiving în ajunul acestei sărbători, se gândea la cât de mult se plâng oamenii de munca istovitoare asociată cu pregătirile pentru Ziua Recunoștiintei, când și-a amintit de o tragedie întâmplată unuia din vecinii săi. Și-a dat astfel seama de cât de norocoasă este și s-a decis să exprime asta printr-un gest special. Ea a pus niște pâine dulce într-un șorț de bucătărie și a scris o notă, "Sper acest lucru îți va face ziua puțin mai fericită". Apoi a dus această delicatesă vecinului ei. 


Acest gest unic de bunătate a inspirat Ziua Pune-ți un Șorț de Bucătărie așa cum este cunoscută în prezent. 


22 noiembrie: Ziua Aniversară a Societății Umane

22 noiembrie: Ziua Pune-ți un Șorț de Bucătărie 22 noiembrie: Ziua Pune-ți un Șorț de Bucătărie Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 22, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.