Pozitia in care dormi si personalitatea

Iti place pe spate , pe burta sau pe o parte , cu picioare stranse sau desfacute ? Nu ! Nu este vorba despre posturile sexuale Kamasutra , ci despre felul in care iti este cel mai confortabil sa dormi.
Profesorul si expertul in domeniul somnului Chris Idzikowski a descoperit o corelatie intre sase din cele mai comune pozitii adoptate in somn si trasaturile personalitatii oamenilor.Se pare ca felul in care te pozitionezi in timp ce dormi reflecta in mod subtil tendintele si caracteristicile noastre interioare.

Iata rezultatele studiului lui Idzikowski , la care au participat o mie de persoane.

- Pozitia fetusului : ghemuit intr-o parte, tinand , eventual , o perna in brate.Cea mai populara pozitie in somn , apreciata de 41 % dintre subiecti.Femeile o apreciaza intr-o proportie de 51 % , de doua ori mai mult decat barbatii.Oamenii care dorm in aceasta postura tind sa fie orientati catre lumea exterioara , dar poseda un eu interior foarte sensibil.Atunci cand fac cunostiinta cu cineva tind sa fie timizi la inceput , dar se relaxeaza in scurt timp.

- Pozitia "busteanului" : asezat pe o parte , cu ambele maini pe langa corp si picioarele intinse.Postura preferata de 15 % dintre subiecti , specifica persoanelor sociabile , increzatoare in relatiile cu straini sau in cele sociale, in general.Au tendinta de a fi naive.

- Pozitia "dornicului" : asezat pe o parte cu amandoua mainile intinse inainte.Postura populara pentru 13 % din subiecti.Astfel de oameni au tendinta de a lua deciziile cu greutate, dar atunci cand se hotarasc nimeni nu ii mai poate intoarce din drum.

- Pozitia "soldatului" : intins pe spate cu ambele maini langa corp.Postura apreciata de 8 % dintre subiecti , caracteristica persoanelor linistite si rezervate , care nu fac mare zarva in jurul lor dar stabilesc standarde inalte atat pentru ele cat si pentru ceilalti.

- Pozitia "caderii libere" : culcat pe burta , cu mainile imbratisand perna.Postura favorizata de 7 % dintre subiecti , specifica persoanelor gregare sau impertinente , stapanite de de nervozitate interioara si carora nu le place sa fie criticate.

- Pozitia "stelei de mare " : culcat pe spate cu mainile asezate in jurul pernei.Postura apreciata de circa 5 % dintre subiecti.Astfel de oameni sunt gata oricand sa asculte pasurile celor din jur si sa ii ajute la nevoie.Prefera sa nu fie in centrul atentiei.

Asta nu este tot ! O alta interpretare , nerevendicata de vreun profesor , arata cam asa ...

- Pozitia pe spate cu mainile sub cap dovedeste , se pare , o mare inteligenta si entuziasmul dea invata lucruri noi.Astfel de oameni devin , uneori , obsedati de idei stranii , urmate cu entuziasm de cei din jur.Desi au grija de familia lor , ajung cu greu sa iubeasca pe cineva.

- Pozitia intins pe spate , cu un picioar asezat peste celalalt . O postura specifica celor obsedati de ei insisi si care accepta cu dificultate orice schimbare.Se refugiaza in singuratate , dar pot dovedi o mare toleranta fata de ceilalti.

- Pozitia intins pe spate , cu plapuma / patura acoperind tot trupul , de la picioare pana peste cap.Pozitie caracteristica celor care fac pe vitejii in public , dar sunt slabi sau timizi in interior.Daca se confrunta cu vreo problema , nu o impartasesc nimanui si mai curand se lasa prada agoniei decat sa ceara ajutor.

- Pozitia ghemuita pe o parte , cu mainile incrucisate , imbratisand corpul ar fi specifica celor care se simt singuri si deprimati datorita unei obsesii legate de trecut sau a unor esecuri.Sunt, de obicei, ezitanti si nehotarati , dand impresia ca nu avut parte vreodata de iubire.

- Pozitia ghemuita , pe o parte , cu mainile aduse la gura .Postura caracteristica persoanelor egoiste , geloase sau razbunatoare.Oamenii din jurul lor trebuie sa fie prudenti si sa aiba grija sa nu le calce pe bombeu !

- Pozitia pe o parte , cu un picior indoit / sprijinit spre pat desemneaza oameni care isi plang de mila si se vaita tot timpul , stapaniti mereu de nervozitate.Devin incordati cu usurinta si se infierbanta din orice fleac.

- Pozitia intr-o parte , cu un brat sub cap ar fi specifica persoanelor amabile , politicoase , sincere si afectoase , care au nevoie de o mai mare incredere in sine si de taria de accepta greselile sau lucrurile imperfecte.

- Pozitia intr-o parte , ca palma asezat sub cap indica o persoana increzatoare in ea insasi , care se bucura mereu de succes , gratie unei perseverente continue.

- Pozitia pe spate cu picioarele indepartate si bratele in lateral ar caracteriza oamenii iubitori de confort si frumusete , dar risipitoare.Sunt , de obicei, zgomotosi si le place barfa.



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Cele 11 tipuri de insomnie

Personalitatea si temperamentul uman - Tipuri de personalitate

Forma mainii si personalitatea | Ghicitul in palma (1)
Pozitia in care dormi si personalitatea Pozitia in care dormi si personalitatea Reviewed by Diana Popescu on mai 24, 2010 Rating: 5

2 comentarii:

  1. eu dorm cu mainile incrucisate puteti sa im i spuneti si mie ce inseamna

    RăspundețiȘtergere
  2. sigur ca dormim in mai multe mduri, eu dorm in pozitia fetusului, dar dorm si in pozitia soldatului, in general, pe partea stanga dorm in pozitia fetusului si pe partea dreapta in pozitia soldatului si dorm si pe burta cu mainile care cuprind toata perna cu mainile si cu palma sub cap , desi nu pot sa dorm deloc pe spate.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.