Numele iti influenteaza alegerea carierei ?

Potrivit sciencedaily.com , "Jurnalul de onomastica" ( "Journal of Onomastics") a publicat un articol in care se arata ca prenumele oamenilor ii poate determina sa isi aleaga o anume profesie .

Intr-un studiu al profesorului Ernest Abel , de la Universitatea de Stat Wayne din Michigan , s-a descoperit ca persoanele avand prenumele de "Doctor" au tendinta de a deveni mai curand doctori decat avocati , in timp ce acelea cu prenumele "Lawyer" ("Avocat" , in limba engleza) ajung in special avocati si nu doctori.
Un alt studiu a aratat ca primele litere ale prenumele medicilor sunt in conexiune cu specialitatea pe care si-au ales-o. De exemplu, medicii cu numele Raymond (in limba engleza , "ray" inseamna "raza") au predilectia sa isi aleaga specializarea radiologiei.

Ma intreb ce rezultate ar scoate la iveala un astfel de studiu in privinta prenumelor romanesti. Desigur , fetitele cu numele de Afrodita, Diana sau Atena nu au sanse sa ajunga zeite , dupa cum nici baieteii botezati Anghel nu se vor transforma in ingeri. Are oare Barbu ambitia de a deveni barbier , Marin marinar , Bradut silvicultor, iar Gherghina si Florin florari ? Poate ca da , poate ca nu. Oricum , numele de Traian pare a atrage dupa sine ambitii de conducator !


Copyright © diane.ro


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


SEMNIFICATIA SI ORIGINEA NUMELUI.DICTIONAR DE PRENUME DE LA A LA Z

Semnificatia secreta a numelui in numerologie

Numerologia datei de nastere
Numele iti influenteaza alegerea carierei ? Numele iti influenteaza alegerea carierei ? Reviewed by Diana Popescu on iulie 10, 2010 Rating: 5

Un comentariu:

 1. Buna ziua, va trimitem acest mesaj in speranta ca poate va intereseaza un traffic analytics, este vorba de www.WTStats.com.
  Putem sa oferim urmatoarele:
  Complet gratuit!
  Nu avem reclame ascunse in website sau in codul de tracking.
  Statistici in timp real. Traficul este monitorizat in fiecare secunda.
  Statistici organizate pe perioade de timp: zile, stapamani, luni.
  Statistici legate de referreri.
  Statistici despre browserele folosite de catre vizitatori.
  Statistici despre sistemul de operare folosit de vizitatori.
  Detalii despre rezolutiile folosite de catre vizitatori.
  Fara limitari de date. Nu vom sterge sau limita niciodata statisticile dumneavoastra.
  100% Privat. Pretuim intimitatea dumneavoastra, de aceea statisticile pot fi facute private.

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.