Cum arata un elefant? | O poveste cu talc

In urma cu cateva secole, intr-o mare capitala europeana, a fost anuntat un eveniment senzational. Pentru intaia oara in acele locuri, urma sa fie expus publicului un elefant! Enorma creatura, sosita de pe indepartatele meleaguri africane, a starnit vii controverse in randul populatiei, fiecare cetatean avand propria-i idee despre felul cum arata aceasta.

Adus catre seara , elefantul a fost gazduit intr-un mare stabiliment de la marginea orasului, construit special pentru aceasta ocazie. La aflarea vestii, oamenii adunati din toate colturile tarii au dat navala catre periferie.

Intre timp, noaptea se instalase cu totul peste oras, iar in vasta incapere in care isi aflase salas legendarul animal se facuse intuneric bezna. Vizitatorii nu au putut face altceva decat sa incerce a ghici, pe bajbaite, forma vestitei creaturi.

Datorita imbulzelii si a marilor dimensiuni ale elefantului, fiecare dintre ei a putut atinge numai cate o parte a trupului acestuia. Asa s-a facut ca unii au pus mana pe un picior si au descris elefantul drept un imens stalp din carne, iar altii, care i-au dibuit trompa, si l-au inchipuit drept un sarpe gigantic; oamenii care au reusit sa se ridice pe umerii tovarasilor lor si si-au trecut mainile peste spinarea animalului au crezut ca acesta este asemeni unui urias divan, cei care au prins in palma unul din cei doi colti de fildes l-au asemuit pe elefant cu un obiect foarte ascutit, iar aceia care au apucat o ureche a acestuia au afirmat dupa aceea ca faimoasa creatura nu era altceva decat un enorm evantai viu ...

Cum arata un elefant? Cum arati tu in ochii celor din jur? In ce fel ii deslusesti pe oameni in labirintul de oglinzi al mintii tale? Cat de mult stie fiecare dintre noi despre omul care ii sta alaturi?



Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Cat iti valoreaza viata ? | O poveste cu talc

Fereastra catre lume | O poveste cu talc

Fiecare om isi poarta propria-i cruce | O poveste cu talc
Cum arata un elefant? | O poveste cu talc Cum arata un elefant? | O poveste cu talc Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 17, 2010 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Fiecare vede ce vrea. Toti avem realitatea noastra

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte profunda morala. Expresia "oginzile mintii' este geniala. Stii in Suedia exista un muzeu cu oglinzi care deformeaza imaginea. In timp ce intri si te uiti, la inceput te sperii.Insa mai apoi incepi sa te obisnuiesti si chiar sa-ti placa. la iesirea din muzeu ,povestesc vizitatorii, se intampla un fenomen straniu. cladirile si oamenii care sunt normali, nu mai par asa. morala?

    RăspundețiȘtergere
  3. Morala este ca trebuie mereu sa ne depasim prjudecatile si ideile gata facute despre lume si chiar despre noi insine.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.