O lectie de viata de la Palarierul nebun

De ce trebuie sa ne agatam mereu de lucrurile care nu ne-au reusit in viata ? De ce este nevoie sa ni se aminteasca intr-una despre greselile noastre ? De fapt , unii oameni sunt cuprinsi de o adevarata voluptate atunci cand gasesc pete in soarele nostru personal , in credintele care ne anima sau in sperantele noastre.Indiferent de parerile ori prejudecatile celor din jur , putem sa ne indreptam cu bucurie spre aspiratiile noastre numai daca aruncam la gunoi lucrurile negative din trecut. Ar trebui sa revenim mai des asupra succeselor , reusitelor si realizarilor noastre.

Adeseori ma gandesc ca nu ar fi rau sa recitim cateva dntre cartile esentiale ale copilariei. Una dintre acestea , "Alice in tara minunilor" , pare a incifra mai multe lucruri serioase decat decat oricare roman contemporan la moda. Discutia dintre Alice si palarierul nebun din celebra carte a lui Lewis Caroll imi spune mai multe despre cum ar trebui sa imi modelez destinul decat orice discurs (semi-) doct din zilele noastre...

"Alice : Acolo de unde vin , oamenii invata lucruri care nu sunt bune pentru a fi in stare sa faca lucruri bune.
Palarierul nebun : In Tara minunilor , noi mergem numai in cerc , asa ca ajungem intotdeuna acolo de unde am plecat. Vrei sa imi explici mai mult ?
Alice : Ei bine , adultii ne spun sa descoperim ce lucruri facem gresit si sa nu le mai facem apoi niciodata.
Palarierul nebun : Asta-i ciudat ! Adica , pentru a afla ceva despre un lucru , trebuie sa inveti despre el. Si dupa ce inveti despre el , ar trebui sa te pricepi mai bine la el. De ce ar trebui sa devii mai bun la un lucru pe care sa nu il mai faci dupa aceea ? Dar te rog , continua.
Alice :"Nimeni nu ne spune sa invatam lucrurile bune pe care trebuie sa le facem. trebuie sa invatam numai din lucrurile rele . Ni se da voie , totusi, sa invatam lucrurile bune facute de alti oameni.Iar uneori , ni se spune sa ii imitam.
Palarierul nebun : Hei , dar asta-i copiat !
Alice : Ai perfecta dreptate , domnule Palarier. Traiesc intr-o lumea de-a-ndoaselea.Se pare ca trebuie sa fac mai intai niste lucruri gresite pentru a a invata sa nu le mai fac. Iar apoi , nemaifacand ceea ce nu ar trebui sa fac , poate ca voi face ceva bun. Dar , mai curand , ar trebui sa fac ceva bun de la inceput , nu-i asa ? "


Copyright © diane.ro


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Puterea atitudinii si gandirii pozitive
O lectie de viata de la Palarierul nebun O lectie de viata de la Palarierul nebun Reviewed by Diana Popescu on iulie 27, 2010 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Credeam că numai eu recitesc poveştile copilăriei. O să recitesc şi eu "Alice in tara minunilor". Până acum am tot răsfoit poveşti de Hans Christian Andersen. Cel mai mult îmi place Crăiasa zăpezilor. Adevărul este(sau aşa mi se pare mie)că multe dintre poveştile copilăriei incifrează anumite lucruri...

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, "Alice in Tara Minunilor" este mai mult decat o poveste pentru copii.
    De exemplu, Palarierul tine la palaria sa, asa ca la personalitatea si la gandirea sa. Astazi, de multe ori cand un om tine astfel la ideile sale, fie ele si bune, este numit... "nebun", nu credeti? De aici, Palarierul NEBUN. :) (personajul meu preferat de altfel)

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.