Dictionar de vrajitorie - Litera A


-Aberffraw - Stravechiul scaun regal din Wales de pe insula Ynys Mon (Anglesey).In prezent , unii vrajitori celti folosesc acest nume ca un sinonim pentru Lumea Cealalta.

-Abracadabra - Cuvant mistic folosit pentru a invoca magic spiritele benefice in scopul protejarii si a vindecarii.Expresia este utilizata si de iluzionistii moderni atunci cand pretind ca invoca puteri paranormale sau supranaturale pentru a-i ajuta in trucurile lor.Aceasta formula magica are ca posibila origine cuvantul 'abraxas ' , cuvant descoperit pe numeroase amulete din anii de sfarsit ai imperiului roman ; se presupune ca deriva din sistemul gnostic egiptean.

-Acolit - 1.Incepator sau novice intr-un ordin magic. 2.Cel mai mic rang intr-o grupare de vrajitori.

-Adept - Persoana care prin studiu aprofundat si realizari importante s-a dovedit a fi remarcabila intr-o ramura specifica a magiei.Cineva poate , de exemplu , sa fie adept in practicile magice egiptene , dar nepriceput intru totul in domeniul bucatariei practice magice.

-Afirmare - O afirmare reprezinta o declaratie menita sa aiba un efect pozitiv asupra mintii constiente atunci cand este repetata cu o mare frecventa in timpul unei vraji rituale de meditatie.

-Akasha - Al cincilea element , puterea spirituala omniprezenta care strabate universul.Akasha este asociat cu spatiul exterior , spatiul interior ,forta vietii si nemanifestarea.

-Alchimie - Stiinta medievala a chimiei avand scopul de a purifica si de a perfectiona rezultatele experimentelor chimice si ale ritualurilor magice.

-Allah - Dumnezeu , in religia islamica , originar "Al-Lat" , insemnand luna.

-Altar - In vrajitorie , un altar reprezinta o suprafata plata pe care sunt asezate instrumentele rituale si simbolurile magice in decursul executarii unei vraji.

-Alunga - A pune capat la ceva in mod magic sau a exorciza entitatile nedorite.

-Amulete - Amuletele sunt obiecte incarcate cu proprietati magice care ofera purtatorului un sentiment de siguranta sau protectie.Totodata , ele pot ajuta la mentinerea sanatatii , pot ameliora virilitatea si fertilitatea si pot fi purtatoare de noroc.

-Anima / Animus - Concepte apartinand lui C.G.Jung ; "anima " reprezinta elementul feminin ascuns in subconstientul masculin , "animus" , elementul masculin din subconstientul feminin.Aceste concepte corespund atat conceptiei pagane conform careia Sinele /Sufletul este deopotriva feminin si masculin , cat si teoriei reincarnarii.

-Animism - Credinta conform careia in Natura exista un Spirit Divin.

-Ankh - Hieroglifa egipteana utilizata pe scara larga ca simbol al vietii, dragostei , cunoasterii cosmice si reincarnarii.Are forma unei cruci cu partea superioara in forma de lat.Cunoscuta si sub numele "crux ansata" , ankh este folosita de vrajitorii contemporani ( in special de wiccanii de traditie egipteana) in incantatii si ritualuri pentru sanatate , fertilitate si divinatie.


-Aradia - Zeita italiana care jurase sa isi apere credinciosii impotriva agresiunii credintei masculine si tuturor persecutiilor in vremurile guvernate de teroarea medievala.Adevarata Aradia a fost o femeie italiana din anii 1350 care , intemnitata de mai multe ori , a reusit de fiecare data sa evadeze , pentru ca , in cele din urma , sa dispara cu desavarsire.O a doua Aradia este Leland's Aradia , o carte continand informatii despre o vrajitoare tiganca italiana.O a treia Aradia este fiica lui Lucifer (zeul soarelui ) si a zeitei Diana , considerata a fi regina vrajitoarelor.

-Arcana - 1.Cele doua jumatati ale pachetului de carti de tarot.Arcana majora cuprinde 22 de carti majore (atuuri ) descriind evenimentele dominante din viata noastra.Arcana minora consta din 56 de carti de joc care ajuta la configurarea situatiilor expuse de cartile majore sau descriu evenimente marunte din viata noastra. 2.Cunoastere secreta.

-Arhetipuri - Forme fundamentale ale psihicului uman .

-Arhiva akashica - La inceputul secolului XX , spiritistul Edgar Cayce a adus la cunostiinta oamenilor forma de existenta a arhivei akashice.Se pare ca aceasta este o imensa baza de date de unde pot fi accesate informatii despre subiecte precum vietile trecute , vindecarea , si alte practici magice sau spirituale.Aceasta baza de date nu poate fi accesata cu ajutorul unui echipament material cum ar fi un computer , ci numai de catre mintile unor spiritisti sau vrajitori experimentati.

-Arta (Mestesug)- (Witchcraft) Arta /mestesugul vrajitoriei ; vrajitorie ; wicca.

-Aruncare - In diferite practici de divinatie , sunt aruncate , pe pamant sau pe panza speciala , pietre , carti de joc , bucatele de lemn sau alte obiecte , astfel incat sa aiba loc o revelatie asupra intrepatrunderii cailor vietii.

-Asociatia Wicca Cymry - (Association of Cymry Wiccae) Una din cele mai vechi asociatii de vrajitorie din SUA (fondata in 1967).A inclus de-a lungul timpului toate formele traditionale de wicca ; este alcatuita din biserici de vrajitorie si wicca , ale caror traditii si filozofie religioasa deriva in special din surse celtice.

-Aspecte - Calitati sau caracterisici ale zeitatilor.

-Astral - Referinta la o alta dimensiune a realitatii , numita uneori "perioada/timpul visului".In aceasta dimensiune , atat timpul ca si spatiul pot fi strabatute de corpuri imateriale.Spatiul astral este populat de o larga varietate de entitati : fantasme , elementali , stafii , precum si prezente constiente sau visande ale oamenilor in viata.

-Astrologie - 1.Credinta in faptul ca pozitia relativa a planetelor , stelelor si satelitilor poate influenta evenimentele din jurul nostru si destinul nostru personal . 2.Metoda de calcul a acestor influente si a rezultatelor lor.

-Astrologie natala - Se refera la calculul influentei planetelor in momentul nasterii subiectului.

-Athame - Cutit de purificare si ceremonial consacrat utilizat in practicile rituale ale vrajitorilor.Ne este niciodata folosit in sangerari si este arareori utilizat pentru a taia ceva din lumea materiala.

-Avatar - Forma superioara a sufletului care a ales sa se intoarca intr-un corp fizic pentru a invata alte suflete mai putin evoluate.

----------------------------------------------------------------------------------

Dictionar de vrajitorie online de la A la Z

A..B..C..D..E..F..G..H..I..K..L..M..N..O..P..R..S..T..V..W..X..Y..Z

-----------------------------------------------------------------------------------

Surse :
A Dictionary of Witchcraft...Glossary of the Craft...Reclaiming: Witchcraft Glossary...Bewitching Ways' Wiccan Glossary...Magic Dictionary Witchcraft Dictionary...Witch's Brew - Witchcraft Dictionary ...Witch's Dictionary...About.com


Copyright ©diane.ro

Articole din acelasi domeniu : Magia neagra.Farmece de dragoste...Farmece de dragoste.Incantatii si retete...Plante magice in vrajitoria Wicca...Wicca , religia vrajitoriei


Dictionar de vrajitorie - Litera A Dictionar de vrajitorie - Litera A Reviewed by Diana Popescu on decembrie 31, 2008 Rating: 5

5 comentarii:

  1. deci la tine nu pot lasa un comentariu daca nu am un cont pe una din optiuni ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am ales aceasta varianta intrucat imi veneau multe comentarii anonime.Crezi ca ar trebui sa renunt la aceasta optiune ?

    RăspundețiȘtergere
  3. subscriu la ce a spus Bogdan mai sus.La sectiunea 'Comentati ca:' lipseste optiunea cu Nume/Adresa URL si dupa mine asta mi se pare cea mai utila!

    RăspundețiȘtergere
  4. OK. Ca sa nu mai fie nici un fel de problema , am lasat toate optiunile (inclusiv anonim).
    Astept comentarii !

    RăspundețiȘtergere
  5. vreau sa invat ajutati-ma daca puteti am nevoie de pregatire avansez repede dar nu imi iese nimic bun...

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.