Barbatii gelosi si posesivi. Cine sunt si ce vor ei de la femei?

Cea mai mare problema din universul relatiilor de cuplu este legata de barbatii gelosi sau foarte posesivi.
Desi sunt disperati sa gaseasca o femeie pe care sa o iubeasca si sa o adore, dupa ce reusesc sa o aiba, barbatii posesivi raman intr-o stare de disperare datorata temerii de a nu o pierde.

Aceasta panica morbida apare, de obicei, din cauza lipsei de incredere in sine sau de respect fata de propria persoana, mai intai, apoi fata de partenera.

Ei cred ca nu o merita cu adevarat si incearca sa o subjuge, sa o faca cat mai dependenta fata de ei.Este un lucru obisnuit in zilele noastre ca din ce in ce mai multi barbati sa se simta confuzi din pricina neaprecierii sau lipsei de incredere in propria lor persoana.

Cel dintai pas al calvarului unei femei consta in a nu fi in stare sa recunoasca de la prima vedere un barbat gelos sau posesiv.

Ce vor barbatii posesivi


De multe ori, el poate fi fermecator si aratos, are lumea la picioarele lui sau asa pare, iar iubita sa nu are nici un motiv sa se indoiasca ca a nimerit peste printul viselor ei. Poate ca acest rol, de baiat bun, nu este decat o prima faza de manifestare a unui obsedat Othello...!
Oricum, daca o fata ar putea sa descopere de la inceput cu cine are de a face, viata ar putea fi mult mai frumoasa.

Am observat, pentru intaia data, "sindromul barbatului obsesiv", in urma cu cativa ani , la inceputul facultatii.
La sfarsitul cursurilor, un cortegiu impresionant de "prieteni" astepta, in strada sau in masini, ca alesele inimii lor sa isi faca aparitia.
Am descoperit, intr-un tarziu, ca multi dintre ei nu faceau lucrul acesta doar din curtoazie sau afectiune. Balonul iluziilor s-a spart dintr-o data, atunci cand o colega mi-a marturisit ca nu poate merge nici macar la o cafea, dupa cursuri pentru ca prietenului ei nu ii place asta si insista sa o ia de la facultate, potrivit orarului zilnic pe care il stie pe de rost. Daca fata isi dorea sa mearga in alta parte, trebuia sa il anunte cu o zi inainte.

Aceasta revelatie socanta poate fi familiara multor femei care citesc aceste randuri, dar , in acea perioada, nu imi dadeam seama inca cat de mare era o astfel de problema pentru un baiat.

Cuvantul cheie, intr-un astfel de caz, este lipsa increderii in sine.

De obicei, barbatii gelosi si posesivi sunt obsedati de gandul ca iubita le poate fi furata de sub nas, oricand si oricum. Ei nu au incredere in ea sau in cuvintele ei de dragoste si ignora faptul ca ea este alaturi de ei.
Astfel de barbati banuiesc, in continuu, ca partenera lor nu tine cu adevarat la ei si ca ea urzeste, clipa de clipa,  cate un plan prin care sa le scape din maini cu prima ocazie.
De ce?
Datorita simplului motiv ca, undeva, in adancul sufletelor lor, ei simt ca nu merita aceasta femeie sau ca ea ar putea fi mult superioara lor.
Aceste simtaminte creeaza o dilema majora pentru un barbat posesiv.
"Daca ea isi doreste, cu adevarat, sa fuga de mine, cum pot sa o fac sa ramana ?"
Raspunsul apare imediat, de la sine:
"Tot ce trebuie sa fac este ca ea sa devina dependenta de mine, sa o determin sa ma doreasca si sa o fac sa nu mearga nicaieri fara mine. Chiar daca eu ies in fiecare seara cu baietii !"

Un barbat care nu se iubeste pe sine, nu poate intelege de ce ar putea fi iubit de catre o femeie, dar are nevoie sa simta ca este iubit si isi doreste ca ea sa ii demonstreze mereu cat de mult ar putea face pentru el.

Un astfel de barbat va insista intotdeuna asupra "atitudinii pozitive" ca ei doi sa stea cat mai mult impreuna acasa, iar activitatile sociale, de grup ale fetei vor dispare cu totul in neant.
"Acasa este locul in care esti mereu in ochii mei!"

Pe masura ce relatia de cuplu evolueaza, tipul posesiv va gasi noi cai de a se asigura ca partenera nu se va dezlipi de el.
Poate inventa, de exemplu, scenarii fictive prin care are nevoie de ajutorul si sprijinul ei, fapt ce o va indeparta pe femeie de cercul ei social. Decat sa se intalneasca cu prietenele, ea va ramane langa partenerul ei sa il sprijine.

Desigur, la incepu , un astfel de pas reprezinta o parte a constructiei unei relatii romantice.
La urma urmei, orice femeie isi doreste sa petreaca cat mai mult timp langa barbatul pe care il iubeste.
Daca acesta face parte,  insa, din categoria posesivilor, va avea grija ca, putin cate putin, sa isi indeparteze partenera de prietenii si activitatile ei de zi cu zi, putand ajunge chiar in faza de a-i demonstra iubitei ca amicii ei nu ii sunt de fapt amici. El o va izola progresiv de propriile ei nevoi sau obiective.

Dupa finalizarea izolarii, barbatul posesiv va trece la o noua etapa, in care isi va critica partenera si o va face sa se vada intr-o oglinda deformata, pentru a fi sigur ca ea isi va pierde stima de sine.
Daca femeia nu mai are pretuire pentru ea insasi, de ce ar crede ca altcineva ar mai putea sa o aprecieze ?


Tipul posesiv ii va repeta femeii de langa el cat de norocoasa este, intrucat este cu el si va declara ca o va iubi intotdeuna pentru ce este ea cu adevarat!! In cele din urma, s-ar putea construi un grad de dependenta amestecata cu teama, determinand femeia sa creada tot ce spune el.
Identitatea unei astfel de femei se  va disipa, iar prietenii ei se vor intreba, dezamagiti si ingrijorati, de ce sunt ignorati...

In acest stadiu, gelosul sau posesivul aduce femeia, exact acolo unde si-a dorit de la inceput, adica in izolare si dominare.
El se simte mai bine cu el insusi, pentru ca partenera depinde acum de el, dar asta nu inseamna ca a ajuns sa aiba incredere in ea , intrucat el va crede intotdeuna ca ea pune la cale o conspiratie pentru a evada de langa el.
Barbatul posesiv nu crede nici macar acum ca este iubit si are nevoie de mereu innoite dovezi si demonstratii de dragoste. Atat prietenii barbatului, cat si cei ai femeii nu vor avea nici o idee, dar vor putea suspecta despre ce se intampla in acest cuplu.
El va fi, in continuare, un "tip de gasca", in cercurile lui sociale, iar ea va putea ajunge in punctul de a se teme sa mai iasa din casa, pentru a nu avea parte de scene infioratoare acasa.

Acesta nu este un autentic mod de a-ti trai viata.
Nu pentru astfel de lucruri ne cautam un partener si ajungem intr-o relatie de cuplu.
Tot ce vrem este sa fim dorite si iubite. Dar nu in acest fel!

In mod ironic, o mica doza de gelozie poate face minuni intr-un cuplu.
Micile portii de gelozie, foarte mici si care starnesc rasul pot crea o atmosfera atractiva si sexy.
Insa, atunci cand lucrurile merg prea departe ...

Multe femei recunosc ca un barbat lipsit de cel mai mic fior de gelozie nu le poate iubi cu adevarat.
Un barbat poate arata uneori prin gesturi de afectiune faptul ca nu isi doreste sa fie subclasat de catre partenera lui. Aceste mici nuante aduc placere intr-un cuplu.Dar lucrurile nu trebuie sa fie impinse prea departe !

Exista multe motive pentru care barbatii devin posesivi in societatea contemporana.
Este posibil ca, odata cu afirmarea profesionala a femeii si dobandirea capacitatii de a deveni independenta financiar si social, barbatii  au inceput sa se simta amenintati.
Rolul traditional de sot si parinte, vocea lor dominanta din casa, si-au pierdut din vigoare in zilele noastre.
Pentru a compensa lucrurile acestea, ei  incearca sa isi reevalueze rolul, intr-o relatie de cuplu.

Vechile obiceiuri mor, insa, greu , iar unii barbati incearca inca sa se agate de conceptiile conform carora au fost educati!
Le poate lua mult timp pentru a afla ca ei nu sunt intotdeuna pe primul loc intr-o relatie si ca trebuie sa acorde atentie nevoilor partenerei lor, asa cum li se acorda atentie si lor.

Barbatii care nu sunt multumiti de rolul lor intr-un menaj, sunt lipsiti de masculinitate, au frustrari legate de cariera profesionala, le lipseste succesul financiar, influenta parentala dominanta si confortul cu propriul lor eu. Pot cadea cu usurinta prada unei tendinte posesive progresive.

A fi cu cineva nu inseamna, insa, a-l poseda asemeni unui lucru.
A fi iubit este o invitatie deschisa si nu ceva ce trebuie sa fie capturat si tinut prizonier.!

Un barbat fericit , increzator in el nu are probleme legate de posesivitate si gelozie.Desi unele aspecte ale unei relatii de cuplu pot sa nu fie impartasite , el pretuieste independenta prietenei sau partenei lui si sistemul ei de valori , asa cum si-l pretuieste si pe al sau. O relatie dintre un barbat si o femeie presupune impartasire , dar si libertate de exprimare si identitate personala a fiecarui membru al cuplului. O astfel de relatie se naste si traieste prin incredere reciproca autentica.

Barbatii gelosi si posesivi sunt creaturi patetice si sarmane, ce pot fi intalnite, zi de zi, pe strada.
Orice femeie nu trebuie sa se complice in a fi alaturi de ei, asa cum ei nu merita nici o femeie.

Marea ironie este ca un barbat relaxat si sigur pe el nu va indeparta nicicand o femeie, in timp ce unul lipsit de respect de sine va forta nota facand sa se intample chiar lucrul care il ingrozea cel mai mult.
Faptul de a fi parasit ...!

Daca esti o femeie ajunsa la capatul rabdarilor datorita unui astfel de barbat, vei avea nevoie de prieteni si de familie, pentru a te sprijini in confruntarea cu o persoana care are probleme serioase de natura psihologica.
Pentru a te aduce inapoi, el va incerca orice metoda pentru a te face sa crezi ca ai nevoie de el si va insista pe punctele slabe pe care chiar el le-a creat in tine.

Semnale de pericol asupra unui barbat potential gelos | posesiv:

- Critici fata de aspectul femeii si sugestii despre cum ar trebui sa se imbrace;
- Preocupat peste masura de locurile in care o femeie socializeaza;.
- Insistenta de a conduce o femeie pana si in locurile cele mai banale sau sordide;
- Incearca sa schimbe sfera sociala a femeii;
- Telefoane extrem de dese pentru a afla mereu in ce loc este o femeie;
- Inabilitatea de a discuta si comunica;
- Incercari de a-si afirma superioaritatea si de a face femeia sa se simta inferioara in orice domeniu;
- Lipsa de viziune, respect sau incredere in ea;
- Temperament agresiv sau o atitudine irationala fata de detalii minore.

Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Gelozia in citate , maxime , aforisme
Barbatii gelosi si posesivi. Cine sunt si ce vor ei de la femei? Barbatii gelosi si posesivi. Cine sunt si ce vor ei de la femei? Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 30, 2009 Rating: 5

207 comentarii:

  1. cel mai amplu articol despre gelozie, super adevarat! traiesc de 10 ani cu un barbat gelos, si intr-adevar tot ce ai scris aici mi se intampla, deja sunt la capatul rabdarilor! singura solutie e divortul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. gelos degeaba nu?

      Ștergere
    2. ce ar fi sa ne povestesti 3 dintre escapadele pe care le ai avut inselindu l

      Ștergere
    3. avem o viata scurta si oricum plina de greutati......de ce sa mai suportam si actiunile din cauza geloziei si posesivitatii??????nu meritam....viata poate fi mai frumoasa fara ei!!!

      Ștergere
    4. In 10 ani doar 3 escapade? Sunt in divort, ca eu as fi impins-o sa si-o mai traga pe la spate pe ascuns, sa simnta ca e o femeie dorita, sexy, chiar as sta sa ma priveasca in ochii in timp ce si-a chemat pe cineva sa o puna capra si sa ii frece locul in care ma pune sa ling si in care facem dragoste, si ne jucam de.a sexul. Ca sexul e mai excitant ca dragostea de multe ori. Asa ca as vrea sa privesc in ochii femeia care o iubesc si as face orice pt. ea, si sa ma vada ca sunt fericit ca o las sa se simnta bine. Asta daca esti barbat, ca daca nu sti ce sa faci in pat, normal ca te sperii ca da de altu care da mai bine la ea. Ideea e ca ii place sa o bage de la barbati mai frumosi ca sotu, dar când ma priveste stiu ca vom glumi pe seama acelui barbat, si ca deabea astepta sa termine sa poata sa ii zica ce vrea, si cum e la pat. Asa ca iubit, tre sa ii spui ca e the best. Asa, ca poate dupa ce pleaca iti poate zice ca a descoperit ceva ce ii place si va avea mai mare satisfactie când o sa ii faca acel lucru si mai mult si persoana iubita....Asa ca gelozia e pt. impotenti. Intr-adevar as avea un discomfort fata de persoana iubita in unele situatii, dar cine stie poate daca as iubi o curva si sa fie si proasta, as suferi, din prostia mea, ca gelos sa fi, te-ar face mai prost....dar in fine, pareri si pareri. De ex. nu haleam bulangii, nici sa ii vad, imi provocau greatza, ca si acum de fapt, dar as vrea sa petrec o noapte cu un cuplu, si sa ma puna femeia sa o sug lu iubi ei. Mi.e frica de cum m.ar marca, dar as suge cu o pofta de nu as lasa.o pana nu imi rup falcile in ea.

      Ștergere
  2. Mda, interseanta descoperire pentru voi femeile....orice barbat are o "doza" de gelozie, cel ce nu are....nu il pot considera barbat.....personal intr-o relatie imi place sa fiu "titular" nu "rezerva", asa cum doresc anumite femei din ziua de astazi.

    RăspundețiȘtergere
  3. e o boala grea! articolul este impecabil! dar am vrea si solutii care pot fi aplicate in acest caz de gelozie exagerata! ce ar trebui sa faca barbatii in situatia asta?

    RăspundețiȘtergere
  4. Răspunsuri
    1. eu m-am despartit. alta solutie nu e pentru ca acel om are o problema cu el insusi si nu o poate rezolva decat el. daca nu vrea atunci separarea e singura solutie. Atentie ca veti tot timpul ”vinovata”

      Ștergere
  5. BUNA MA CONFRUNT SI EU CU ASEMENEA SITUATIE DE 5 ANI AM UN PRIETEN BOLNAV DE GELOZIE MA INCHIDE IN CASA SI NICI TATAL NU MA LASA SA IL VIZITEZ SE TEME.PE DEASUPRA MAI ESTE SI OFITER OARE LA ASTEA NU LE FACE CONTROALE PSIHOLOGICE??NU CRED CA O FEMEIE SE POATE NUMI CURVA DACA A FOST MANECHIN SAU A LUCRAT IN BAR DE NOAPTE.HAI SA FIM SERIOSI.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am avut un pompier si era de-a dreptul bolnav cu capul..niste batai crunte ce-am primit de la el....mi-e greu sa descriu in cuvinte. Da, din cauza geloziei nefondate. Nu ii dadeam motive sa fie gelos, era gelos pt ca era un psihopat.

      Ștergere
  6. Tot ce ati scris in acest blog este absolut adevarat eu sunt barbat si singur ma confrunt cu aceasta problema si citeodata imi dau seama ca nu am dreptate ma opresc pe o perioada scurta dupa care se intimpla din nou.Bine ar fi daca ati putea sa ne dati o mina de ajutor..... MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai linistit ca cea care a scris aici nu prea are cum sa te ajute. In cazul in care nu ai citit bine atricolul, mai citeste o data. Barbatii astia nu merita femei, de parca femeile (mai exact, toate) ar fii ceva din aur ce trebuie pus pe un piedestal regal si lasat la aprecierea tuturor. La randul ei, aceasta "blogarita" este putin frustrata si bolnava de noul trend "feminism" pe paine ce impinge iporcrizia la nivel de arta feminina. Ce-si doresc femeile, de ce te lasa femeile, ce sa faci si cum sa-ti inseli barbatul iti pare cunoscut? Da? Pai pentru internetul e format din 70% articole ipocrite de gen. Facandu-te sa crezi ca tu ai nevoie de ele si nu e reciproc. Toate articolele astea vor sa ridice femeile in slavi si de sub papucul masculin. Nu am nimic impotriva ca femeia imi e egal. Din pacate emanciparea asta s-a ajuns la punctul in care femeia e deasupra, iar tu te simti inferior, pentru ca vorba aia. da-i unei femei toata puterea si vezi de ce am cazut din Eden. Sunt eu acum misogin? Cam da, dar un misogin pozitiv pentru ca simplu femeia nu-mi e deasupra cum se crede, nici dedesubt cum vrea si incearca sa para. Imi e egal. Vrei sa te tratezi? Incearca sa nu mai vezi femeia ca pe o comoara, pentru ca nu e;). Desi pe toti peretii internetului sta scris ca da. Femeia e om ca si tine si inafara de gauri mai multe nu are nimic in plus iar daca vrea sa te insele o va face si cu tine de mana (deci oricat de posesiv ai fii, daca-i parasuta fata, tot se parasuteaza). Asta e de fapt problema gelosului si nu ce vor femeile sa creada, inclusiv tanti ce scrie pe aici. Posesivitatea are legatura cu faptul ca baiatului nostru ii se par femeile un fel de Dumnezei ce trebuiesc venerati, iar acesti zei trebuiesc cocolositi si iubiti si tinuti secreti. Tanti de aici deja se apropie de paranoia prin descrierile ei, care este intr-adevar o boala psihica, la care s-a ajuns tot din cauza societatii deformate in care traim. Problema e creata de noua emancipare a muierilor ce foarte multe nu au inteles-o si acum se dau presedinti: Deci stai calm, ca nu e ca si cum esti doar tu devina. Doar da-o jos de acolo de unde sta, si priveste-o ca pe o fiinta. Incet iti vor trece geloziile. Si nu uita roata se intoarce. Femeia nu stie ce vrea asta e bine sa o tii minte toata viata.

      Ștergere
    2. O femeie stie ce vrea de la viata....
      Un print...nu un ratat .

      Ștergere
  7. super interesant articolul.sunt femeie si prietenul meu a incercat oarecum sa ma domine,insa ghinionul lui a fost ca sunt mai isteata.insa femei bune nu trebuie sa va lasati dominate de acesti barbati!!! intradevar ei sunt numiti sexul tare dar de multe ori ovarele sunt la ei si la noi un caracter forte care de multe ori la ei lipseste.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt si eu o victima a unui astfel de personaj.
    Regasesc realitatea din casa mea in acest articol.
    M-ai facut sa constientizez ca poate urma partea a doua a planului diabolic: scaderea stimei de sine.
    Voi fi atenta sa nu cedez aceasta cetate: increderea mea in mine. Si de aceea m-am decis definitiv sa slabesc, sa devin mai frumoasa si sa continui obiceiul de a fi mai buna in fiecare zi!
    Sa-ti dea Dumnezeu sanatate ca m-ai ajutat sa deschid ochii!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma bucur ca ti-am fost de ajutor .Nu te lasa calcata in picioare sau anihilata.Intre o relatie proasta si personalitatea ta autentica trebuie intotdeuna sa o alegi pe cea de-a doua. Bafta si fericire !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si daca sunt si copii la mijloc ce faci? Eu inca ma lupt cu asa ceva dar am copiii care parca ma tin legata. Mie frica sa povestesc cu cineva pt ca voi fi criticata. Am ajuns fara prieteni. Daca vb si cu femei gresesc. Ce sa fac?

      Ștergere
    2. Trimite-mi povestea ta. O voi publica si cu siguranta se vor gasi solutii.

      Ștergere
  10. aveti foarte mare dreptate in toth ceea ce ati scris in acest articol...m-a ajutath foarte multh...deakum o sa am grija cum o sa-mi conduc gelozia....

    RăspundețiȘtergere
  11. da mare dreptate....din fericire nu pot sa zic ca ma confrunt cu o astfel de conjnctura...desi am o relatie de 5 ani...

    RăspundețiȘtergere
  12. este foarte adevarat si eu ma confrunt cu o asemenea situatie

    RăspundețiȘtergere
  13. quote "Anonim spunea...

    cel mai amplu articol despre gelozie, super adevarat! traiesc de 10 ani cu un barbat gelos, si intr-adevar tot ce ai scris aici mi se intampla, deja sunt la capatul rabdarilor! singura solutie e divortul."

    Iti dau eu o solutie mai rapida si mai eficienta,culca-te cu fostul si muta-te cu el in alt oras. Iti garantez ca in cel mai scurt timp cel "gelos si posesiv" pe care l-ai suportat cu greu 10 ani se scarbeste de tine intr-atat incat...o sa iti pregateasca o surpriza. Va dadeam eu un contra-articol pt blogul asta...dar nu merita ...perfectelor! Toti avem plusuri si minusuri...si noi,si voi.

    RăspundețiȘtergere
  14. Asa este....,citesc si plang!Viata mea a fost un chin,timp de 10 ani,langa un astfel de om.Ce este mai rau,ca imi cresc singura copiii,2 copii rezultati din casnicia mea cu acest "OM".....Sunt divortata de 2 ani de el si inca nu am pe nimeni,datorita faptului ca nu mai am incredere in mine.....Mi-a distrus viata!!! Asa gandesc eu in momentul de fata...

    RăspundețiȘtergere
  15. Incearca sa iti pastrezi increderea in tine insuti.Dca devii constienta de fortele tale interioare , poti depasi acest moment.Nu sunt doar vorbe goale .In mod sigur sunt niste barbati in jurul tau care te doresc.Nu te lasa ispitita de orice promisiune. Gandeste cu grija si il vei putea alege pe cel care , dincolo de responsabilitile tale, va sti cum sa aiba grija de tine si de copii.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna!din pacate si eu am parte de o persoana extrem de gelos si posesiv.imi este frica sa ma mai duc acasa,deoarece,sparge pahare,tipa injura si ma acuza de lucruri iesite din comun.am ajuns la capatul puterilor.am 25 ani si pur si simplu sunt intr-un mare impas.pana sa il cunosc pe el am mai avut o relatie de 8 ani care la fel a fost trasa la xerox cu aceasta.am inceput sa imi pun intrebarea daca nu cumva eu ii aduc pe barbati in aceasta stare.mentionez ca sunt o persoana care in afara de serviciu si acasa nu ies in alta parte.nu ma imbrac provocator nu ma machiez decat foarte rar.Sunt disperata si imi este frica sa imi fac o alta relatie.nu pot povesti la nimeni iadul prin care trec,doarece prietenii imi spun sa renunt la el si incerc sa renunt i-am spus sa plece din casa mea dar devine foarte violent.nu am pe nimeni aproape familia deoarece locuies cu chirie departe de orasul natal.ma simt singura deprimata si nu mai gasesc o cale de scapare.daca ma puteti ajuta va rog din suflet.

    RăspundețiȘtergere
  17. manipuleaza-l, fa-l psihic...comportate ca si el, exact ca si el, sa se vada in "oglinda" si daca se ajunge la extrem, fa si tu amenintari...cheama-ti prietenii, zi ca anunti politia, sau cum am patit si eu cu fostul prieten care m-a manipulat in ultimul hal,nici acum nu pot sa il vad ca imi e scarba de el, si au trecut 2 ani, ce am facut, angajezi niste bodyguarzi, sa il sperie asa putin, daca e destept, te lasa, daca e prost, mai insisti cu bodyguarzi....e dramatic si e extrem, dar crede-ma functioneaza, acum sunt intr-o alta relatie, si ma bucur foarte mult, mi-am deschis ochii.
    Ce e cel mai important, este ca tu realizezi in ce situatie esti, asta inseamna ca stii ca ceva nu e bine si ca tre sa schimbi ceva...foarte bine, primul pas spre vindecare e recunoasterea, nu incerca sa il schimbi, nici un om, dar niciunul nu se schimba niciodata...poate ca e ceva in tine, ce declanseaza emotiile negative in barbati, asa am crezut si eu...dar nu..nu e adevarat...fi tu insuti..sunt sigura ca vei gasi pe cineva care sa te placa asa cum esti, si sa nu fie posesiv cu tine...eu mi-am gasit, poti si tu :) multa fericire, si libertate sufleteasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bodyguarzii sunt inutili în fata unui om gelos patologic

      Ștergere
  18. Senzational articolul!

    Trist, dar adevarat. Cum dragostea e mare la inceput ... esti orb, aceste detalii foarte importante nu le mai vezi, in timp vin copii...incepi sa vezi mai limpede si-ti dai seama de aceasta problema, insa...deja lucrurile sunt destul de complicate si viata este compromisa. 1 minut de luciditate inainte de casatorie....ar putea schimba intreaga viata. Dragele mele, o asemenea persoana nu se poate vindeca, deci, solutia este divortul si acesta in momentul in care va dati seama de aceasta problema..cu cat amanati cu atat o sa regretati mai mult si lucrurile se vor complica si mai mult....sau incercati varianta cu psihologul.....insa nu va ajuta mare lucru.

    RăspundețiȘtergere
  19. fffff adevarat....asa eram eu, asa ma purtam eu ...ca un cretin.....faceam gesturi urite spuneam vb grele la cald dar dupa ce analizam situatia imi dateam seama ca ma consum degeam...ii faceam rau ei dar mai rau imi faceam mie....acum m.am schimbat fff mult....iubita mea merge in club si la 2 np eu la fel fara ea si nu mai avm o problema...ce naiba o viata avem de ce s.o traim cum vor alti......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ajuta-ma si pe mine sa scap de gelozi asta nefondata te rog frumos. daca crezi ca ai timp si poti sa imi oferi cateva sfaturi te voi asculta cu cea m-ai mare placere

      Ștergere
    2. Incerc sa scriu cat de curand un articol despre cum sa te dezbari de o nefondata gelozie!

      Ștergere
    3. Poate na ajutați sa scap și eu de gelozia reactiva ce ma destabilizează fizic și psihic atat de mult, încât am slăbit 30 de kg.. Gelozia reactiva este o gelozie fondata,certa ca soția m-a înșelat. Nu ma refac nici după 3 ani și jumătate.

      Ștergere
  20. foarte Adevarat !zici ca l-ai cunoaste pe prietenul meu!nu eram atenta la toate aspectele astea dar acum parca mi s-au deschis ochii!...

    RăspundețiȘtergere
  21. Asa este barbatul gelos???? asa o fi, dar fiti atenti la mine si cititi-mi rindurile;Sunt casatorit de 12 ani si am 2 copii dar sa va spun de ce imi reproseaza sotia ca sunt gelos .OK sunt ca o iubesc si tin la ea.
    Am cunoscuto la un restaurant era ospatarita si neam placut si a fugit cu mine am stat in oras vreo 4 luni.Ne-am mutat la un prieten al meu si din prima noapte am DORMIT impreuna SI ATAT.Am avut grija de ea in aceste luni tot ce trb la o femeie si nu numai dar nu era o problema.Ne-am mutat la 2 saptamani inrun apartament de 3 camere.In acest timp EA nu a mai dormit cu mine si sa mutat intr-o camera sa doarma singura.OK.
    Pana aici toate si frumoase dar a inceput calvarul meu de a suferi pt. ea pleca la intalniri de seara,a cunoscut un baiat care a venit la ea si ma recomandat drept FRATE si in aceea seara sa si CULCAT cu el eu fiind in camera alaturata sa auzit gemete CLAR ce putea face????a mai durat cva timp a cunoscut altul si cu el sa culcat fiinca ia adus 400 mii cum era pe vremea aia 40 lei.Si in tot acest timp eu plateam chiria,telefonul,cablu,lumina,smd.
    Dupa aceste 4 luni s-a culcat cu mine (in sfarsit)si tot incerca sa mai umble cu unu cu altul si eu am PUS piciorul in prag si iam spus sa ca eu plec la ai mei ca nu mai rezist in oras ,ea ma convins si ne-am mutat la ai mei.Si avem 2 copii unul 11-6 ani si de cateva luni si-a luat sevici si am inceput sa mai am indoiele de ea??
    CE PARERE AVETI?? SUNT GELOS DEGEABA?? Astept raspunsuri si comentarii la acest subiect.va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  22. anonim (16 iunie 2011)
    Te rog fi sincer si spune-mi ,cum a fost ea la inceput?adica tu nu ai cunoscut modul ei de a fi de la bun inceput?nu stiai cu cine esti?daca ai vazut ca nu e ceea ce-ti doresti de ce ai continuat relatia cu ea?de ce nu ai cautat pe altcineva care sa corespunda cerintelor tale?Nu ma intelege gresit ,nu-i tin partea ei ,nici a ta.Toate faptele noastre sunt justificate mai mult sau mai putin ,poate faptul ca ea a cautat afectiune in alta parte ,a fost din cauza ta ,ori ai fost prea rece ,ori prea sufocant !asta numai voi stiti.Incearca totusi sa stati de vorba ,cu calm ,si nu bagati copii in toata treaba asta .Ceea ce ai scris tu ,nu prea are legatura cu ceea ce a descris mai sus ,godessdiana88...Bafta

    RăspundețiȘtergere
  23. va salut eu sunt cel ce a scris mai sus de nevasta lui ca sunt gelos??
    da asae .sa va spun cum sa intamplat este o femeie usoara si nu ma place este ironica de ce mai sta cu mine dac atunci cand facem dragoste sau cum so numi sex sta ca proasta ??
    maumilit si va mai scri sa stiti ce sa intampllat Era insarcinata cu fata cea mara si am maersla oras si acolo mia zis ca vrea la wc si cand am iesit am asteptat 20 min degeaba ca prostul
    sunt un prost ca o iubesc ma recomandat mereu FRATE ce in semna asta nui nik mai spuneti parerile voastre si mai vrb
    ppa

    RăspundețiȘtergere
  24. naveam cum sa scap de ea ca nu ma lasa ,era tot timpul sufocanta cand auzea ca vreau sa ne despartim ea cauta motive de impacare si ma imbuna,mai trecea cva timp si iar ne certam ca nu vrea sa se cupleze cu mine spunea ca asa este ea si trb sa o las in pace,si ea pleca la alti baieti ca am urmarito asta e adevarul trb sa ma asigur sa vad eu ce face ma mintea tot timpul ba ca are un copil ba ca este orfana si chestii deastea sa o cred eu dar dupa un timp mia zis ca daca o las la sora ei cand vine de acolo sa culca cu mine SI ASA A FACUT dar a doua zi iar era neutra (sa nu va ganditi ca nui faceam fata la pat chiar eram bun si ea a recunoscut )dar dc?? tot cauta motive de plecare seara ??si nu vrb cu mine zile in sir si facea pe suparata avea tot cei trb unei femei si NIMIC ea continua asa.In fiecare seara mergeam la ea in camera si ai spuneam ca o iubesc si imi place sa fiu cu ea si nu spunea nimic TACEA ASCULTA .Ma minte si acum ca suntem casatoriti de 13 ani ca eu aflu ca minte.Acum ca a inceput serviciul iam zis intro seara ca am fost la ea la servici si am urmarito si BRUSC SA SCHIMBAT LA FATA si au inceput intrbarile? cand?a intrebat ea
    pe tura de noapte iam zis. acum 2 luni si eu nu fusesem nicicand dar am incercato sa vad cum reactyoneaza darasta e mai va scriu

    RăspundețiȘtergere
  25. pai greseala e a ta ca ai aceptat de la inceput asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  26. ASA E GRESEALA MEA CA AM ACCEPTAT ASA CVA DAR EA DE CE NU SA INDRPTAT DE CE NU SIA DAT SEAMA CA A GRESIT SI SA CEARA IERTARE???

    RăspundețiȘtergere
  27. Din pacate si eu trec prin aceeasi situatie,de 6 luni am o relatie cu un barbat insurat,este extrem de gelos am ramas fara nici un prieten,mi-am schimbat stilul vestimentar,nu ies din casa,ma urmareste la orice pas,doar cu mn se poarta atat de nebuneste,nevestei lui nu ii spune nimic,face ce vrea,se poarta cu ea de parca ar fi invizibila dar pe mn a pus stapanire complet,nu stiu ce sa-i mai fac il iubesc mult si nu ma gandesc sa renunt la el niciodata,as vrea sa-l schimb dar din pacate mi-e imposibil...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parerea mea e sa esi cat poti de repede din relatia aia ca sunt atatia barbatii liberi sa te iubeasca

      Ștergere
  28. buna.
    Eu am o relatie de aproape 9 ani cu un barbat gelos si posesiv.
    La inceput a fost incitant ca avea foarte multa grija de mine cu telefoane, intalniri foarte dese.
    La inceput au existat si alte femei in viata lui, de care nu am stiut, despre care am aflat mult mai tarziu.
    Am trecut peste. In prezent eu am o facultate terminata de cativa ani, o casa, o masina, un salariu bun pentru o persoana de varsta mea si mult respect din partea celor din jur.
    In schimb cand ajung acasa (la locul unde se afla el) sunt "proasta/retardata/idioata/ balena (56 kg)/ incapabila sa fac ceva".
    A dat de nenumarate ori in mine, ma jigneste cu prima mica ocazie pe care o gaseste.
    Sunt distrusa psihic de acest om.
    M-am indepartat de familie si prieteni.
    Va rog sa imi spuneti cum a-ti reusit sa iesiti din astfel de situatii.
    Sunt disperata si incerc sa imi caut motivatia pentru a conta din nou pentru mine.
    Inmomentul de fata nu fac decat sa merg la serviciu si sa vina acasa sa gatesc/spal/calc.
    Am uitat sa mentionez ca am 27 ani.
    Viata mea a ajuns un calvar din care vreau sa scap dar nu stiu cum sa fac.
    Ajutati-ma, va rog............

    RăspundețiȘtergere
  29. SALUT,sunt barbatul care a scris mai sus despre nevasta lui si vreau sa-ti dau un sfat prietenesc;te-a prins cu ceva vreodata vreo combinatie cva?
    L-ai inselat vreodata si el stie?
    lL-ai mintit cu cva ? si el stie????
    incearca sa vrb cu el sa ai timp sa-l iubesti si intreabal ce-l deranjeaza pe el la tine ce vrea sa vada frumos si ce-i urat .(stii)
    Nu-i da ocazia sa aveti cearta si vrb cu el tot timpul.Cand vii de la serviciu NU FII SCHIMBATA LA CARACTER SI FII TU care esti simpla si iubitoare,adui aminte ca-l iubesti MEREU (chiar daca il rasfeti) si sa sti ca NU CONTEAZA BANI PE CARE AI ADUCI TU CONTEAZASA FII OM si ajutal pe el fii sincera fata de EL.mai vrb dar spune care a fost relatia voastra inainte de casatorie ,eu sunt (PIC) ASA SA-MI SPUI SI EU INTRU MAI MEREU SA VAD CVA NOU PE SITE .paa si succes in FAMILIE

    RăspundețiȘtergere
  30. super acest articol ,foarte adevarat tot ce ai scris,sunt in aceasta situatie de doi ani si nu pot iesi.sunt satula de modul lui de gandire asa se comporta cu mine,nu mai am prieteni stau numai in casa am ramas si fara serviciu si tot sunt o ..... pt el.Nu vreau sa mai raspund la telefon si cand nu raspund el cheama parintii mei si la doua noapte si ei imi spune sa raspund la nebun ca ii streseaza.Ma ameninta cu sms etc.Sunt cu nervi la pamant si eram o persoana foarte calma sunt cu psihicul la pamant.

    RăspundețiȘtergere
  31. eu ma regasesc.. sunt ffffffffff gelos , posesiv
    daca isi ia fusta ma supar pe ea dak se duce undeva ma supar p ea... cand citesc pe net cum sa ma vindec am impreisa k am inteles.. dar cand vine ziua sa imi zica k vrea si ea sa se duca undeva sau k a claxonat`o unu sau s-a bagat unu in seama cu ea gata numai pot, explodez..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă soția sau prietena intima iese fără tine adesea și nu te invita sa o ibsotesti,este cert ca ceva este dubios. Soția sau prietena intima nu ar trebui sa se supere dacă partenerul se oferă sa le însoțească. Adică cum,iasa în oraș șingura,sa se ducă șingura la petreceri și pe tine sa te refuze sa o o însoțești,este de-a dreptul revoltător și nedrept. Ca mai iese rar cu prietenele la o cola si-o bârfă,este ceva normal,dar nu sa iasă mai mereu singura în oraș și sa se ducă singura la petreceri...

      Ștergere
  32. asa e man<,asa suntem noi prosti de tine la ele si ele asi bate jok de noi suntem ca niste ocrotitori de nimik si ele zic ca avem cva cu ele

    RăspundețiȘtergere
  33. 0bserv ca multe femei se regasesc in aceeasi situatie, si eu am fost una dintre ele: lipsita de personalitate ,de stima de sine, de prieteni ,de iesiri ,de lucru simple, totul trebuia spus cu o zi inainte si asa nu era bine. Pana intr-un punct cand cedezi si te intrebi peste cativa ani oare in ce situatie o sa fiu,vezi un viitor cu persoana respectiva, vei putea trai asa?? Cu toata iubirea din lume da asa nu se poate continua, si acuma dupa un an vrea impacare da imi e frica, cand ma gandesc ca toate lucrurile de care am scapat vor reveni

    RăspundețiȘtergere
  34. eu nustiu ce sa cred de iubitul meu...daca intarziu de la facultate ma intreaba unde am fost?daca imi zice ca ma duce el undeva si eu zic nu .... cand vin deja imi zice ca nu am vrut sa ma duca el ca aveam intalnire. de exemplu noi stam in chirie si in apartament mai stau doua fete cu noi.. si una(Ylo) din ele schimba baieti cu zilele. iar cealalta e ok (Lavi).de exemplu acum a venit prietenul Laviniei si eram la bucatarie faceam clatite impreuna si s-a pornit o discutie ca intre baieti despre fat care schimba baieti...eu mi-am terminat treba la buctarie si am venit in camera ..eu au ramas la bucatarie.. dupa a venit la mine in camera si mi-a zis de ce sunt suprata..eu i-m zis ca nu sunt suparata doar ascult muzica.. si dupa au inceput intrebarile de unde stie prietenul Laviniei ca merg la sala de fitness?? ca de ce se tot uita la mine?? eu incercam sa ii explic ca nu am nici o treaba cu el.. ca nustiu de unde stie ca merg la sala..probabil ca de la Lavinia stie ca merg. a inceput sa ma jigneasca.ce sa fac sa fie bine.. eu il iubesc ...as vrea sa nu mai fie asa..ce sa fac??

    RăspundețiȘtergere
  35. fara suparare,,,nu-mi vine sa cred ca am ajuns sa citesc articole pe astfel de teme..din persoana sigura pe mine care eram, un astfel de om a reusit sa ma transforme intr-o persoana care nu are deloc incredere in propriile-i forte, nu-mi gasesc calitatile si am ajuns sa cred ca jignirile lui sunt adevarate. asta nu e relatie...ca sfat, lasati-i sa se inece in propriul lor venin, despartirea e singura solutie.

    RăspundețiȘtergere
  36. Salutare..Si eu raman uimita cand vad ca am ajuns sa citesc articole legat de manipulare,n'am crezut ca o sa pic vreodata in plasa asta..Ma aflu in aceeasi situatie..suntem impreuna de aproape 2 ani,2 ani care m-au scos din minti,m'au secat sufleteste,psihic..m'a facut sa ma indepartez de tot ce imi era drag,singurul noroc a fost ca desi imi ignoram majoritatea prietenilor din cauza lui,ei au ramas alaturi de mine..pe langa asta,lucrul care ma irita cel mai tare este ca pana si ultima doza de incredere in mine mi'a luat'o..acum ma privesc in oglinda si sunt momente in care nu ma suport nicicum...si cu toate astea,eu inca il iubesc..cum e posibil asa ceva?!cum pot sa renunt la el?mi'e frica de singuratate,desi toata lumea imi este alaturi..

    RăspundețiȘtergere
  37. timp de 6 ani am suportat un comportament de genul acesta,mi-am pierdut prieteni,loc de munca,respectul in propria mea persoana,acum ne-am despartit si nu face altceva decat sa ma ameninte si sa ma jigneasca.nu stiu ce am de facut in situatia asta dar...am ajuns la limita rabdarii!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  38. tot ce scrie an acest articol traiesc eu de 15 ani ma andepartat de prieteni ami spune ca toate pritenele mele sunt curve toti priteni sunt doar pe interes sa ies cu o prieta la o cafea nici sa nu auda antro zi cand vroiam sa merg la o prietena a aceput sa tipe a ancuiat usa apoi a anceput sa planga trebuie sa iesim doar ampreuna mentionez nu are motive de gelozie sunt distrusa psihic traiesc doar cu pastile mie teama de despartire a spus ca ma omoara avem si un copil pentru el sufar tot acest calvar

    RăspundețiȘtergere
  39. tot ce scrie an acest articol traiesc eu de 15 ani ma andepartat de prieteni ami spune ca toate pritenele mele sunt curve toti priteni sunt doar pe interes sa ies cu o prieta la o cafea nici sa nu auda antro zi cand vroiam sa merg la o prietena a aceput sa tipe a ancuiat usa apoi a anceput sa planga trebuie sa iesim doar ampreuna mentionez nu are motive de gelozie sunt distrusa psihic traiesc doar cu pastile mie teama de despartire a spus ca ma omoara avem si un copil pentru el sufar tot acest calvar

    RăspundețiȘtergere
  40. si eu sunt in aceeasi situatie de cate ori vb cu un prieten sau chiar cu cineva din familie se supara cand ma duc undeva se supara daca intarzii la fel si ce e mai rau ca devine nervos si nici nu recunoaste chestia asta la inceput nu era chiar asa dar pe parcurs a inceput sa fie din ce in ce mai gelos mai degraba posesiv decat gelos!!

    RăspundețiȘtergere
  41. Nici o femeie nu ar trebui sa suporte asta,e usor sa dai sfaturi altuia dar greu sa faci singura aest pas,sa pui punct calvarului,cum vor suporta fetele mele de 9 si 6 ani despartirea de tatal lor?cu ele se poarta frumos cand este acasa.destul de rar ce e drept pleaca dimineata si vine seara tirziu vorbeste putin cu fetele apoi se culca,zice ca ma descurc eu cu toate ca doar de aceia sunt frumoasa si desteapta si daca nu gasesc eu pe cineva sa ma ajute.nu pot sa inteleg gindirea lui normal ca ma descurc am servici am bona la fete pe care imi permit sa o platesc din salaril meu oare ce vrea de la mine?lupt pentru fete sa aiba tot ce isi doresc,el oricum nu imi da nici un ban in casa zice sa le cer la amanti daca nu ma descurc cu cheltuielile casi dar eu nu lam inselat niciodata in 12 ani de caznicie nici nu as avea timp,imi iubesc foarte mult fetele si nu as vrea sa sufere ce sa fac?sac cum sa fac sa inteleg modul de gindire al sotului?pur si simplu nu pot cred ca el e nebun nu eu,eu doar muncesc si acasa si la servici sa nu ne lipseasca nimic.

    RăspundețiȘtergere
  42. eu sunt cea care a scris ca triesc acest calvar de 15 ani cred ca noi cele aflate an aceasta situatie putem comunica antre noi sub protectia anonimatului cred ca toate ne aflam an aceias oala care fierbe sub presiune ar trebui sa facem ceva dar ne este teama aceasta teama an final osa ne macine corpul si mintea

    RăspundețiȘtergere
  43. am o relatie de 7 ani,si ma regasesc in acest articol, asa este prietenul meu,obsedat,nu am voie sa ies la un suc,sa merg la rude,nu am voie sa fac nimic,sincer am ajuns la capatul puterii,prieteni nu am pt ca mam indepartat tot din cauza lui deoarece totate la el erau curve,proaste etc.imi doresc sa ies din aceasta situatie dar nu stiu cum deoarece il iubesc foarte mult.dar uneori simt ca nu mai pot si ma gandesc ce viiitor o sa am eu cu el daca el se poarta asa acum cand suntem doar iubiti.mentionez ca nu l-am inselat niciodata si nici nu iam dat motive de gelozie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am din pacate un sot la fel de bolnav,sunt casatorita de 9ani,avem un baietel si inca nu a reusit sa treaca de faptul ca am mai fost casatorita,mereu imi scoate ochii si ma trimite la el!mentionez ca sunt la 500de km de fostul sot.la cafea cu prietena mea nici nu se pune pb sa merg,ci doat pe ascuns sa nu stie..:(((

      Ștergere
  44. SUNT SI EU GELOS SI NUSTIU CUM SA SCAP DE ACEASTA POVARA .SUNT CASATORIT DE 15 ANI SI NU AM AVUT PINA ACUM 2 LUNI NICIO PROBLEMA .SIMT CA MA SUFOCA IMAGINATILE CUM CA EA MA INSALA NUSTI CESAFAC VAROG DATIM UN SFAT BUN

    RăspundețiȘtergere
  45. Nu te mai necaji atat, inseamna ca o iubesti si trebuie sa te comporti mai bine decat toti vecinii sau prietenii tai luati impreuna .

    RăspundețiȘtergere
  46. Daca gelozia este o problema care poate sa apara in timp, dupa multi ani de zile, cum e si exemplul de mai sus, inseamna ca poate si tratata si chiar extirpata din mintea unui om. Chiar sunt curios prin ce metode s-ar putea scapa de o boala atat de necurata si pacatoasa, si primele lucruri care imi vine in minte si mi se par cam singurele, sunt: rugaciunea, meditatia, autosugestia, autohipnoza...astea ar fi lucrurile testate de mine cel putin in diferite probleme intampinate pana acum. Va doresc tuturor multa sanatate, si pace in suflet!

    RăspundețiȘtergere
  47. Ii multumesc lui Seba Appel. Voi cercetat si voi incerca sa aduc raspunsuri cat mai eficace pentru problema barbatilor si extra gelosi si posesivi.

    RăspundețiȘtergere
  48. foarte grea acesta povara si greu de scapat de ea eu miam pierdut sotia si sufar enorm acum eram macinat de ganduri la fel ca tine stiu ca ma comportam ca un nebun ea plangea ma imlora sa cred an ea dar nu ma puteam controla

    RăspundețiȘtergere
  49. gelozia este boala psihica ce poate fi tratata prin psihoterapie dar inainte de a trece la tratament trebuie sa-ti dai seama ca ai o problema reala si sa accepti ca ai nevoie de ajutorul unui specialist.deci......va manifestati cum spune diana?poftiti la medic.

    RăspundețiȘtergere
  50. si eu am un iubit exact asa face..dar e plevat din tara,dar pot sa ajur ca sunt fidela,dar n-are incredere..posibil sa nu mai rezist mult:(

    RăspundețiȘtergere
  51. Frumos articolul.....dar eu cred ca in general vina e e de ambele parti. Sa va iubiti mult!!!

    RăspundețiȘtergere
  52. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  53. foarte bun articolul, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  54. asa e...dar stiti ca nu ei sunt vinovati ci aceea persoana care accepta...daca accepta inseamna ca ai place....nu esti propietatea nimanui esti om...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inseamna ca ii place,pentru ca nimanui nu ii place sa fie manipulat ca o marioneta..sunt foarte multe motive pentru care accepta toate aceste lucruri.si eu sunt in aceeasi situatie de 9 ani si mu pot sa fac nimic pentru ca ma ameninta in primul rand ca imi ia fetita si in al doilea rand ca imi taie tendoanele,ca ma omoara,ca le da foc parintilor mei si il cred in stare pentru ca a fost un pericol social pana sa il cunosc eu...si,ca si cum nu ar fi fost de ajuns are toata lumea la picioare,inclusiv politita..atunci spune-mi (ne) tu,ce ar trebui sa facem in situatiile date

      Ștergere
  55. in mare parte asa este dar eu sunt de parere ca lumea se imparte in 2 categorii...cu minte si fara minte...adica daca ai minte si esti independent nu vei permite niciodata nimanui ca sa se poarte cu tine asa si sa te umileasca...nu poti sa spui ca iubesti aceea persoana pentru ca asta nu e iubire poate in subconstientul sti si tu dar teama de-a te desparti de el te face sa nu vezi adevarul...fetelor nu va lasati umilite de nimeni deoarece nimeni nu este mai presus ..aveti puterea de a pune punct atunci cand simtiti ca lucrurile incep sa ia o alta intorsura..snu va schimbati ca va zice cineva nu sa faceti asta daca e sa te placa cineva o face pentru felul tau nu pentru ceea ce vrea aceea persoana sa devi...sper ca dupa toate astea ati inteles ceva si ve-ti face ceva :*

    RăspundețiȘtergere
  56. Si eu traiesc cu un astfel de barbat...Cam o data pe luna explodeaza,rau de tot! Ma injura, ma face curva,nenorocita, ca nu sunt buna de nimic,ca sunt un nimeni...Nu stiu ce sa fac, am doi copii care de regula asista la certurile noastre!Nu l-am inselat niciodata si nici nu am de gand...Unde e viata mea? Chiar nu merit uin pic de fericire? Ca si voi am aceasi activitate zi de zi acasa-servici, mancare, curatenie, spalat rufe..Tot nu sunt buna...pana cand?

    RăspundețiȘtergere
  57. numai barbati sunt de vina ..oare?

    RăspundețiȘtergere
  58. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  59. Felicitari pentru articol! foarte bine punctat desi pe alocuri putin feminist. Posesivitatea si gelozia sunt stari normale in anumite limite.. duse la extrem, involuntar (niciun barbat nu-si doreste sa fie gelos sau posesiv!) fac rau mai ales celui care simte aceste stari... nu trebuie sa izolam aceste persoane... mai ales ca fenomenul este foarte raspandit. avem o viata, una singura, vom cauta la nesfarsit?!? o persoana poate sa mascheze gelozia pana la 6 luni de zile.. ce ar insemna sa avem relatii de 6 luni pana vom gasi perfectiunea... daca ea vine vreodata... sa nu mai vorbim ca exista si pauze inte aceste relatii... aceste 2 stari nu exista deloc acolo unde nu este dragoste. eu sunt un barbat din categoria de mai sus, ei bine unul din cei multi care au trecut prin asta, dar norocos sa pot sa o consider o chestie de trecut... Primul pas pe care l-am facut a fost sa-i recunosc iubitei mele ca sunt gelos, posesiv, nebun... si de aici a inceput o terapie de cuplu unde am incercat treptat sa-mi controlez starile si sa rarim telefoanele, m-a ajutat mult si internetul, unde am gasit pareri ale femeilor si ale altor barbati. norocul meu cel mare fiind in sine iubita mea care din momentul inca care am tras semnalul de alarma a ECHIPA cu mine pentru rezolvarea problemelor... terapie, discutii deschis... multe, despre consecinte, etc, etc... nu cred ca 2 persoane care se iubesc, cu un IQ de minim bun simt si putina educatie nu pot rezolva aceasta problema ...ce-i adevarat delicata si de durata (1-12 luni din cazurile pe care le cunosc) Va propun sa va treziti urgent si sa incepeti terapia de cuplu cu sau fara psiholog... nu merita distrusa o relatie de dragoste sau sa pierdeti timpul pretios din viata umbrit de acest stress care este de cel putin 1 ora pe zi... in majoritatea cazurilor!

    RăspundețiȘtergere
  60. INTERESANT acest articol...experiente diferite dar acelasi subiect :posesivitatea! pot spune ca inca am o relatie cu un astfel de barbat,inca il iubesc dar s.a erodat mult intr.un an si jumatate de cand formam un cuplu. Ce sa spun, n.au lipsit agresiuni verbale si chiar si fizice si aici pot spune ca eu am ajuns sa dau si nu el . Surprinzator,nu? sa zicem ca meseria nu ii permitea sa loveasca. STIMA DE SINE INCA NU MI.A SCAZUT DAR A INCERCAT O MULTITUDINE DE metode sa ma determine sa nu mai ies in oras cu prietenele (de teama sa nu agat ceva) , lipsa de incurajari....ce sa spun foarte multe. EU nu lucrez si inca ma chinui sa.mi caut ia el profita extraordinar ca sa ma faca dependenta. DRAGELE MELE, NU LOCUIESC CU EL CI CU PARINTII si asta pt ca as fi simtit ca sunt inchisa ca un animal si verificata nonstop! sunt foarte incapatanata si indiferent de ceea ce incearca sa.mi faca ....sufar dar nu ma domina absolut. aM IN CONTINUARE PRIETENE, SI FAC CEEA CE orice femeie normala face < chiar daca el este plin de crize ...i.am spus de multe ori adio....in concluzie, noi suntem singurele vinovate ca acceptam oameni care ne apreciaza prea putin dar important e sa ne oprim cand nu e prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  61. Am fost impinsa sa caut pe internet metode cum sa te comporti cu un barbat posesiv.

    La mine e nasola treaba. Peste cateva luni sunt 6 ani de cand ne-am cunoscut si aproape un an de cand ne-am casatorit. Intradevar mereu a fost o fire libertina, exploziva, ma injura si ma trata ca pe ultimu om, si mereu erau mai presus tovarasii sau oricine altcineva. Am trecut prin multe, l-am iertat, i-am facut o promisiune. Ne-am cunoscut cand eu aveam 14 ani si el 18. Bineinteles ca la inceput m-a iubit, fiind o copila sufletista, iubitoare, cuminte etc. M-am indragostit nebuneste de el, imi placea caracterul, simteam ca e genul de barbat langa care imi doresc sa stau. Bineinteles ca a vrut sa se culce cu mine, ceva tipic pentru el..insa nu am cedat, chiar daca il iubieam nebuneste si nu vroiam sa il pierd. Insa cu riscu de a ne despartii il refuzam, i-am promis ca dupa 18 ani o sa fiu a lui si ca el o sa fie primul. Mi-am respectat promisiunea. Mi-a spus ca isi doreste o familie si un copil cu mine, i le-am oferit. Avem un baietel de 5 luni ! Am gasit conversatii intre el si alte fete, in care le zicea chestii de genu : " Dai un pupic ? " " Vi sa facem nani ? " si chestii de genu..el fiind cu mine, stateam impreuna si eram insarcinata. Mi-a promis ca nu mai face si ca-i pare rau si bla bla bla.. Au trecut lunile, am nascut in octombrie anul trecut, in ziua in care m-a dus la maternitate, a venit acasa dupa ce m-a internat si stia ca urmeaza sa nasc si s-ia chemat o fosta prietena la el sa faca nanii. A intors casa pe dos, mizeria lu` Dzeu, am fost operata de cezariana, nu a fost in stare sa faca macar putina curatenie sau macar sa o pastreze deoarece eu am lasat curat inainte sa ma internez. Am venit acasa dupa o sapt de la nastere si asa operata de cezariana m-am apucat sa fac curatenie generala. Cu toate ca nu aveam voie sa fac efort..In fine, am trecut si peste asta. Dupace a venit copilul, au fost probleme cu banii, l-am inteles..dar pana in dimineata in care s-a trezit piciu la 5 dimineata si plangea, si l-a trezit. I-a dat o palma! :| A doua zi am mers la Politie. Putea sa fie inchis. Dar ca proasta am fost si am retras plangerea, cu gandul ca poate v-a intelege ceva din asta si se va schimba. Nu a fost asa! A continuat, si este din ce in ce mai rau. Acum ma uraste (cred eu) pt ca am vrut sa-l bag in puscarie. Bineinteles ca a continuat sa dea in copil si a inceput sa ma bata si pe mine atunci cand nu fac ce zice el. Astazi povestea s-a repetat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parasestel nu mai st pe ganduri ai o singura viata dar gangestete sa-ti protejezi copilul daca tu nu esti bine nici el nu e mult curaj

      Ștergere
  62. El a plecat de dimineata la lucru, s-a dus la unchiul sau sa ia ceva de la el, si cand m-a sunat mi-a zis " Stau sa beau o cafea linistit, ca tu n-ai stiut sa zici ca nu mai e zahar." I-am inchis telefonul..la amiaza a venit cu prietenul lui cu care lucreaza sa maannce, si nu am spalat farfuriile, erau acolo in chiuveta de aseara. A venit la mine si a urlat pe un ton posesiv : " Treci si incalzeste-mi mancarea si spal farfuriile. " Am zis sa-si puna singur de mancare. Si de acolo a pornit totul. Sa-mi fac bagaju si sa plec, injuraturi gramadada. Si de fiecare data cand ii raspundeam inapoi sau incercam sa ma impun primeam ba cate o palma, ba un cap de perete. Etc! :) Am vrut sa fiu diferita de restul fetelor de varsta mea. A fost primul si singurul. Am renuntat la tot pentru el, pentru a avea o familie frumoasa. M-am indepartat de familie, prieteni, scoala. TOT! Abia peste o luna implinesc 20 de ani. Acum stau si ma gandesc...oare merita? Il iubesc! Nu vreau sa-l pierd si nu vreau sa creasca copilul fara tata, pentru ca eu am crescut si am ramas marcata de treaba asta! Dar acum spuneti-mi voi ce trebuie sa mai fac, cum sa ma mai port ca sa fie bine ? Nu pot nici sa tac mereu si sa il las sa ma trateze ca pe o sclava. Am niste principii si scopuri in viata, nu vreau sa renunt la ele din cauza lui. Dar ma forteaza. Cum pot sa fac sa impac si capra si varza? Vreau sa am o familie si o viata frumoasa cu el, dar nu vreau sa mai trec prin ce am trecut astazi! Nu se potoleste nici daca i-a bataie, nici daca vorbeste cineva cu el si nici macar cu Politia. Ce e de facut?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TREBUIE SA INCERCI SA SCAPI DE EL. PANA LA URMA O SA TE OMOARE SAU SCHILODEASCA PE VIATA. Copilul tau merita sa traiasca in asemenea scandaluri?? gandeste-te cat sufera un sufletel mic. Gandeste-te in primul rand la copil si apoi la tine. Fugi departe. Esti tanara si vei gasi un om care sa te pretuiasca. Ce traiesti tu e CALVAR nu IUBIRE.

      Ștergere
    2. E naspa sa traiesti cu cineva in halul asta!

      Ștergere
    3. Draga mea,mi-au dat lacrimile cand am citit povestea ta.eu una accept orice dar pana la copil.cand te-ai luat de copil am innebunit.asa ca gandeste-te bine ce faci nu lasa ca sa sufere un suflet nevinovat pentru un tantalau care ii place viata si care parerea mea nu se poate numi tata..
      Si eu am trait si inca traiesc aceste momente de gelozie,posesivitate,jigniri de toate felurile,tipete,urlete s.a.s.m.d cu sotul meu dar de copil nu se atinge.e sufletul lui,si-ar da viata pentru ea (e fetita)chiar daca are calitatile astea proaste fata de mine.in acest aspect nu am cuvinte.e un tata model...asa ca draga mea ti-am mai spus.gandeste-te bine ce faci si ia masuri in privinta asta.parerea mea sa nu-si bata joc de tine si de sufletelul ala mic si nevinovat

      Ștergere
  63. Am descoperit cu groaza ca sunt gelos, Aceasta stare a fost declansata de niste mesaje pe care le am gasit in telefonul sotiei .Bineinteles ca fara stirea ei m-am uitat . Nu sunt un om violent ,nu am lovit-o niciodata,nu am injurat-o decit odata in 12 ani ,dar am avut oreactie de acuza la adresa ei.A incercat sa imi demonstreze ca exagerez .Pe moment am crezut-o.dear lucrurile au degenerat , .au inceput urmaririle la locul de munca ,telefonul verificat . Cu cit a incercat sa imi deschida ochii cu atit eu nu o ascultam Lucrurile au degenerat .Suntem pe marginea prapastiei .Ma uit cu frica si imi spun ;Eu sunt ,undr am ajuns ? Starea mea fizica si psihica lasa de dorit,de sotie ce sa mai zic . Treaba e ca au asistat si copiii si se observa in comportamentul lor la scoala ,Incerc sa repar ,dar egreu .Sotia e foarte suparata ,nici nu vrea sa ma mai ajute ,spune ca eu am stricat tot eu sa dreg ,e greu nu stiu cum .VREAU SA AM DIN NOU INCREDERE IN EA . Sugestii ?A mai trecut cineva prin asa ceva . As avea nevoie de sfaturi .putin ajutor

    RăspundețiȘtergere
  64. eu ... sunt gf gelos.. dar daca iubita/sotia ma insala , sau gasessc mesaje de la alti barbati sau de-astea.. clar.. OUT !!! nu stau la discutii chiar daca o iubesc, daca face ceva inseamna k nu o mai atragi inseamna ca nu mai vrea de la tine , nu e normal sa filtreze cu alti barbati si sa fie si cu tine.. a inselat / ADIO

    RăspundețiȘtergere
  65. eu tot asa asi proceda daca barbatul ma inseala ii spun ADIO

    RăspundețiȘtergere
  66. ce adunatura de gay ...

    RăspundețiȘtergere
  67. spre adikuger... Scuza-ma, dar nu am inteles. Femeile care au probleme in relatia lor de cuplu din cauza geloziei ori posesivitatii extrem sunt "gay", sau cine altcineva?

    RăspundețiȘtergere
  68. Ca sa iti doresti o casnicie frumoasa, nu cred ca trebuie sa fi gay...te ai bagat si tu aiurea pe aici

    RăspundețiȘtergere
  69. Pentru gelosi, posesivi, maniaci, obsedati, leac nu exista.Boala lor vine de departe si nu le mai trece niciodata. Aici, majoritatea celor care-si exprima suferintele sunt femei.Amintiti-va ca barbatii sunt nascuti si educati de femei, iubiti de femei. Amintiti-va ca bazele unei vieti normale, a bunelor maniere, a modului de comunicare cu altii,se pune in primii 7-sapte ani de viata. Oamenii sunt asemeni plantelor, copacilor, daca nu-i ajuti cand trebuie, fie dau fructe rele, fie si seccanno, fie umbla prin lume in incercarea de a suplini in orice mod ceea ce le lipseste.
    Asa ca, atunci cand aveti in fata dvs. un baietel ori o fetita, ganditi-va cum ar arata viitorul lor, daca le-ati darui mai multa atentie, ati asculta ce au de spus, ce li se intampla, pentru ca noi mamele suntem primele profesoare, primul auditoriu,suntem primele care de multe ori uitam ca medalia are si un revers
    Invatati-va copii ca iubirea exista si ca merita onorata, ca nimic in lumea asta mare nu se castiga prin pumni, palme si amenintari.
    Cu siguranta lumea va arata altfel.

    RăspundețiȘtergere
  70. sint casatorit de 20 de ani si la ce am citit din comentariile voastre am dedus ca ori nu sinteti stapini pe voi,ca barbati ori boala asta a pus stapinire pe voi.cind sotia in general ma refer vrea ceva sau vrea sa faca ceva aproba cu toata inima ca oricum singura nu poate face.ma rog sint niste chestiuni in viata de cuplu care trebuiesc foarte bine ordonate intr-o casnicie

    RăspundețiȘtergere
  71. femeile is cu doua fete toate is la fell

    RăspundețiȘtergere
  72. este cel mai oribil lucru ca o femeie sa insele e scarbos

    RăspundețiȘtergere
  73. si eu am trecut printr-o asemenea oroare...am stat cu un baiat aproape 2 ani, il iubeam enorm..si acuma il iubesc, dar imi face viata imposibila, este gelos fara motiv, imi controleaza telefonul, ma priveste tot timpul suspect,cel putin o data pe saptamana ma face curva , jeg, proasta....si toate astea au inceput in momentul la vro doua luni cand ne-am cunoscut si m-a intrebat de relatiile anterioare, vroia detalii, eu binenteles la inceput nu I-am spus adevarul tocmai ca sa evit certuri sau sa-si faca vro parere gresita despre mine...dar el tot a insistat pana m-a descusut, crezand daca ii spun va inceta...dar de unde!....de aici a inceput calvarul, si asta a durat aproape 2 ani cu reprosuri , suspiciuni, neincredere, insulte....m-a facut sa nu mai am incredere in mine, si sufar pentru ca il iubesc, nu ca as vrea sa-l schmb, dar as vrea sa vada ca eu nu st asa cum ma face el..chiar nu are motive, am avut cele mai bune intentii cu el, nu m-a interest alti barbate pentru nimic in lume, numai pe el il vad...si sufar f tare cd vad ca e bolnav ge gelozie dar fara vrun motiv anume, tot timpul inventeaza ceva de care sa fie gelos. eu spre deosebire de alte femei nu l-as parasi as merge mai departe si as lupta sa reusesc sa vada realitatea si sa-l ajut sa se vindece, poate este o boala de la care exista remediu, nu stiu, cd iubesti te gandesti sa repair nu sa lasi totul balta , dar problema e alta a fost si violent fizic cu mine, si de atunci mi-a trecut tot cheful sa lupt pentru el ca sa nu mai fie gelos, am prins frica de el si acuma suntem despartiti, dar tot pe el il am in gand..daca ar veni la mine sa ma roage sau macar sa spuna ca inceteaza cu reprosurile si sa ma terotizeze cu intrebari din domeniul trecutului m-as intoarce la el...eu as fi salvarea lui si l-as ajuta sa scape de boala asta...dar posesivii sunt si orgoliosi si aici nu mai pot face nimic!!! asta e!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SA NU TE INTORCI LA EL ORICAT L-AI IUBI. DACA AI SCAPAT DE EL TREBUIE SA FII FERICITA. ASA AM FACUT EU, M-AM REINTORS CAND AVEAM OAMNII LANGA MINE CARE MNA PUTEAU AJUTA SI ACUM SUNT IN PERICOL SA-MI PIERD VIATA !!!! SI DESIGUR NU MA MAI POATE AJUTA NIMENI, PT CA NU MAI E NIMENI AICI IAR POLITIA NU FACE NIMIC.

      Ștergere
  74. Singura solutie ca sa scapi de un om posesiv si gelos este sa te desparti de el nici o femeie nu merita sa treaca prin asa ceva .Stiu si eu cum este am stat 11 ani cu un asemenea om te face sa te simti cea mai inutila fiinta,dar sa stiti ca nu suntem inutile suntem foarte descurcarete si ei stiu asta.Eu am doi copii si tot timpul spune ca le-am facut rau copiilor dar eu sunt sigura ca le-am facut un bine pentru ca acuma nu vad scandal si batai.

    RăspundețiȘtergere
  75. cred ca cel mai bine ar fi cum spunea cineva mai sus....terapie de cuplu.
    si terapia este si pentru femei, sa nu dam vina numai pe barbati, pentru ca multe femei nu stiu sa se poarte cu un barbat gelos, pur si simplu prefer sa renunte, dovedind doar cu nu iubesc acel barbat.
    bafta

    RăspundețiȘtergere
  76. Eu incerc de 14 ani sa scap de un om bolnav. Ma ameninta cu moartea si politia nu face nimic. Voi ce solutie vedeti? SUNT DISPERATA !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Emigreaza in alta tara fara ca el sa stie macar continentul unde te-ai dus si rupe orice legatura cu el...

      Ștergere
    2. Te ameninta pentru ca a vazut ca iti este frica de el. Scimba placa demonstreaza-i ca nu iti este frica de el. Doar tu poti asta. Esti puternica daca ai rezistat atata. Si nu uita "POTI" trebuie sa vrei cu adevarat.

      Ștergere
    3. Buna seara. Si eu ma aflu in aceeasi situatie, dar de vreo 4 ani si este cumplit. Mi-a si explicat cum ma mutileaza daca plec de langa el, cum va proceda ca sa nu fie prins, etc. Si chiar are cu cine sa faca asta, are multi prieteni de aceeasi mentalitate, care oricand ar fi dispusi sa-l ajute in chestiuni care implica violenta si alte infractiuni. Eu nu mai am pe nimeni, a avut grija sa fie violent cu toate cunostintele mele, cu prietenii mei, cu familia mea, cu mine... Nu-i este frica de nimic, nici de politie. De cate ori am vrut sa plec a fost foarte violent, de doua ori era aproape sa ma sugrume, mi-a spus ca asta se intampla daca plec de langa el, ca nu se teme de puscarie pentru ca fara mine nu mai are ce pierde, ce ma fac??? Nu vad nicio iesire din situatia asta... cred ca este si bolnav, cand se infurie isi pierde controlul, nu-i pasa de consecinte...

      Ștergere
    4. Este grava situatia, nu mai este mult pana la o crima.

      Ștergere
  77. Ce frumos 2 ani, 10 ani dar de 23 de ani sa traiesti langa un asemenea om ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere
  78. Habar nu am avut ce se intampla cu mine.Are vorbe frumoase,are un comportament frumos, mereu imi spune ca ma iubeste. Cei daca ma suna mereu asta inseamna ca are grija de mine, cei daca imi spune cum sa ma imbrac doar trebuie sa-i plac doar lui.Problema este ca acum 8 ani m-am imbolnavit, ma dureau foarte tare picioarele si am inceput sa luam cabinetele medicale la rand binenteles insotita de el, ca nu cumva sa-i spun vre-o prostie la medic.Mi s-a aprins beculetul in creier in momentul cand am vazut privirea medicilor care ma consultau si ma intrebau unele lucruri la care eu dadeam un raspuns foarte controlat ca nu cumva sa-mi supar sotul, de fapt cum scrie in articol mai bine stau acasa decat sa merg undeva cu el ca stiu sigur ca dupa acea iesire iarasi este scandal. Am fost diagnosticata cu sindromul picioarelor nelinistite, este o forma de depresie.Atunci am intrat in panica si am inceput sa caut pe net din ce cauza se face aceasta boala si uite asa am dat peste mai multe articole care mi-au deschis ochii. Problema mare este ca nu vorbesc cu nimeni despre aceste lucruri, pentru ca noi stam in orasul lui natal iar familia mea sta la o distanta de 500 km de mine, nu pot sa vorbesc cu ei despre asa ceva ca sa nu-i supar le spun mereu ca sunt bine si fericita, dar am ajuns la capatul rabdarilor si mi-e frica ca am sa fac o depresie si mai urata. Consider ca daca dupa 23 de ani nu are incredere in mine n-o sa mai aiba niciodata (mentionez ca nu l-am inselat niciodata si nici nu i-am dat motive, locuim intr-un oras mic unde nu pti iesi nici macar la o cafea cu cineva ca a doua zi se afla, deci chiar si de lucrurile astea m-am ferit, ca sa intelegeti mai bine nu am voie sa merg nici cu colege la cafea deci sa merg cu un coleg este indiscutabil)Am noroc ca lucrez intr-o institutie cu multe femei si doar doi barbati care si aia sunt batrani ca altfel probabil nu ma mai lasa sa merg nici la servici.Ei astea fiind spuse nu mai pot, nu stiu ce sa fac? Am doi copii baiatul a terminat facultatea dar mai am o fetita de 11 ani, mi-e foarte greu sa ma despart de el, binenteles ca ar trebui sa parasesc acest oras si sa plec acasa, la varsta mea servici gasesti greu, nu stiu cum sai spun mamaei mele acest lucru este batrana si mi-e frica ca v-a suferii un soc. Dar poate am sa gasesc si eu un servici intr-un oras mare. Dar fetita mea cum v-a reactiona isi iubeste tatal foarte mult. Sunt multe intrebari pe care mi le pun, dar totusi as vrea sa simt si eu ca traiesc. Am uitat sa rad, am uitat sa plang, sunt ca un robot care-si controleaza toate miscarile ca nu cumva sa faca vre-o miscare gresita. Da asta sunt un robot. Deci va rog scrietimi. Poate sfaturile voastre ma vor ajuta intr-un fel sau altul. Sau asa pot si eu sa vorbesc cu cineva despre problemele mele. Simt ca nu mai pot si gandul asta ma omoare.Trebuie sa-mi cresc fetita.

    RăspundețiȘtergere
  79. Cum sa stai 23 de ani???? Nici o zi nu merita astfel de oameni. Am dat si eu peste un astfel de specimen,initial un om minunat, insa dupa ce ne-am mutat impreuna a inceput sa-si dea arama pe fata, incerca sa ma indeparteze de parinti, de prieteni, castigam aproape dublu fata de el si tot eram proasta, idioata si inutila, imi zicea chiar ca eu nu gandesc bine si ma invata el cum ar trebui sa gandesc, am rezistat 3 luni si l-am lasat, dar sunt persoane parsive si cu 2(sau mai multe) fete si dupa ce l-am lasat redevenea omul ala minunat de care ma indragostisem si m-am mai intors la el de cateva ori....dar minunea nu tinea mai mult de 3 zile si ajungeam in acelasi punct....eram disperata, aveam rochie de mireasa cumparata, sala, toata lumea stia ca mai sunt cateva luni pana la nunta....pana intr-o zi cand am zis ca nu mai suport si am rupt reletia definitiv, l-am evitat cat am putut....desi inca mai simteam ca il iubesc si ma omora singuratatea....dar stati linistite orice sut in fund e un pas inainte....3 luni mai tarziu am intalnit un om "normal" fara complexe si frustrari, nu m-a intrebat odata de ce nu am raspuns la tel, de ce am venit la 6 in loc de 5...am iesiri numai intre fete si cate 2 zile, el merge cu baietii la pescuit, si ne intelegem minunat, ne-am casatorit, avem si 2 copii frumosi si o viata linistita si frumoasa. Concluzia: nu merita sa stai langa un om care in primul rand nu se iubeste si nu e multumit, in primul rand, de propria persoana si mai apoi sa accepti sa te faca sa te simti cea mai josnica si inutila persoana.....la orice varsta eu sunt sigura ca exista altceva mai bun pentru fiecare. Si am chiar si dubii privind marea iubire in acest context, cred ca e frica de singuratate, nevoia de avea pe cineva langa tine si falsa impresie ca ne iubeste mult si deasta ne vor doar pt ei inchise in colivie.....NU iubirea e altceva...cand iubesti il respecti pe cel iubiti, ii oferi libertate si nu vrei sa-l vezi ca sufera, esti mandru de el si ii lauzi chiar si mancarea putin arsa si prea sarata.....parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai foarte mare dreptate.pacat ca unele dintre noi inteleg prea tarziu asta

      Ștergere
  80. Eu cred mult in legea atractiei....fa din parasitul sotului un tel in viata, cea mai apriga dorinta a ta si toate actiunile tale vor materializa treaba asta. Nu sunt nebuna....am obtinut multe lucruri in viata fiinca mi le-am dorit din tot sufletul. Incearca sa-ti cauti de lucru in alta parte, cat mai departe de el, nu te indupleca cand iti va spune ca nu esti in stare sa iti cresti fetita, o femeie e foarte puternica si faca orice pt copii lor, iar fetita ta va intelege la un monet dat, daca nu acum, mai tarziu cu siguranta, dar iesi cat mai repede din situatia asta...depresia e o boala grea si poate la lucruri urate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Nu m-am gandid sincer ca o sa primesc raspunsuri asa de repede. Multumesc ca ma sustineti, vreau sa fac acest pas, nu am unde sa merg la pshiholog de fapt nu am voie("ce spune lumea imi patezi imaginea"asta spune el). Acum vorbesc cu voi prietenii mei virtuali.

      Ștergere
  81. Ei problema este ca eu ma simt neputincioasa. Am ajuns sa-mi fie mila de el, daca il las, ce se face fara mine? Dar la fel de mult il urasc nu-l mai suport parca am o frica interioara cu toate ca de la ultimul scandal a trecut o saptamana si i-am spus ca am pus punct, de atunci se comporta impecabil tot ce fac este bine, dar de la penultimul scandal au trecut doar patru luni si atunci am spus ca este gata, si de cate ori l-am iertat, dar nu mai pot si nu stiu cum sa fac cum sa-i spun fetitei mele. Ea care simte ca se intampla ceva si ma intreaba mereu "asai ca-l iubesti pe tati?".

    RăspundețiȘtergere
  82. Citeste: Robin Norwood- “Femei care iubesc prea mult” ( format pdf http://ro.scribd.com/doc/3760014/ROBIN-NORWOOD-femei-care-iubesc-prea-mult )

    RăspundețiȘtergere
  83. Nu stiu cum sa scap d un om care ma ameninta daca ma mai intorc acolo ma omoara si imi face probleme la lucru daca nu vreau sa raman cu el! Nu ii roman si mi-e frica de el.nu m-a lovit dar ii agresiv.acuma sunt in concediu dar intreaba de mine la lucru cand ma intorc (lucrez in alta tara)...:(...........un sfat va rog!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vorbeste cu colegii tai de munca si explica-le situatia.Poate e bine sa vorbesti si cu seful tau. Apoi ia masurile legale ce se impun. Nimeni n-are voie sa ameninte pe nimeni!

      Ștergere
    2. anunta politia!!!!

      Ștergere
  84. Daca femeile nu ar fi curve, barbatii nu ar avea motive sa fie gelosi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DAR AR INSELA ORICUM<NU?DACA ESTI CURVA TE INSEALA,DACA ESTI CUMINTE TOT TE INSEALA SI ATUNCI?????

      Ștergere
    2. Daca partenerul tau te inseala, inseamna ca nu te merita, asa ca valea, altul la rand!

      Ștergere
    3. Vrei sa mergi pe idee de feminism dar tot ce scrii tu e ca sa aduci femeia deasupra barbatului. Vrei doar sa intorci roata trecutului. O femeie daca inseala un barbat nu o face niciodata pentru sex( din moment ce face sex e pentru sex) la fel si barbatul. Si chestia cu curva esti curva ramai nu e tocmai adevarata, dar nici daca esti cuminte nu te poti baza pe faptul ca va ramane asa. Majoritatea barbatilor vor mancare, camin(familie), somn si sex nu e chiar asa greu sa il multumesti. Majoritatea femeilor nu stiu ce vor, nici intre ele nu se inteleg. Vrei egalitate? de ce ai creat un topic in care desconsideri barbatii si ii prezinti cu asa ura? Am citit majoritatea comentariilor, ce fac unii barbati e oribil dar sa fim seriosi, de cate ori a-ti stat sa discutati sa intrebati de ce face asta(primul lucru pe care il faceti e sa luati frica si sa sperati ca nu se va mai repeta)? si cand va zis de ce, reactia a fost doar atat? Aparent pentru el inseamna mult chiar daca pentru voi nu, si ar fi indicat sa tratati problema cu aceiasi seriozitate. Un barbat cand devine gelos(nu mai are incredere in persoana pe care o iubeste) daca nu il ajuti sa capete incredere, chiar si prin gesturi mai dubioase pe care vi le cere sau le face si daca e gelos nebun si puneti la indoiala si ezitati sa faceti ce zice(dar apoi o faceti) nu se va rezolva, ba chiar se agraveaza starea lui si indirect relatia si a femei. De multe ori sunteti delasatoare si va ganditi numai la voi si cum se poate supara el pe unu lucru asa minor. Problema e ca se aduna si se tot aduna, si cel mai urat e ca se ajunge si la voiolenta domestica. Inca o mica chestie daca vrei sa imi explici Diana, daca un barbat bate o femeie ce este? iar daca femeia bate un barbat cum e considerata? Iti spun eu; in majoritatea cazurilor el e un monstru chiar daca a avut motiv gen a fost inselat, pe cand daca o femeie bate un barbat care a inselat-o ea e ridicata in slavi, gen bravo fato, asa merita. Am dreptate? Daca un barbat inseala o femeie cu alta femei sau femeia inseala un barbat cu alt barbat singura cale pe care o vad eu este comunicarea. Daca ierti dar se repeta urmatorul pas si obligatoriu este despartirea, indiferent daca ai copiii sau nu, pe viitor va fi mult mai bine, poate nu vezi intr-un an sau 2 dar peste 5-10 ani o sa fie cea mai buna alegere pe care ai facut-o. Acest artico ” http://www.mayra.ro/relatii/single/el-misogin-ea-misandra/ ” , exprima mai bine ce voiam sa zic eu.

      Ștergere
  85. daca tocmai te-ai logodit si ea iese in bar pana dimineata cu prietenii ei mai vechi ( nu stiu daca vreunul din ei a fost ceva mai mult fiindca nu poti sa intrebi asa ceva ),printr-o conjuctura aflu de fapt cu cine a iesit (ea spusese ca a iesit cu 2 fete).Pun intrebarea firesc si raspunsul vine sub forma de fulgere cum ca ea nu suporta asa ceva si nu mi-a spus fiindca "stia "ca o sa ma supar !!!
    sfaturi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista asa ceva!
      Daca esti luat cu adevarat, adica logodit sau logodita nu stai cu prietenele in bar pana dimineata..!
      Hai, stai 2 ore, 3, dar la 10-11 esti acasa! Ai grija de tine!


      Ștergere
  86. pai cam tin la ea! Si mai am si incredere ! locuim in localitati diferite deocamdata! . Cum sa-i explic ca nu mi-ar place sa fac cunostinta cu cel care-mi tine logodnica treaza pana la 2 dimineata.!Sunt aproape 100% sigur ca doar socializeaza(nu poti fi totusi 100%-aproape e un cuvant bun)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. copii isi traiesc viata,maturii la fel,iar toamna se numara bobocii :)Sanatate

      Ștergere
  87. Strasnic! Mai bine burlac :)

    RăspundețiȘtergere
  88. Buna seara. Si eu ma aflu in aceeasi situatie, dar de vreo 4 ani si este cumplit. Mi-a si explicat cum ma mutileaza daca plec de langa el, cum va proceda ca sa nu fie prins, etc. Si chiar are cu cine sa faca asta, are multi prieteni de aceeasi mentalitate, care oricand ar fi dispusi sa-l ajute in chestiuni care implica violenta si alte infractiuni. Eu nu mai am pe nimeni, a avut grija sa fie violent cu toate cunostintele mele, cu prietenii mei, cu familia mea, cu mine... Nu-i este frica de nimic, nici de politie. De cate ori am vrut sa plec a fost foarte violent, de doua ori era aproape sa ma sugrume, mi-a spus ca asta se intampla daca plec de langa el, ca nu se teme de puscarie pentru ca fara mine nu mai are ce pierde, ce ma fac??? Nu vad nicio iesire din situatia asta... cred ca este si bolnav, cand se infurie isi pierde controlul, nu-i pasa de consecinte...

    RăspundețiȘtergere
  89. Gelozia patologica,e f.grava si din pacate nu are rezolvare fara ajutor specializat.barbatii f.posesivi,gelosi au manifestarile psihopatilor!si sa stiti ca sunt cei mai romantici,afectuosi si atenti cu ,,cucerirea,,lor de la inceput,dar manifestarile apar mai tarziu!SUNT in PRIMA FAZA=CUCERITORI, A DOUA FAZA=SUSPICIOSI=si fiti atente ca uneori EI,creaza situatiile in care cica TE INCEARCA=APOI POSESIVITATEA=APOI PEDEAPSA partenerei si daca EA il paraseste=VICTIMIZAREA=si daca nu obtin impacarea,AMENINTAREA!e profilul PSIHOPATULUI!normal asta e in unele cazuri,dar urmariti ETAPELE si veti vedea unde VA INCADRATI cu cel de langa voi!

    RăspundețiȘtergere
  90. cunosc situatia.FARA NOI NU MAI POT TRAI,dar langa noi,isi bat joc de fem.le intimideaza,le maltrateaza fizic,psihic,le ameninta!astia sunt BARBATII CU COMPLEXE DE INFERIORITATE,jegurile care nu pot stapani o fem,nu pot sa o tina langa ei cu iubire,recurg la violenta sub toate formele ei!este tragic pt,fem.care au copii!sunt barbati slabi,fara coloana vertebrala,fara caracter,!ASTIA AR TREBUI CUMVA INLATURATI DIN SOCIETATE!am vz.femei batute atat de rau,ca am avut un soc,nu pot sa cred ca te poate lovi cineva asa,doar pt.ca e mai tare,fizic!am vz.sotii violate si batute de sotii lor.si ce DRAGUTI ERAU LA INCEPUT!PSIHOPATII!

    RăspundețiȘtergere
  91. singura solutie este sa i parasim!ccccu copii,fara copii,nu conteaza!te ameninta?te a lovit?GATA!isi cer iertare si fac iar ce au facut inca mai inversunati pt,ca se razbuna!

    RăspundețiȘtergere
  92. Nedumerirea mea ca si Barbat este urmatoarea...suntem facuti de femei ca noi suntem cei mai curvari....da ,asa este recunosc ....dar Matematic tot timpul va fi o egalitate...DE CE....pai noi ne inselam nevestele cu alte Femei...deci ma culc o data cu o Femeie....curvesc...dar daca mi-a placut si repet actiunea tot cu ea....atunci preacurvesc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tin sa te contrazic;sunt 2 tipuri de femei cele care fac ceea ce ai spus u si cele carora nici prin cap nu le.ar trece sa.si insele pers pe care o iubesc

      Ștergere
  93. Problema geloziei si a efectelor sale este foarte complexa,multe femei ar trebui ca atunci cand isi dau seama ca sotul sau concubinul incep sa devina gelosi ,sa poarte o discutie sincera si sa le spuna ca relatia lor va avea de suferit daca vor continua cu aceasta gelozie.Gelozia este o problema a ambilor parteneri de viata,amandoi tot timpul ar trebui sa isi analizeze comportamentul.Trebuie sa inteleaga ca o viata de cuplu ramane solida doar daca exista cu adevarat sinceritate,respect,iubire si armonie.Restul e aceasta viata de zi cu zi,cu probleme mici si mari.Nu exista o definitie sau ecuatie pentru a sti cum sa ne traim viata de cuplu,noi am ales si in viata ajungem in functie de cum am ales.De fapt atat barbatul cat si femeia au nevoie zilnic de o mangaiere,un sarut,o imbratisare si o vorba buna ,nu trebuie sa fie ceva planificat,sa fie asa spontan,e o drama sa ramai singur dar e o drama si mai mare sa te simti singur cand traiesti alaturi de cineva.

    RăspundețiȘtergere
  94. Ce adevarat este tot ce ai scris. Verisoara mea pateste la el si nu constientizeaza,este mai mica si imatura si naiva...iar prietenul ei este foarte poesesiv,a indepartat-o de mine si de toti prietenii si ea a inceput sa se certe si cu parintii din cauza lui. Dar ea tot nu vede ca nu e in regula,am incercat sa ii deschid ochii dar degeaba,este sub influenta lui si confunda iubirea cu tot ce se intampla. Nu stiu ce sa mai fac sa o ajut,imi este dor de vechea persoana care era ea :(

    RăspundețiȘtergere
  95. Pt.anonimul din 25dec.17;46,nu mai fii cinic,bine?????ca inselati la greu asa sunteti toti!!!!!dar ce ma inversuneaza pe mine la voi,este ca sa puteti face asta,trebuie ,,sa mintiti,,femeilesi nu va ganditi niciodata,cat de afectate pot sa fie,sa ramana!nu toate,in sensul ca sunt care vor doar aventuri si asta e!!!!ma refer la,,CELELALTE,DA???care vor relatii serioase,de durata si dau peste,,NEDUMERIREA BARBATILOR,,cum scrie acelBARBAT,de mai sus!!!!!iti scrie o FEMEIE,satula de SPECIA asta super-tare,care daca ,n ar avea creer,ar fi vai amar,d le BARBAT de ,,barbatia voastra!!!!si AIA o AJUTA creerul...............intelegeti????????d LE barbat,grozav si NEDUMERIT!!!!!!V ATI DUMIRIT?????am fost explicita?????

    RăspundețiȘtergere
  96. AM citit multe comentarii!un lucru e cert;gelozia cu masura arata iubirea pt.partener,dar OBSESIA,HARTUIREA<URMARIREA,partenerului,deja este GRAV.vorbim de profilul PSIHOPATULUI,despre care citim in filme,vedem la altii,dar nu credem niciod.ca ni se poate intampla,noua!si se intampla f.f.f.des acum in orice fel de cuplu!posesivii patologici,au un tipar dupa care actioneaza,fem.fie nu si dau seama,nu cred asta,nu realizeaza cat de PERICULOSI<sunt oamenii astia,pana se ,,lovesc,,de accese de FURIE INCONTROLABILA,GELOZIE NEBUNA,PARANOIA,VIOLENTA FIZICA<AGRESIUNE VERBALA!PSIHOPATUL absolut intot.vrea sa detina controlul,asta insemnand sa izoleze,,victima,,de prieteni,fam.sunt barbati pe care ii poti depista destul de repede,(genul asta)dar trebuie putina atentie!este ingrozitor sa traiesti cu un om de asta!eu am o prietena,care doar 2luni a stat cu un nemernic de asta,care a batut o a sechestrat o in casa,o urmarea la munca,acasa,a scapat f.greu si cu interventia politiei,cu interdictie de a se mai apropia de ea!eu dupa 2sapt.i am spus ca mi se par multe lucruri,,ciudate,,la el,dar ca orice rel.la inceput,nu vezi!e bine totusi sa vezi,pana nu e prea tarziu!

    RăspundețiȘtergere
  97. Ma aflu sh eu intr.o situatie complicata dar acum singura problema este k nu.mi pot da seama daca este gelos sau dak tot ceea ce face e doar pt faptul k are un interes

    RăspundețiȘtergere
  98. interesul poarta fesu feriti va de astfel de barbati e cea mai sigura cale spre libertate daca nu divotul

    RăspundețiȘtergere
  99. Da,da!cam asa esteatentie mare la psihopati,ca se recunosc usor daca suntem suficient de atente!putina atentie si precautie si ii ,,recunosti,,destul de repede.se dau de gol usor si transparent.

    RăspundețiȘtergere
  100. Foarte bun articolul tau...eu ma aflu in situatia de la sfarsitul articolului tau, ne-am despartit si acuma face tot ce ii sta in putinta sa ma aduca inapoi insistand pe cat de mult ne iubim, cat de rea sunt eu ca ne tinem despartiti, ca daca vreau se poate, ca doar pe mine m-a iubit si etc.....Incerc sa ma tin pe pozitie, dar cateodata mai am momente in care imi vine sa cedez, momente in care ma simt singura si mi-e dor de el

    RăspundețiȘtergere
  101. tentia exista,dar daca este psihopat....feriti va!daca nu,sanse mai pot fi si a doua oara,dar atentie mare!

    RăspundețiȘtergere
  102. Buna! foarte bun articol bravo ! si mie sila sa recunosc ca ma regasit in asta adica si eu am cam aceleasi probleme ce scrie acolo sunt cu o fata de 8 luni o iubesc foarte mult dar cate o data zici ca nebunesc si nu ii ia de vina cu nimic dar eu simt senzaatia aia ca ma inseala dar asta ii doar in mintea mea si chear vreau o relatie de durata cu acea persoana si am observat ca nu imi convine unele lucruri si nu asi avea motiv si am cautat oe net si am gasit asta si chaear vreau sa fac ceva sa trec peste gelozia care o am in mine sa nu fie prea tarziu sa nu mai pot face nimic duapa aia daca sunteti careva si ma puteti ... VA MULTUMESC FOARTE MULT !!!

    RăspundețiȘtergere
  103. Gelozia exista in fiecare dintre noi,dar mare atentie sa nu escaladeze.Cand gelozia este impinsa la extrem apare paranoia,tendinta de a o domina(partenera),de a o intimida,De a o controla si subjuga prin diferite metode.Daca ea va iubeste,la inceput nici nu realizeaza,ce se intampla,pana cand se ajunge deseori,la agresiune verbala si fizica,cand ea vede si remarca ce se intampla,se opune si.....si...de acolo pana la agresiune...e doar un pas!Sfatul meu,pt.d l de mai sus,daca va iubiti partenera,sincer si devotat,nu e neaparata nevoie sa o coplesiti cu atentie,dar mai ales nu ,,fabulati,,nu va imaginati ca va inseala.O idee sau o imagine se poate trasforma in convingere,d le foarte usor.Dv.va autoconvingeti de asta prin paranoia si apoi o persecutati pe ea,de teama ca ceea ce,,credeti,,este si adevarat.Dv.nu sunteti sigur pe propria persoana,sau nu sunteti sigur pe ea si de aceea apar aceste lucruri.Increderea unde este????Iubirea nu poseda,iubirea iarta,intelege,tolereaza,ofera spatiul de miscare prin incredere.Cand apare indoiala,discutati cu partenera sincer si deschis ,lamuriti va si gata!Nu mai continuati cu suspiciune pt.ca va garantez,asa singur va veti distruge relatia!Sunteti si de putin timp cu ea,e adevarat dar daca dupa 8luni aveti suspiciuni de astea,atunci e grav pt.relatie in sine.Rabdare,intelegere,toleranta si mai ales comunicare cu ea(sincera).Totul se rezolva si se lamureste asa!

    RăspundețiȘtergere
  104. Ma uit lung si imi dau seama ce bine o duc unii, cat de mult timp au la dispozitie. Nu zic de rau. Doar ca as vrea sa am si eu asa mult timp liber. Care este secretul? Cand mai aveti timp sa si munciti? Sa va ocupati de cele zilnice. Nu zic de copii ca sigur nu aveti.

    RăspundețiȘtergere
  105. Secretul este unul singur,draga anonim de mai sus,in opinia mea;sa ne dorim sa nu ne transformam in animale industriale(munca,munca,munca)este imperios necesar sa ne ocupam de spiritul nostru,de evolutia noastra spirituala atat cat se poate,dar obligatoriu(cat de putin),pt.ca asa avem timp si pt.noi si avem timp ,,sa gandim,,.Ne transformam in roboti,pur si simplu,daca nu ne oferim timp,,sa gandim,,Facem absolut totul mecanic si dupa,,agenda,,zilnica bine stabilita,ca,,roboteii,,si de,,GANDIT,,nu mai ramane timp.Poate considerati o idiotenie ce am spus,dar cu stupefactie am constatat asta,in jurul meu!Este f.imp.si necesar sa avem timp cu noi insine,cu spiritul si entitatea noastra.Musai,sa ne zbatem pt.asta,asa cum o facem pt.bani toata ziua!!!!!cris.Daca va doriti asta,va garantez gasiti si timp!

    RăspundețiȘtergere
  106. Frumos articol...tocmai ce am ieșit dintr-o relație de genul asta...la început m-am bucurat că mi-am recăpătat libertatea si ca voi putea să fiu din nou eu...dar se pare că nu este așa...sufăr enorm si ma rog la dumnezeu sa-mi dea putere sa merg mai departe si sa nu ma întorc înapoi...e ca un drog...știu ca-mi face rău dar il vreau...nu știu cum sa fac sai revin...va rog sa-mi dați un sfat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si este un drog,nu ai gresit cu nimic aici.Daca ai reusit sa faci pasul cel mare e bine,inseamna ca esti o persoana puternica si nu ai cazut ingenunchi.Din aceasta pozitie ti-ar fi mai greu sa te ridici.Incearca sa rezisti.Cel mai bine ar fi zero contact cu el.Fara telefoane ,sms-uri fara sa-ti mai amintesti ce afost bun in relatia voastra,fara filme lacrimogene fara nimic ce te mai leaga de el.E nevoie de luni de zile sa te dezintoxici de o asemenea relatie dar fiecare zi in care mergi mai departe pe drumul tau e o zi castigata din viata ta adevarata.Nici un pret nu e prea mare sa-l platesti pentru a trai in liniste si cu zambetul pe buze. Bafta

      Ștergere
  107. Da......durerea despartirii,dar mai ales perioada de dupa(o vreme),este cumplit de greu pt.cine a pus suflet si a iubit in relatie(fosta).Trebuie intrerupta absolut orice legatura cu fostul(mes.e-mail-luri,tel.adr,face-book,etc)nu circulati prin zona unde locuieste EL(in speranta unei,,revederi,,de dorul lui),nu va vedeti cu,,prieteni comuni,,care sa va,,informeze,,permanent ce face EL....si mai ales daca nu are pe alta...asta ne doare cumplit(deci,nu va interesati de EL)cu cine umbla......este infernal de greu,dar se poate!Va spune o femeie parasita dupa 11ani de relatie(pt.una mai tanara)se poate,se reuseste in mod sigur si nu va aruncati in alta relatie cu scopul de a l face gelos pe fostul,sau din singuratate,din razbunare.va faceti rau,tot voua,mai tarziu si rel.(actuala)nu functioneaza!!!!Un timp....regasiti va,meditati,rugati va pt.linistirea sufletului,pt.vindecare de rana(trecuta)si dupa aceea....alta relatie!Se poate,in mod cert dar va trebuie rabdare,tarie si gasiti va ocupatie permanent(nu lasati mintea sa se gandeasca la fostul).nu i permiteti.Femeile,sunt fiinte extrem de puternice.Daca putem trece prin durerile nasterii,nu putem sa uitam,niste,,imitatii,,de barbati lasi,care ne parasesc pt.altele?????Capul sus,se poate!DEZINTOXICARE de DROGURI,nu exista?Ba da si atunci de ce nu putem scapa si de ,,drogul,,asta?Cura de dezintoxicare(se poate),cu mentiunea ca nu mai,,reveniti,,never la vechiul,,drog,,si ...se poate!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  108. Femeile sunt f.puternice si trec mai departe peste orice probleme.Trebuie sa vrem si se poate.

    RăspundețiȘtergere
  109. buna, sunt un baiat de 19 ani si datorita voua am inteles multe lucruri, imi pare foarte rau ca am ajuns sa ma port asa cu iubita mea tin la ea si as face orice sa nu o pierd imi era asa frica sa nu ma lase pt altu si ma purtam urat o sunam intruna o stricam de cap.....nustiu cum de am putut sa ma port chear asa cu ea imi pare rau acum ... cum as putea sa o fac sa aibe mai multa incredere in mine acum ??

    RăspundețiȘtergere
  110. Dovendindu i ca ai incredere in ea(tu).O discutie sincera si deschisa,face cat o mie de(indoieli).Dar nu vorbele,o vor convinge ci faptele.Increderea ta in ea,ii va da siguranta de care are nevoie!

    RăspundețiȘtergere
  111. multumesc mult pentru sfat , imi doresc enorm sa raman cu ea pentru totdeauna , este foarte speciala pentru mine...si o iubesc enorm as face orice sa fim iar fericiti...

    RăspundețiȘtergere
  112. da am ramas socata nu ma asteptam sa gasesc asa o explicatie de logica aici eu habar nu aveam ce mi se intampla stau de 35 de ani cu un astfel de indivit si ma simteam tot eu vinovata si multumesc din suflet ca acum am deschis ochii si chiar daca nu pot sa scap de el ca tot asa ma ameninta si imi spune ca fara el sunt un nimeni macar stiu cum sa actionez si voi incerca sa joc teatru tragic-comic pana imi ating scopul adica sa fug sa evadez sunt sigura ca voi reusii de data asta .Cred ca m-am rugat prea mult de am dat peste un asa articol MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL.

    RăspundețiȘtergere
  113. Cel mai scârbos lucru pentru o femeie, este sa se culce cu-n barbat violent.Eu ca femeie m-as simti folosită, chiar violata.Mulţi bărbati merita sa fie înselat i.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ca esti o panarama! daca e violent nu te incurci cu el. dar pentru ca habar n-ai ce vrei, te cracanezi apoi te plangi si mergi la altii. Merita? Pentru o panarama probabil ca da!

      Ștergere
  114. Si cel mai rau este atunci când femeia este înselata cu prostituatele, de asta ma tem cel mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  115. CARAMBEU..ALBA..9 iulie 2014 la 23:12

    IMI PARE BINE CACI AM POSIBILITATEA DE AMI EXPRIMA PUNCTUL DE VEDERE IN CEEA CE LE PRIVESTE PE "FEMEI.." IN GENERAL.. : NU EXISTA FUM FARA FOC, SI ... STITI DVS. ... FEMEIA PENTRU O PITULA, SARE DIN POM IN P. DAR DIN P. IN POM, NICI PENTRU UN MILION.
    DE CE ZIC ASTA..?SI FARA SA GENERALIZEZ ACUMA, .. SINT EU PATITUL... DACA FEMEIA MI SE PLINGE...CA : VAI...CE MA DOARE, SI CA VAI CE MISTO ESI, SI CIND SA DUS DE LA MINE, MI-A SPUS PRIN TELEFON, CACI BINE CA A PUTUT SA MA MINTA, SI CACI PE MINE NU MA MAI VREA...IAR DUPA DOUA LUNI, A VENIT INAPOI, SI AM IERTAT-O, DESII A RECUNOSCUT CACI MA INSELAT DE MULTE ORI... MAI ZICETI CEVA...CUCOANELOR...? DAR SI IN ZIUA DE AZI UMBLA CU MINCIUNI.

    RăspundețiȘtergere
  116. Vai intr-un calvar de genul am trait si eu 2 ani jumate, dar la mine totul s-a intamplat treptat, astfel nu mi-am dat seama de fapt cine era acest barbat. Acuma dupa lungi certuri si impacari ne-am despartit, dar tot nu ne-am detasat unul de altul...el a insistat foarte foarte mult sa ne impacam si pe mine ma doare sufletul sa nu il mai am langa mine....incearca sa ma faca geloasa, ma minte, pune accept tot timpul pe faptul ca imi asum riscuri ca tot ii dau cu piciorul in fund, ca eu sunt cea care il alunga etc.....ma doare foarte mult ca nu reusesc sa fiu o data suficient de puternica si sa zic stop pt totdeauna...el a zis ca nu ma mai cauta si sa fac ce vreau, dar parca simt ca mi-e frica sa traiesc fara sa mai am atentie lui, eu inca il iubesc, dar daca ma gandesc la viitorul meu cu el deja totul se schimba...nu mi-e bine nici cu el, nici fara el...am impresia ca ma tine asa pe langa el, nu ma lasa sa imi refac viata si el in schimb isi poate cauta oricand pe alta pt ca frumos este, sarmant este si oricand poate vraji o femeie
    Tot imi zic ca rup orice legatura cu el, dar a fost cand si eu l-am sunat pt ca nu mai puteam de dorul lui :((( gandul doar la el imi este si nu stiu cum sa mai scap....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,aceeasi situatie este si la mine.el este si insurat,am fost mintita si am aflatcand era f tarziu,eu deja il iubeam nebuneste.m a izolat de toata familia mea,cu prietene nici atat nu mai aveam voie sa vb,nici cu fata mea de 14 ani nu ma mai lasa(stam la taclale),nu am voie nici sa arunc gunoil fara sa l sun sa stea in telefon cu mine iar el vb la telefon cu femei si ma minte ca nu dar i am aratat ca am dreptate ca eu nu il acuz aiurea asa cum el ma acuza pe.mine.acum sunt f hotarata si renunt la el pt ca am obosit psihic
      Nici nu ma lasa sa mi vad de viata mea m a obligat sa jur pe viata fetei mele ca nu imi mai trebuie alt barbat pana mor.am jurat si vreau decat sa scap de el.Fi puternica,i ati inima in dinti si lasa l.imi e f greu sa traiesc fara el.exact ce tu ai scris ma regasesc eu.succes si te tin la curent.bafta multa.

      Ștergere
  117. buna fetelor ionut din giurgiu ma numesc am 38 ani divortat eu mam purtat cat de bn cu ia plecat in spania la capsuni fosta sotie sia a gasit acolo pe alt cnv dar vreau sa imi gasesc jumatatea nu e frumos sa fii gelos nu e frumos sa lovesti o f sau sa te porti urat cu ia ia e totul in casa face curatenie mancare cu o fata iesi pe strd pe ia o iubesti ia are grija de tn pt f care sant interesante de mn din giurgiu sau buc sau de unde ar fi chiar si cu un copil as acepta sa aibe intre 30 ani si 42 tel mele 0765654964 sau 0730823695 sau 0742695836

    RăspundețiȘtergere
  118. Buna seara. Si eu ma infrunt cu asa ceva de un 1 si 4 luni cu iubitul. Il iubesc mult dar as dori sa ma imi spuneti cum as putea sa rezolv si sa nu mai fie asa... am o nunta luna aceasta si nu ma lasa sa ma duc..

    RăspundețiȘtergere
  119. Buna,si eu ma confrunt de 7 ani cu posesivitatea prietenului meu,ideea e ca eram destula de mica ca sa vad lucrul ala si il iubeam ca pe ochii din cap si din aceste motive am renuntat la toti prietenii mei,pe motiv ca ei nu sunt buni,asa zicea el,nu mi-am urmat visele si am ramas prinsa intr-o relatie bazata pe certuri.Acum,desi vad altfel lucrurile,nu stiu cum sa ies din relatia asta,vreau sa zic ca am discutat lucrurile aste de un milion de ori cu el si fara rezultat,adica mereu eu sunt cea vinovata de tot ce se intampla si tot ce fac este gresit,am renuntat la tot pentru el si sunt practic singura,si cred ca nu stiu cum sa o iau iar de la capat,am uitat cum este sa detin iar controlul asupra vietii mele.Nu sunt in masura sa dau nimanui sfaturi,dar cred ca nimeni nu ar trebui sa traiasca asa si sa accepte,din indiferent ce motive,un astfel de comportament.

    RăspundețiȘtergere
  120. buna. sunt un baiat de 25 de ani prietena mea are 21 si suntem impreuna de 2 ani este plecata la facultate in alt oras nici nu stiu cum sa incep am cautat un articol de genu in speranta ca poate gresesc eu poate sunt prea posesiv eu Pb e in felu urmator ne vedem destul de rar dn cauza distantei din cauza k eu muncesc intr-un domeniu in care wekendurile nu pot pleca ptr ca muncesc foarte mult cand aceasta este libera si nu am atat de mult timp sa ma duc la ea iar ea la randul ei nu poate din cauza facultatii ne vedem cam o data la 2 saptamani si mie foarte greu deasemenea si ei ma enervez ca nu pot vb cu ea mai mult iar cand pot eu nu poate sau nu vrea ea ptr ca este cu prieteni colegi si va dati seama si invers eu ma supar ea se supara si ajungem sa ne certam pe subiecte pur si simplu nefondate chiar si in timpu zilei cand mai vb imi doresc sa vb mai mult cu ea ptr ca eu plec la munca si numai pot atat de des ea ba uita sa ma sune ba are cursuri si iar imi sar nervii o intelg si pe ea dar parca uneori ma uraste imi vb urat imi zice k no las faca nimic ca sunt nebun dar are timp o zii intreaga cand ajunge la camin de la sc park ajunge la nebuni iar astea se intampla numai cand o sun eu gaseste o gramada de motive si numai este atenta la nimi eu vb ca prostu si vreau sa ii inchid si iar incepe sa fure curent :) din punctu meu de vedere nui gresesc cu nimic sau dak gresesc sunt minore o iubesc din tot sufletu meu iar iubirea este reciproca dar de ap jumate de an parc nu mai este la fel desi toata vara a fost acasa nici macar no deranjez nu o sufoc ast sa ma sune ea stiu k numar insela dar nu o mai inteleg mia zis k anu asta vrea sa iasa ma des in oras cluburi nu iam zis nimik decat sa-mi zica si mie ce face nuu 'stii eu sunt in club nb te puuup papa " oare toate suntei la fel de rele stau si ma gandesc ptr ca in ultima perioada ne certam destul de des ma gandesc sa renunt la ea dar o iubesc prea mult ca reuseste de fiecare data cand se ajunge ap de despartire sa ma imbune dar nu trec 2,3 zile si revin la loc discutiile si cearta uneori o sun nu rsp din diferite motive cand ma suna numai pot vb eu ast RASPUNSURI sunt debusolat poate gresesc eu si mie urat sa traiesc cu ideea a as fii un gelos posesiv etc sfaturi va rog !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu esti extrem de gelos sau posesiv. Pur si simplu, o iubesti, dar prea multe lucruri va stau in cale. Trebuie, intr-un fel sau altul, sa impaci capra cu varza, sa faci niste eforturi pentru a o vedea mai des, chiar daca asta inseamna sa te invoiesti de la serviciu si sa faci niste eforturi financiare. Uneori, aceste perioade mari de separare intre doi parteneri ajunge sa-i indeparteze. Mai tarziu, poti ajunge a regreti ca nu ai facut acum niste sacrificii acum pentru a fi mai mult impreuna.

      Ștergere
  121. Foarte bun articolul.E dur dar e de actualitate.Insa am un amendament:am văzut printre rânduri o chestie subtila cu emanciparea femeii,nu am nimic impotriva atât timp cat o femeie nu isi depaseste natura ei copiind de la barbati;stim bine ca femeile din ziua de azi fac cariera si au mult succes(cu asta vor rămâne).Daca in continuare imaginea voastră despre bărbat este ca el este un tiran sau dominator înseamnă ca rataciti fetelor si nu mai stiti nimic despre voi si nici despre ei.Nu fac apologia naturii bărbatului si a femeii dar daca ne uitam in natura fiecare isi joaca rolul sau fără a se abate de la el de unde rezulta armonie si perpetuarea speciei.In societatea umana exista destula suferinta in cuplu pt ca nu mai stim in ce rol am nimerit.

    RăspundețiȘtergere
  122. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  123. Acum Trebuie Sa Ma intalnesc cu Ea și Eu mă simt bine dar vinovat.. Și vreau să termin relația cu ea.. Pentru că o rănesc cu atâta gelozie și o sufoc prea mult cu asta.. Dar vreau să aud părerea ei mai întâi poate ea vrea altceva.. și totuși.. Deasta am ales să cer ajutor pe acest blog.. Ce să fac?.. Ce să-i spun? (Să o întreb dacă ma înșelat în aceste 2 zile de gândire..?) A zis că nu vrea să mă înșele.. Dar dacă o să o facă îmi spune .. Dar dacă nu îmi spune să nu mă facă să sufăr? Nu-mi place deloc cum sunt gelos dar nici nu știu cum să încep să scap de gelozile.. Dacă contrează vârsta ei are 19 ani... Și încă nu am făcut sex.. Dragoste.. Chiar dacă amândoi vrem aceea zii de dragoste enorm de mult .. Eu nu mai vreau acum nici asta și nu pentru că sunt virgin.. Dar nu vreau să ajungem la aceel moment și după iar să o fac lată.. Cu gelozia mea.. Rog pe cei care au ceva de spus să fie foarte serioși și ceilalți care vor să-și bată joc de această situație sau de mine..mai bine să tacă din gură.. Mulțumesc.. Aștept păreri și sfaturi utile pentru mine.. Cât de repede posibil.. 

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca sa nu o privesti ca pe o posesiune, sa nu te gandesti ca ar putea "apartine" cuiva, tie sau altcuiva si o sa-ti fie mai usor. Gandeste-te la ea ca la ceva frumos de care se bucura toata lumea deopotriva, fara a-i trece cuiva prin cap sa puna stapanire asupra sa. Ceva frumos precum soarele sau culorile cerului la apus...

      Ștergere
  124. Eu sunt mai directă de fel asa ca imi pare rau daca nu plâng de mila celor de aic. Este inadmisibilă aceasta situatie. Daca va iubiti copiii asa cum sustineti, divortati si nu va mai amagiti singure cu scuze doar ptr ca nu aveti demnitate sau pic de stima de sine. Daca nu o aveti ptr voi macar ptr copii. Un copil nu moare dupa un divort, ba din contra poate fi fericit daca are niste părinti maturi, care se implica AMBII in cresterea lui, ii acorda ambii timp si nu se bat ptr el ca ptr o ptr o jucărie. Copiii care sunt expusi la violente sau abuzuri, ajung la randul lor fie violenti fie denaturati. Mai documentati va oameni buni, e o lume plina de informatii iar voi trăiti in ingnoranta aceasta crasa, ca sa va ascunderEu sunt mai directă de fel asa ca imi pare rau daca nu plâng de mila celor de aic. Este inadmisibilă aceasta situatie. Daca va iubiti copiii asa cum sustinerii, societati si nu va mai amintiti singure cu scuze doar ptr ca nu aveti demnitate sau pic de stima de sine. Daca nu o aveti ptr voi macar ptr copii. Un copil nu moare dupa un divort, ba din contra poate fi foarte fericit daca are niste părinti maturi, care se implica AMBII in cresterea lui, ii acorda ambii timp si nu se bat ptr el ca ptr o ptr o jucărie. Copiii care sunt expusi la violente sau abuzuri, ajung la randul lor fie violenti fie denaturati. Mai documentati va oameni buni, e o lume plina de informatii iar voi trăiri in ingnoranta aceasta crasa, ca sa va ascundeti slăbiciunile. Stiu ca doare adevarul, dar nu puteti fugi la nesfârsit.

    RăspundețiȘtergere
  125. Mi s au ipoteze comentariile. Il rescriu aici:
    Eu sunt mai directă de fel asa ca imi pare rau daca nu plâng de mila celor de aic. Este inadmisibilă aceasta situatie. Daca va iubiti copiii asa cum sustinerii, societati si nu va mai amintiti singure cu scuze doar ptr ca nu aveti demnitate sau pic de stima de sine. Daca nu o aveti ptr voi macar ptr copii. Un copil nu moare dupa un divort, ba din contra poate fi foarte fericit daca are niste părinti maturi, care se implica AMBII in cresterea lui, ii acorda ambii timp si nu se bat ptr el ca ptr o ptr o jucărie. Copiii care sunt expusi la violente sau abuzuri, ajung la randul lor fie violenti fie denaturati. Mai documentati va oameni buni, e o lume plina de informatii iar voi trăiri in ingnoranta aceasta crasa, ca sa va ascundeti slăbiciunile. Stiu ca doare adevarul, dar nu puteti fugi la nesfârsit.

    RăspundețiȘtergere
  126. Toate fetele pe care le cunosc aleg numai astfel de baieti... pe mine nu m-ar alege nici macar pt o zi. Si amicii mei majoritatea is gelosi si posesivi... deja tind sa cred ca toti barbatii din tara asta inafara de mine is astfel.

    RăspundețiȘtergere
  127. Buna! De putin timp am inceput sa ies cu un baiat. Mi-a placut de el(e un baiat frumos, cu un corp lucrat, insa mi-a placut atitudinea lui degajata si calma, cand lumea din jur era cam agitata - eram la o petrecere) si lui de mine, m-a vazut altfel decat fetele pe care le-a cunoscut. Bineinteles, prima mea intrebare a fost referitoare la ce studii are. A zis ca nu si-a dat bacul(au trecut 2 ani), dar ca vrea sa il dea anul acesta. Am zis ok, treaba lui. Apoi mi-a cerut nr de telefon. I-am zis ca nu am chef de relatii, am un an greu la facultate, dar ne putem vedea, ca nu moare nimeni. Ne-am vazut dupa 2 zile. Am stat multe ore de vorba si mi-am dat seama ca nu e un om prost, fara maniere, preocupat doar de sine, ci un bun ascultator, trecut prin viata (desi e mai mic decat mine), chiar istet. Apoi ne-am vazut din 2 in 2 zile. La vreo saptamana am descoperit, fiind in oras cu el, ca e cam posesiv si, crezand ca ma uit dupa altii (care aratau la fel de bine ca el), mi-a atras atentia printr-un ,,capac", dat dupa ceafa. Atunci mi-am pus prima intrebare. Ce fel de om e? Nimeni nu a ridicat mana la mine, nici macar in gluma. Apoi, dupa 2 zile, am descoperit ca e si un om care se ,,aprinde" repede cand nu ii convine ceva. Din nou, a avut impresia ca sunt disponibila pt altii, cand eu doar vorbeam cu ei, despre muzica(ei venind la mine). Am reusit sa-l calmez, dupa ce incepuse sa tremure de nervi. Din nimic! Alt semn de intrebare a fost faptul ca de 2 ori(intr-o luna), m-a injurat(injuratura cu mama), chipurile nu in serios, ci pt ca asa ii vorbeste si mamei lui. Dupa fiecare intamplare i-am zis ca nu imi place atitudinea si ca ma sperie. A zis ca in mine nu ar da niciodata, mai bine da cu pumnii in pereti. Mentionez ca nu sunt o persoana careia ii place sa provoace discutii, dimpotriva, pledez pt pace si armonie in lume, asa ca nu inteleg astfel de reactii. Eu am o licenta de dat(I-am zis de la inceput), iar el ar face bine sa-si dea bacul, insa oricat l -am batut la cap, nu misca un deget. Inteleg ca s-a indragostit de mine, si eu am prins drag de el, dar provenim din medii diferite, la mine in familie nu exista violenta, de orice fel ar fi ea. Mama a stiut de la inceput de el, tata dupa vreo saptamana. Desi nu au comentat la inceput, cand le-am mai povestit (tatei nu I-am zis de episoadele cu ,,capace" si injuraturi) cu ce se ocupa, nu le-a convenit. Au mandria lor de parinti. Sincer, nici eu nu ma vad cu el in viitor, desi e un baiat dragut si pare sa fie sincer in sentimentele lui. Am impresia ca daca nu o termin acum si las relatia sa evolueze, cand mi-e lumea mai draga(sa zicem ca ne casatorim), ma trezesc cu o palma adevarata. Am prins drag de el, e altfel cand e cu mine, dar cred ca in sine va fi mereu asa, cu reactii de genul acesta. Are o impresie buna despre el(nu e un om rau, mediul in care a trait a fost prost), ca nu e nimeni ca el, dar nu face ceva in privinta educatiei. I-am zis de multe ori. Alta teama este ca se va simti diferenta de pregatire dintre noi doi si poate va incerca sa ma tina in loc. Mentionez ca am o profesie in care iau contact cu multi oameni, sunt muziciana. El inca nu are un tel in viata, nu se poate baza o viata pe relatiile mamei lui. Ce e de facut? Deja i-am zis ca o raresc cu intalnirile, nu stiu cum sa procedez. Nu vreau sa-mi sparga contul de pe Fb, sa ma caute la bloc (nu a fost cel mai cuminte baiat pana la varsta asta). As vrea sa ne intelegem de vorba buna, avand in vedere ca I-am zis de la inceput ca as vrea sa ramanem totusi prieteni, indiferent de situatie.El a zis ca ma pot intalni cu el, atat timp cat imi face placere. Si chiar imi place, dar am alte prioritati acum. Ma gandesc la momentele dragute petrecute impreuna, e un baiat dornic de dragoste, dar cand ma gandesc la situatiile in care nu a actionat frumos fata de mine, balanta inclina mai greu catre aspectele negative. Nu stiu cum sa procedez. Nici nu ma pot odihni bine noaptea, din cauza gandurilor... Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Sfatul meu sincer este sa scapi de el cat mai repede! Ai alte prioritati!Cat despre contul de Facebook, nu e bai, schimba-ti parola, scoate-l de la prieteni,samd. Daca reuseste sa ti-l sparga iti faci altul!Tu esti cea mai importanta! Ai grija!

      Ștergere
  128. buna. am o prietena care a avut un iubit gelos si posesiv care o controla tot timpul. ea s-a despartit de el pt ca si-a dat seamna cu e si a inceput sa-i placa de alt baiat. Acel baiat nu i-a impartasit sentimentele iar acum fost gelos a inceput sa vorbeasca din nou cu ea, se joaca,ies la film dar ea imi spune ca nu s-au impcata. eu cred opusul si nu as vrea asta pentru ca stiu prin ce a trecut si eu impreuna cu ea. Cum pot sa-i deschid ochii si sa o ajut sa inteleaga daca daca un baiat nu te place nu trebuie sa te intorci la fostul care e gelos si posesiv?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Lucrurile nu sunt deloc simple, mai ales ca iti ascunde ca se intalneste cu fostul iubit. Tot ce poti face deocamdata este sa-i aduci aminte cat a avut de suferit in relatia cu el.

      Ștergere
    2. Hai ca iti dau eu raspunsul adevarat. Prietena ta e la fel de stabila mental ca si gelosul. Ii place joaca si probabil ca de aia e baiatul gelos. Hop la unu' hop la altu'. Daca nu stie ce vrea, (precum mai toate femeile) si-o merita cu varf si indesat;). Si pun pariu ca ala era gelos pentru ca ei ii fugeau ocheanele dupa toti. Numai ca el, ca multi altii, tinea probabil prea mult la ea ca sa-i de-a cu spray de muste si asa s-a transformat intr-o masina ce se manca singura. Mai repede e greseala lui ca primeste maimuta inapoi sa-i rupa iara nervii, si asa nu va avea incredere in ea;). Numai isi distruge increderea si mai mult. Asa ca daca vrei sa ii faci bine prietenei tale, apeleaza la el si spune-i simplu. Omule sunt si femei de doamne ajuta in lumea asta. Nu trebuie sa iti distrugi nervii si increderea din cauza la o panarama;).

      Ștergere
  129. Incredibil,descrieti perfect abuzul sexual ,psihologic, material si de detentie chiar fizica la care am fost supusa 7 luni!Fugiti cat puteti!Cand am scapat primele zile n-am stiut cine sunt si ce sa fac cu liberatea!Imi venea sa ma sinucid!

    RăspundețiȘtergere
  130. Bravo Diana ..bravo...esti fenomenala !

    RăspundețiȘtergere
  131. Toate certurile in cuplu si tot ce se intimpla , este din cauza lipsei de comunica .Sunt barbat si va spun nu sunt un om exceptional de gelos sunt doar atent la ce ma inconjoara. Barbatul devine gelos si posesic cind nu exista comunicare si nu mai are parte de intelegere , asta poate fi bineinteles din ambele partii . Nu spun ca doar barbatul este ne inteles doar spun ca ,noi in gneral ca persoane barbatii si femei daca am sta un pic si am discuta mai mult pe ce ne deranjeaza si am lasa orgoliile de copii la o parte ar merge totul bine . Dar exista si cazuri care depasesc limita din ambele parti nu doar barbatii . Articolul acesta face referire la un barbat , ar fi trebuit sa faca referire la viata de cuplu propiu zisa . Cind ceva nu merge bine exista o cauza ce si cum ai sa afli . Nu sunt de acord cu articolul decit 10% restul e bulshit

    RăspundețiȘtergere
  132. Articolul asta e cel mai slab care l-am citit in viata mea!Daca o iubesti si esti gelos o sufoci,daca prinzi incredere si ii arati ca o iubesti si o respecti si nu o controlezi punandu-i totul pe tava si lasand-o libera tot nu e bn....fratilor,fiti realisti cu totii .... femeile dar toate femeile sunt mereu nemultumite orice ati face...asa ca va dau un sfat,de la un barbat ce s-a casatoril la 20 de ani si a fost cu o singura femeie pana acum cateva luni timp de 10 ani....Traiti-va viata si nu va indragostiti!

    RăspundețiȘtergere
  133. Sunt si persoane care au dreptate , care chiar au un partener obsedat psihopat/a insa intr.un caz normal gelozia apare in timp este un semn clar ca unul din parteneri se schimba mai ales cazul femeilor obsedate de pareri opini internet poze gandirea de " diva" sau femeie spune : e doar un prieten esti ciudat ce ai azi insa tu sti ca filtreaza din ceea ce citesti vezi comportament gesturi gandire gelozia parerea mea inseamna racirea intr.o relatie si poate pt unele jena de ati recunoaste totul am spus si mai sus si barbati exagereaza sunt si nebuni dar femeile in proportie de 99 sunt cele care gresesc primele esti gelos cand iubesti mi se pare normal.... daca era actrita porno probabil lucrurile erau altfel :)))) insa e persoana in care iti pui increderea

    RăspundețiȘtergere
  134. solutia ideala:parasiti-i fara sa stie ce aveti degand, asa evitati o alta reactie violenta.cereti ajutorul familiei, de ce nu a politiei.prietenii pot fi amenintati si pot spune unde sunteti. stiu va e teama, o sa fie greu dar SE POATE. dupa un an deja ranile se vindeca si viitorul se arata cu vise si sperante.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o femeie a facut plangere la politie de cateva ori ca este batuta.nu a ajutat-o nimeni.in cele din urma psihopatul a omorat-o. este o realitate iar situatiile astea nu iarta pe nimeni,indiferent de statut social , cultural etc

      Ștergere
    2. Într-adevăr astfel de situații nu trebuie lăsate să ia amploare, deoarece generează alte probleme, mult mai grave, iar în momentul când se ajunge în acele puncte, este prea târziu și nu se mai poate face nimic concret.

      Ștergere
  135. Domnul anonim din 9 iulie 2015.Se vede ca nu ati avut alta femeie prin preazma decat pe mama dvsFrumoasa concluzie a unei persoane care a experimentat macar o relatie cat de cat. Ambii parteneri se schimba pt ca dispare atractivitatea de la inceput .La inceput ambii sunt fericiti ca se cunosc si se regasesc cu mult patos instincual unul in bartele celuilat...Iara apoi atractivitatea fizica se atenueaza la AMBII,relatia urman dun nou curs si interactiunea dintre cei doi urmand a se baza si pe altceva decat atractivitatea pur fizica de la inceput.Auzi la el:(Unul din cei doi se schimba)

    RăspundețiȘtergere
  136. Buna ziua,

    Frumos articol, felicitari!
    Sunt in ipostaza de a renunta la o relatie de aproape 3 ani, motivul gelozie excesiva, pe care o are iubiutul meu.
    Peste cateva luni urmeaza sa ne casatorim, dar, nu cred ca am sa meg inainte.
    Eu nu m-am nascut optimista, am devenit, am invatat ca viata e unicul cadou pe care 1 singura data ai sansa s-al primesti.
    De cand am inceput aceasta relatie, am impresia ca nu mai stiu si inteleg nimic depsre viata. Eu sunt mai mare decat el cu 7 ani, si sunt prima lui relatie de dragioste si prietenie. Ma chinuie foarte mult cu acuzatii, interpretari fara sens. Sunt si ma consider o persoana onesta si cu character altruist,sunt extrem de suparata pentru ca se chinuie si el si ma chinuie si pe mine, toate sunt fara rost. Nu I-am dat motive si am fost 100% sincera in acesta relatie si din acest motiv sufar enorm. Multe adevaruri ati spus in acest articol dar chiar nu stiu daca sa mai continui relatia avand in vedere ca urmeaza sa ne casatorim. Credetei ca daca mergem la psiholog ar fi o amelioare de comportament, sau ar persista gelozia? Sau ce sugestii aveti pt acesta problema? Noi ne iubim!

    RăspundețiȘtergere
  137. E doar o parere personala! Gelozia apare cand ai impresia ca nu mai ai ce oferi si persoana de langa tine e .Nu renunta ,dar fi putin atenta si la cum te comporti tu!!Si cel mai important,e o metoda destul de bine constientizata de el de control.E o persoana cu relatii deficitare cu alti barbati si toate relatiile sociale cu alti barbati se la egal la egal pe care nu poate sa le aiba datorita unor complexe ,se refuleaza in acesta metoda de control asupra ta. Sfat, depune eforturi sa fii mai indiferenta fata de orice acuza(mai putine explicatii, justificari ) ,incerca doar sa te tina ocupata, pt ca el nu are alta ocupatie sociala satisfacatoare decat pesoana ta!

    RăspundețiȘtergere
  138. Buna.Sunt intr-o astefel de relatie de aproape 2 ani.Nu pot sa zic ca e dusa la gesturi extreme mereu,dar se ajunge.Mereu banuieste ca as putea avea pe altcineva,mereu starea aia apasatoare de banuiala..Avea momente in care avea impresia ca in momentul cand este el la servici eu aduc pe altcineva in casa,si etc...Chestii aberante,pt ca din momentul in care am decis sa ne mutam impreuna ,eu am lasat toti prietenii,amicii tot in spate....Am unele momente in care pot sa il inteleg..dar uneoir imi vine sa fug mancand pamantul...Poate cineva,sa imi dea anumite sfaturi cum as putea sa il fac sa devina un om normal?Tin sa precizez ca nu ies singura niciodata fara el..Si tot mai are pitici la minte...Ma iubeste,ma respecta,dar e mereu nesigur pe mine..iar asta ma ineparteaza enorm de el..

    RăspundețiȘtergere
  139. Mda! Presupun ca posesorul acestui domeniu este o femeie, care lasa comentariile care ii convin! A ajuns rau lumea! Femeie puternica si independenta! Femeia care face ce vrea ea in viata, indiferent daca barbatul e de acord sau nu...... mda ..... identific aici femeia SINGURA care are impresia ca e stapana pe situatie, dar cand trage linie, nu are o familie .... ramane doar cu aceste comentarii pe un blog.
    Dragi doamne si partenere de barbati, treziti-va .... de ce nu mergeti pe " ce tie nu-ti place partenerului tau nu-i face", comuniacti mai mult cu partenerul dumneavoastra, ca .... foc fara fum nu iese dragelor! Cu stima.... iubiti-va mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu las numai comentariile care imi convin. Drept dovada, comentariul tau a fost publicat!

      Ștergere
  140. Voi femeile daca aveti un barbat gelos repede il lasati si cautati altul. Dar o buna zi o sa va treziti ka nu o sale trebuiti la nimeni dupa atita inblatura din p..... In p..... No sa le trebuiti la nimeni

    RăspundețiȘtergere
  141. Barbatii sunt gelosi pentru ca va iubeste dar voi asta nu pretuiti si le dati motive ka ei sa devina gelosi ori ka stie trecutul vostru si stie bine ce fel de poama sunteti si de asta e gelos asa ca femeilor vreati familie pretuiti ceea ce. Aveti da nu inblati din p.... In p.....

    RăspundețiȘtergere
  142. Dacă știa trecutul meu...și ce poama sunt....de ce m- a luat de sotie??????serios??? De ce nu a luat pe alc de sotie.?????????

    RăspundețiȘtergere
  143. Când o femeie vrea aventuri nu se mută cu cnv și vrea o relație serioasă...

    RăspundețiȘtergere
  144. Am trecut prin asta 8 ani de zile,jur ca am crezut ca o sa ajung sa ma sinucid singura!
    Parea fermecator la inceput,putin gelos dar dupa a inceput calvarul!
    Nu aveam voie sa ies nicaieri,ma inchidea in casa,ma cauta la scoala,ma cauta la facultate,pe toti colegii mei de clasa ii considera inamici si credea ca toti vor sa fie cu mine.
    De atatea ori am iesit cu el si au iesit niste scene infioratoare bine spui!
    Daca din greseala cineva se lovea de mine urla cat il tinea gura "nu mintii ca stiu ca il cunosti" si dupa mergea si il batea...fetelor aveti mare grija pentru va termina un astfel de monstru.
    Ajungeti in depresie,ajungeti sa nu va mai puteti controla,nu mai vorbiti cu nimeni pentru este interzis de acel mostru!
    Eu una am facut o depresie groaznica la psihiatrie!
    Cu antidepresiva,cu anxiolitice si alte medicamente!
    Sa va fereasca Tatal Ceresc de acesti monstrii!
    Eu m-am despartit de el acum 10 ani si mai am cosmaruri cum vrea sa ma omoare!
    Am preferat sa raman singura,mi-am revenit dar sa fiu intr-o relatie serioasa nuuuuuuu!
    Relatie in care amanandoi stim ce vrem fara alte asteptari daa..dar relatie serioasa nu!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.