Necazurile si bucuriile vietii | O poveste cu talc

Intr-o zi, calul unui taran a fugit din batatura. Catre seara, toti vecinii s-au adunat in fata casei lui si i-au spus: "Vai, ce mare ghinion!", "Mare nenorocire a cazut peste capul tau!"
Taranul a stat putin pe ganduri si le-a raspuns: "Poate".

A doua zi, calul s-a intors inapoi si a adus impreuna cu el alti sapte cai salbatici. Oamenii din sat s-au minunat si au zis: "Vai, ce norocos poti sa fii!"
Taranul nu a parut fericit nevoie mare, ci a spus : "Poate".

In ziua urmatoare, fiul taranului a incalecat pe unul din caii salbatici, incercand sa il imblanzeasca, dar a fost aruncat la pamant si si-a rupt un picior. Oamenii din vecini l-au cainat pe taran: " Vai, ce ghinion poti sa ai !".
Taranul le-a multumit pentru grija lor si le-a raspuns: "Poate".

In a patra zi, mai multi ofiteri au venit in sat si i-au adunat cu arcanul, pentru oaste, pe toti tinerii barbati, dar nu l-au luat si pe feciorul taranului, datorita piciorului lui rupt. Prietenii si cunostiintele taranului au venit la el acasa si l-au felicitat: " Hei! Nu e nemaipomenit? Fiul tau a scapat de armata!"
Taranul a dat din cap si le-a spus: "Poate".


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Cine salveaza dragostea ? | O poveste cu talc

Semintele imparatului | O poveste cu talc

De cate feluri este saracia ? - O poveste cu talc
Necazurile si bucuriile vietii | O poveste cu talc Necazurile si bucuriile vietii | O poveste cu talc Reviewed by Diana Popescu on august 20, 2010 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Frumoasa poveste! Imi place mult site-ul tau :D

    RăspundețiȘtergere
  2. mda . .frumos blog , dar nu atat de frumos precum invataturile !

    RăspundețiȘtergere
  3. da, frumos,....... seamana a "lucru facut de Dumnezeu". Nimic nu e intamplator. Putem vedea asta si in "Marturii despre Arsenie Boca". Viata noastra este rasplata faptelor noastre, iar prin "suferinta" ne purificam cat de cat si ne apropiem de Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.