25 noiembrie: Ziua Blasé

 Ziua Blasé, celebrată în fiecare an pe 25 noiembrie, este o sărbătoare ciudată care le permite oamenilor să-și manifeste simțământul  de neplăcere față de lucruri deloc impresionante. Este o zi în care cei cu  cu o cultură peste medie ori cei cosmopolitani în comparație cu cei obișnuiți din jurul lor au prilejul să se bucure din a se plânge de lucruri pe care le găsesc a fi neremarcabile. 


Blasé este un cuvânt francez ce a apărut în secolul al XIX-lea, având origini germane. Cineva descris ca "blasé", blazat, este greu de impresionat întrucât este indiferent față de multe aspecte ale existenței pe care le-a experimentat deja. Acest lucru poate fi determinat de lipsa de cumpătare în delectarea cu plăcerile vieții sau de trecerea prin numeroase experiențe interesante și incitante de viață.      

          

25 noiembrie: Ziua Blasé

Cei familiari cu cultura franceză o cunosc prin literatură, artă, film și filosofie. Franța este o țară bogată în cultură, care are o perspectivă foarte liberală despre viață. În ciuda marilor influențe din Occident, francezii diferă de alții într-o mare măsură în privința atitudinii lor, ceea ce este observat imediat de străinii care le vizitează țara. Ei sunt formali și afabili, sunt cunoscuți ca a fi intelectuali și a prețui artele. Și, cauza asta, par să fie mai calmi și mai reculeși decât oameni din alte culturi. Arată puțin entuziasm sau incitare. Asta pentru că francezii tind să-și mențină o aparență de blasé, blazare. Sunt, în general, mai puțin expresivi, expansivi, cu emoții care nu se manifestă în mod dramatic.


24 noiembrie 2023: Ziua Fără Blană


Sărbătoarea neobișnuită din 25 noiembrie a fost inventată de Thomas și Ruth Roy, de la Welcat Holidays, spre finele anilor 1980. 


25 noiembrie: Ziua Panglicii Albe

25 noiembrie: Ziua Blasé 25 noiembrie: Ziua Blasé Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 25, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.