Semnificația culorilor din vise


Culorile , asemeni altor simboluri sau arhetipuri apărute în visuri, au rolul de a îți vindeca angoasele, a te călăuzi spre o cunoaștere sau o țintă nerecunoscută încă de partea ta conștientă sau pot reprezenta simple reacții față de ceea ce ți se întâmplă în vis. Vindecarea sau călăuzirea îți pot fi blocate prin limitarea unei culori la o mică șiîngustă bandă, prin întunecarea sau difuzarea culorii respective ori prin adăugarea unor culori negative precum negru sau gri.

Oricum înainte de a vedea ce semnificație poartă culorile apărute în vise, ar trebui să iei în considerare ce anume reprezintă pentru tine și cu ce asociezi din perspectiva personală o anumită culoare. Poate că îți aminteșteo persoană anume, de o parte a corpului, un obiect îndrăgit sau o jucărie preferată în copilărie.


Albul din vise

Culoarea albă reprezintă puritatea, perfecțiunea, pacea, inocența, demnitatea, curățenia spirituală, conștientizarea și noile începuturi. Poate că treci prin perioada de redeșteptare spirituală sau ai o perspectivă proaspătă asupra vieții. Într-o interpretare alternativă, albul indică un ecran sau o foaie de culoare albă, fără vreo expresivitate. De asemeni, culoarea albă poate indică mândrie, rigiditate, imaturitate a judecății, o atitudine de control asupra celorlalți.
Atunci când este amestecat sau asociat cu alte culori, albul purifică și rafinează semnificația celorlalte culori.


Albastrul din vise

Albastrul reprezintă adevărul, înțelepciunea, cerurile, eternitatea, devotamentul, liniștea, loialitatea și deschiderea. Dintr-o altă perspectivă, culoarea albastră semnifică spiritualitatea, religia, arta, cultura, filozofia, atitudinea față de ține însuți. Poate că ai în minte dorința de a evolua. Prezența acestei culori în visul tău poate simboliza o călăuzire spirituală sau optimismul cu privire la viitor.
Dacă porți în vis haine colorate în albastru ți se simbolizează în acest fel creativitatea. Îți place să îți pui amprenta personală asupra a tot ceea ce faci.
Albastrul închis denotă o filozofie negativă asupra vieții, credințe superstițioase sau un tip de religie dominat de teamă.
Albastrul deschis înseamnă speranța și / sau credință. Călăuzele vindecătoare din vis apar adesea purtând această culoare.


Argintiul din vise

Culoare argintie reprezintă dreptatea și puritatea, dar poate simboliza și o energie protectoare. Într-o altă interpretare, culoarea argintie din vis indică visătorului faptul că posedă darul spiritual al intuiției.


Auriul din vise

Culoarea aurie reflectă o răsplată spirituală, bogăție, rafinament și ameliorare a spațiului tău înconjurător. Totodată, ea semnifică hotărârea și caracterul tău perseverent. Într-o diferită interpretare, auriul indică visătorului faptul că posedă darul vindecării spirituale.

Bejul din vise

Culoarea bej reprezintă o formă primară, esențială sau fundamentală.Ea poate indica, de asemenea, atitudinea ta neutră sau nepărtinitoare față de un anumit subiect ori o detașare negativă și o absență a comunicării.

Castaniul din vise

Culoarea castanie simbolizează curajul, eroismul, vitejia și puterea.

Culoarea piersicii din vise

Această tonalitate este culoarea inocenței îmbinate cu înțelepciunea. Ea poate implica,totodată , natura ta grijulie față de nevoile celorlalți.

Galbenul din vise

Culoarea galbenă are conotații atât pozitive cât și negative. Dacă ai un vis plăcut, galbenul simbolizează intelectul, energia, agilitatea, fericirea, armonia și înțelepciunea.
Este un semn al încrederii în tine însuți și în abilitățile tale, dar și al faptului că poți întâmpina piedici în afirmarea ta. Pe de altă parte, dacă ai un vis neplăcut, această culoare reprezintă înșelăciunea, dizgrația, trădarea, lașitatea și o stare bolnăvicioasă. Ești stăpânit de teamă, incapabil să iei o decizie ori să te implici în acțiune. Din dorința de a-i satisface pe alții , riști să îți sacrifici propriile nevoi sau fericirea personală. Drept rezultat, poți trece prin multe eșecuri.
Visul unei camere de culoare galbenă sugerează că trebuie să îți pui mintea la contribuție.Treci printr-o stare de stimulare mentală.
Într-o interpretare diferită, galbenul semnifică activitatea mentală și abilitatea de a judeca. Galbenul murdar sau bătând spre culoarea muștarului indică dificultăți în judecată sau raționament.
Dacă o călăuză spirituală din vis poartă sau aduce un galben strălucitor, cel ce visează posedă un intelect intuitiv sau iluminat.

Griul din vise

Culoarea gri denotă frică, teamă, depresie, o stare proastă de sănătate, ambivalență și confuzie. Poate că te simți distanțat din punct de vedere emoțional, izolat sau detașat. Într-o interpretare alternativă, griul semnifică lipsa de atașament, lipsa de claritate, "o zonă gri", adică negare mentală a emoțiilor și sentimentelor .

Indigoul din vise

Culoarea indigo indică spiritualitate și protecție divină, dar poate însemna și înșelăciune. De asemeni, indigoul este un simbol al clarviziunii (chakra tâmplelor).

Ivoriul din vise

Culoarea ivorie semnifică superioritatea față de ceilalți.Într-o altă interpretare, ivoriul poate simboliza puritatea întinată. Cineva sau ceva nu este atât de impecabil pe cât pare.

Maroul din vise

Culoarea maro denotă sociabilitate, simț practic, armonie familială, confort fizic, conservatorism și o viziune materialistă despre lume. De asemeni, maroul reprezintă pământulPoate că ai nevoie să te întorci la rădăcinile ființei tale.
Culoarea maro închis semnifică negarea spirituală sau un materialism negativ.
Într-o interpretare alternativă, maroul reprezintă libertate, succes, bani, fericire și o relație armonioasă cu partenerul de cuplu.

Măsliniul din vise

Culoarea măslinie simbolizează înțelepciunea naturală izvorâtă din armonia cu mediul interior și cel exterior. Poate că ai nevoie să ajungi la o stare de liniște și calm în relația cu lumea care te înconjoară.

Movul din vise

Culoarea mov dintr-un vis indică nevoia ta de a te purifica de gândurile negative și de a-ți asumă o atitudine pozitivă.


Negrul din vise

Culoarea neagră simbolizează necunoscutul, inconștientul, pericolul, misterul, întunericul, moartea, doliul, respingerea, ura sau disprețul. Această culoare te îndeamnă să îți cercetezi cu atenție subconștientul pentru a te înțelege mai bine pe tine însuți. Totodată, negrul semnifică lipsa de iubire sau de sprijin. El poate indică o perioada de tranziție sau de izolare ori reprezintă conflicte și neînțelegeri cu prietenii și rudele. Dintr-o perspectivă pozitivă, această culoare reprezintă potențialul sau posibilitățile.
Dacă simți bucurie sau fericire în vis, negrul poate indica o spiritualitate ascunsă sau calități divine deghizate.
Dacă visezi în alb și negru, ți se sugerează că ar trebui să fii mult mai obiectiv în felul în care iei deciziile. Poate că ești prea părtinitor în modul de gândire și, prin intermediul visului se încearcă asigurarea unui echilibru între puncte de vedere opuse. Ia în considerație opiniile și sugestiile celorlalți. Într-o interpretare diferită, albul și negrul semnifică depresia sau tristețea. Poate că viața ți se pare sordidă sau lipsită de pasiune și acțiune.
Atunci când este amestecat cu alte culori, negrul le modifică sau le deformează înțelesul.


Portocaliul din vise

Culoarea portocalie denotă speranță, prietenie, generozitate, vioiciune, sociabilitate și o natură sinceră și directă. De asemeni, portocaliul reprezintă stimularea simțurilor sau pasiunea.Probabil că te simți plin de vitalitate. Îți dorești să îți extinzi orizonturile și să descoperi lucruri noi.
Combinația de portocaliu și negru poate semnifica cariera.

Purpuriul din vise

Purpuriul reprezintă bunătatea și compasiunea.Ești gata să depășești o perioadă întunecată...Dintr-o altă perspectivă, culoarea purpurie denotă un țel nobil, conducere spirituală, învățătură spirituală, autoritate în domeniul spiritual.

Roșul din vise

Culoarea roșie simbolizează energie brută, forță, vigoare, pasiune intensă, agresivitate, putere, curaj, impulsivitate. Roșul are o conotație profund emoțională și spirituală.
Expresia "a vedea roșu în fața ochilor" semnifică mânia. Într-o interpretare diferită, roșul visat poate indică o lipsă de energie. Poate că te simți obosit sau într-o stare de letargie.
Roșul este, de asemeni, culoarea pericolului, violenței, sângelui, rușinii, respingerii, nevoilor și dorințelor sexuale (semnificând o mare pasiune și senzualitate în relația de dragoste).
Combinația dintre roșu și negru sugerează mânie, iar cea dintre roșu și alb, nevoia de bucurie și speranță .

Roșul de Burgundia în vise

Această nuanță de roșu prezentă în visul tău simbolizează bogăția, succesul și prosperitatea.Totodată, poate indica puterea ta potențială.

Roșul de fucsia în vis

Această culoare roșiatică sau cu o tonalitate de roz reprezintă meditația și conexiunea ta cu spiritualitatea. Probabil că ai de gând să lași deoparte vechea ta atitudine față de viață și să te deschizi către o transformare. De asemeni, roșul de fucsia este asociat cu stabilitatea emoțională sau sentimentală.

Rozul din vise

Culoarea roz reprezintă dragostea (nevoia de dragoste necondiționată, de obicei dragostea maternă), fericirea, afecțiunea, drăgălășenia și bunătatea. În același timp, rozul poate semnifica dragostea care te stăpânește sau vindecarea prin dragoste. Într-o interpretare alternativă, această culoare implică imaturitatea sau slăbiciunea, mai ales atunci când este vorba despre iubire. Uneori, rozul din vise indică visătorului o lipsă de comunicare sau afecțiune cu mama. Dacă îți displace culoarea roz, motivul poate fi dependența față de părinți sau probleme legate de aceștia.
Culoarea roz intens semnifică în vis sexul și dorința sexuală.

Turcoazul din vise

Culoarea turcoaz semnifică puterea vindecătoare, karma și energia naturii. Este adeseori asociată cu soarele, focul și forța masculină. Într-o interpretare alternativă, turcoazul indică noi oportunități și succes în proiectele recente, fiind un semn al norocului. Dacă îți displace această culoare, probabil că îți înăbuși sentimentele și nu îi lași pe oameni să se apropie afectiv de tine.

Verdele din vise

Culoarea verde semnifică o schimbare în bine, o stare bună de sănătate, dezvoltare, vindecare, speranță, vigoare, vitalitate, liniște, pace și serenitate.Totodată, verdele poate reprezenta adaptabilitate sau reconciliere cu tine însuți ori cu ceilalți. Într-o altă interpretare , verdele este o metaforă pentru lipsa de experiență într-un anumit domeniu.
A fi verde poate însemna că ești conștient de mediul natural înconjurător. Totodată, verdele simbolizează strădania ta de a fi recunoscut sau de a-ți câstiga independența.
Banii, bogăția sau gelozia pot fi asociate, de asemeni, cu această culoare.
Culoarea verde poate fi și o sugestie despre cărți, ziare, o librărie sau o bibliotecă.
Verdele închis denotă materialism, înșelăciune, prefăcătorie și /sau dificultăți în împărtășire, (gelozie, rivalitate). Trebuie să îți echilibrezi aspectul masculin cu cel feminin.

Violetul din vise

Culoarea violet indică devotament, abilități de vindecare, iubire  bunătate și compasiune, dar și o înaltă spiritualitate, aspirații religioase, purificare, farmec și spirit pașnic. Este, de asemeni, culoarea regalității, a rangurilor înalte, a justiției, bogăției și demnității. Probabil că posezi un simț intuitiv de înțelegere și un mod special de a împărtăși intimitatea.


Copyright © diane.ro


Semnificația culorilor din vise Semnificația culorilor din vise Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 23, 2011 Rating: 5

79 de comentarii:

  1. Voi tine cont de aceste sugestii legate de culorile visate. Chiar este important cea ce visam si cum stim sa descifram visul.

    RăspundețiȘtergere
  2. am visat ca cautam o rochita bleu si alesesem o bluza rosie apoi ma spovedeam

    RăspundețiȘtergere
  3. Am visat o vale cu multe flori frumoase de culoare albastru-violet,iar undeva se vedea o floare superba mai inalta avand o combinatie intre alb,verde rosu.
    Ce poate semnifica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Visul tau poate semnifica o profunda spiritualitate, o bucurie sau o fericire senina, inaltata deasupra trivialitatii ori vulgaritatii lumii cotidiene. Aceasta stare sau atitudine fericita fata de viata pare a fi tulburata de floarea superba, mai inalta, in care prezenta rosului indica o impulsivitate sau o forta pasionala ce se confrunta cu inocenta, puritatea si speranta calma sugerate de alb si verde. Uneori, o astfel de combinatie de culori poate fi sugerata subconstient de un steag ori un alt insemn. In acest caz, albul, verdele si rosul sunt culori aflate pe drapele Italiei, Bulgariei, Ungariei sau Mexicului.

      Ștergere
    2. Am visat ca am primit flori uscate, de culoare portocalie cu batul verde. Le asezam pe masa, fata de masa era toata alba si nu era nimic pe masa. Puneam florile pe masa si pregateam masa... In camera cu mine se aflau bunicul meu(decedat) si verisorul meu drept, care imi daruise florile ca sa aranjez masa. Le-am vazut initial si i le-am cerut. Le-am aranjat intr-un borcanel si le-am pus pe masa, in centru. Apoi trebuia sa asez vesela, sa mancam si apoi m-am trezit... Ce ar putea insemna?

      Ștergere
  4. Unde primesc raspunsul la visul meu?(26.august 2014)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am visat o femeie neagra (africana) care plangea si mesteca intr.un castron cu o crema alba,apoi am luat eu castronul si mestecam in el ii spuneam sa nu ma planga si ea plangea si vorbea intr.una la telefon.Astept interpretarea.Multumesc !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este probabil ca in acest vis femeia neagra sa te reprezinte tot pe tine (intai o vezi pe ea, apoi te tine facand acelasi lucru). Pornind de la aceasta premiza, culoarea neagra a femeii simbolizeaza un simtamant negativ, o durere sau suparare de a ta determinata de ceva petrecut cu adevarat, in lumea reala. Din acelasi motiv apare si plansul, care este si el in vis o eliberare de un sentiment negativ intamplat in realitate. Crema mestecata in castron este alba intrucat semnifica faptul ca "lucrezi", "pregatesti" un lucru sa te purifice de raul care ti s-a petrecut si sa-ti ofere sansa unui nou inceput. Vorbitul la telefon reprezinta mesajul pe care ti-l transmiti tu insuti catre tine in acest vis.

      Ștergere
  6. Am visat ca pe mine si pe mama ne-a sunat cineva si ne-a spus sa croim un costum negru barbatesc pt o inmormantare a cuiva (asa ne spusese la telefon ,nu a fost si inmormantarea cuiva)..Ce imi amintesc din vis este cum coseam acel costum eu si apoi eu si mama ne-am imbracat amandoua sa le probam ,pe mama venea bine,pe mine venea larg.Aratam groaznic ,eu care de fel nu port negru eram amandoua in pantaloni si costume negre barbatesti .Astept un raspuns .Multumesc!Cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Cristina. Este un vis interesant, ce poate marturisi fie despre amintirea ori prezenta nefasta a tatului tau in viata ta si cea a mamei tale. Este vorba fie despre tata, fie despre un alt barbat important pentru tine si mama ta, care va ingrijoreaza sau isi pune o amprenta negativa asupra existentei voastre.

      Ștergere
  7. Buna seara!ce inseamna cand visezi ca omori pe cineva care a incercat sa te omoare si la fel in acelasi vis apare si fostul prieten care incerca si el sa omoare fix aceelasi necunoscut care ne vazuse pe amandoi impreuna,pe urma am condus in nestire si numai nimeream drumul si afara se intunecase si pe amandoi ne asteptau in case separate actualii nostrii iubiti .
    CE semnificatie are acest vis?Flori

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Flori. Visul tau sugereaza un simtamant de vinovatie pe care incerci sa ti-l ascunzide tine insati. Fa pace in sufletul tau, incercand sa nu mai minti o persoana apropiata.

      Ștergere
  8. Buna!Am visat ca m-am dus cu un lantisor de aur la un amanet si am intrebat daca e chiar de aur,doamna la luat in mana si l-a rupt in doua in fata mea,apoi s-a intors din spate cu lantisorul impletit cu o panglica neagra,subtire si niste cercei asortati,spunand:"Nu e de aur,dar iti dau asta si cercei asortati."Uimita dar dezamagita i-am acceptat.Oare ce semnificatie are visul meu? Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Ioana. Visul tau poate reprezenta faptul ca accepti (sau incerci sa accepti) in viata ta pe cineva (poate chiar intr-o relatie de cuplu) care nu se ridica la nivelulul idealurilor tale. Depinde de ttine daca vei continua sa joci o farsa sau sa iti ransformi farsa intr-un lucru acceptabil.

      Ștergere
  9. am visat ca toti copacii de langa blocul meu cineva a colorat frunzele in albastru mov si verde e de bine oare pentru ca in acest moment viata mea e dezastru total?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca verdele semnifica sansa unei revitalizari, a unui nou inceput, culoarea mov indica necesitatea de a scapa de ganduri pesimiste si a privi cu o sporita incredere viitorul.

      Ștergere
  10. Am visat in ajun de boboteaza ca eram in pat cu fostul iubit si intra prietena lui imbracata intr-un pullover rosu si cu parul prins si imi atingea picioarele si apoi aprindea lumina si ne vedea. in vis se intelegea ca aveau si un bebe impreuna care era in camera cealalta. apoi veneau vecinii lui de bloc sa ma blameze ca stric o familie. apoi plecam. ce inseamna asta?:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Visul tau poate semnifica dorinta (subconstienta) de a fi din nou impreuna cu fostul iubit, dar si faptul ca nu mai poti face asta din cauza actualei sale relatii.

      Ștergere
  11. aseara am visat ca eram la o masa cu mai multe persoane si plangeam si ma certam cu fostul prieten ca nu voia sa-mi dea o datorie pe care o are la mine si apoi se hotara sa-mi dea o mica suma din ea si mergeam cu el la masina si deschidea portbagajul si avea un covor strans sul si il intrebam ce e cu el si imi spunea ca I-a placut actualei lui prietene, prin urmare i l-a cumparat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest vis pare a reflecta simtamantul ca fostul prieten ti-a ramas dator pe plan sentimental, ca ai facut multe lucruri pentru el, insa nu ti-a raspuns cu aceeasi moneda. Masina si covorul reprezinta impresia ta (sau poate teama ta) ca fostul prieten porneste/a pornit pe un drum statornic al vietii impreuna cu actuala lui prietena si poate chiar ca isi oficializeaza relatia cu aceasta.

      Ștergere
    2. Multumesc pentru raspuns!

      Ștergere
  12. Am visat aseara ca aveam doua cristale de cuart transparent in mana. Unul dintre ele il am acasa, este un obelisc iar celalalt era ca un fel de cluser, era mai mare. Tineam cu o mana obeliscul cu varful orientat in sus iar deasupra lui tineam clusterul. Vedeam ca un fel de energie in jurul cristalelor care avea culori superbe cum sunt cele pe care le vedem cand apare curcubeul dar mai nuantate. Se schimba in jurul lor, pe rand cate o culoare... parca era rosu, mov, galben, verde... La un moment dat mi-am dat seama ca pot influenta culoarea si ma pot gandeam pur si simplu la galben, si se facea galben. Stiu ca eram uimita si fascinata de acest fapt. Astept un raspuns cu mare interes., multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Am visat ca probam o rochie caramizie cu poale roz si nam mai putut so dau jos




    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest vis poate reprezenta un simtamant sau un gand pasional care te-a stapanit o vreme, dar de care iti vine greu sa scapi.

      Ștergere
  14. Bună dimineața! Îmi puteți spune ce înseamnă visul următor?

    Se făcea că eram într-un loc care arăta ca o arenă de lupte, cum este colosseumul. Eram într-un grup de femei care semănau cu niște amazoane. Nuanțele hainelor și machiajului lor erau: fucsia, mov, violet. Ceea ce părea că se desfășoară în visul meu era un fel de ritual. Am coborât din tribune spre centul arenei unde se afla un altar. M-am așezat în poziție orizontală pe acel altar (puteam să mă văd pe mine și totodată puteam să văd și prin ochii mei). La altar ne-am întâlnit cu alt grup de femei. Una dintre ele mi-a pictat fața cu modele tribale în nunațe de violet, alb, fucsia si mov. Am pornit cu toatele spre un loc care era în afara arenei, un peisaj urban, o alee cu copaci și pații verzi pe care stăteau vânzători ambulanți cu tarabele lor. La un moment dat m-am apropiat de una din tarabe pentru că mi-au atras atenția niște bijuterii în genul celor hand-made făcute de apași și m-am trezit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la bun inceput, trebuie mentionat ca atat fucsia cat si violetul indica cu spiritualitatea sau purificarea spirituala, in vreme ce movul denota eliberarea de ganduri negative. Cred ca esti pe cale sa ajungi la un mai inalt nivel (spiritual) al vietii tale, sa sa treci printr-un fel de initiere in feminitatea ta.

      Ștergere
    2. Mulțumesc de răspuns

      Ștergere
  15. Am visat ca blocul meu se vopsea cu negru. Mie nu-mi placea, il priveam de departe si vorbeam cu un var care nu mai este printre noi si imi spunea ca lui ii place mai mult decat blocul lui care era vopsit cu portocaliu. Ce inseamna? Vedeam si blocul varului, desi el a locuit la casa. In vis apareau cele doua blocuri unul langa celalalt.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ca un aspect de viata sau o persoana ti-a retrezit amintirea varului tau. Visul are o anumita logica intrucat varul tau ("care nu mai este printre noi") nu prefera portocaliul (vitalitatea, "viata"), ci negrul, o culoare a mortii si doliului. In acelasi timp, un astfel de vis poate fi inspirat de un pericol prin care ai trecut recent sau de unul prezent acum in viata ta (din aceasta cauza cele doua blocuri apar unul langa celalalt).

      Ștergere
  16. In cursul noptii trecute, m am visat imbracata intr-o rochie alba, medie, se presupunea ca ar fi de mireasa, insa nu era, si pe deasupra, fiind iarna, o haina de blana neagra si precium si o caciula in cap. Ce semnificatie ar fi putut avea? Multumesc pentru raspuns, Oana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Oana. Descrierea ta este foarte sumara. Poate fi vorba despre o relatie de cuplu catre care esti impinsa cumva impotriva vointei tale. De aceea rochia alba este si nu este de mireasa, si este acoperita de o haina neagra, o culoare a doliului sau tristetii. In acelasit timp, iarna, haina si caciula pot marturisi despre nevoia de a te apara de raceala sentimentala a cuiva.

      Ștergere
    2. Multumesc pentru raspuns, insa tin sa va spun ca, nu sunt implicata intr-o relatie de cuplu, ba se facea ca ar fi fost ziua mea, zi pe care tatal meu ar fi dorit sa o petrec intr-un restautant, doar ca era necesar sa mai asteptam pana pe mai tarziu intrucat nu era timpul potrivit pt o petrecere. Trec printr-o perioada de tristete, simt liniste sufleteasca, dar sunt trista.. poate si de aici, cele doua nuante, de alb si negru.. Oana

      Ștergere
  17. Am visat
    -un batran imbracat in gri
    -o femeie imbracata in visiniu
    -un autobuz rosu cu albastru
    -o masina mica galbena care era lovita
    -un barbat imbracat in verde inchis
    -pe mine imbracata in alb cu ros si bleu
    -o profa ibracata in roz cu negru
    -o medalie
    -un munte gri izolat

    Nush ce inseamna te rog spunemi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dau interpretari viselor descrise cat de cat coerent, in care imi sunt descrise imprejurarile, "filmele" unor vise, si nu cate un obiect sau un personaj disparat.

      Ștergere
  18. Bună, visul meu a inceput asa : eram pe strada , cu familia mea , si familia mea se certa cu o alta familie , niste tigani . Au inceput sa se bata. Ier eu cu verisoara mea , de 12 anii denisa, ea avea de mana o fetita de vreo 5 anii de care era foarte apropiata ,o tinea de mana,iar fetita in mana cealalta avea un bidon cu ala. am fugit de acolo mergand la un autobuz care ne lasa aproape de casa! Insa cand ne-am dat jos din autobuz un barbat inalt , slab, cu parul putin cret si o nuanta saten deschis , imbracat intr-un sacou rosu,si pantofii negrii ,ne urmarea pe toate trei. Ajunse la o florarie eu mi-am dat seama ca eram uramrite si i.am spus verisoarei mele. Am inceput a merge putin mai tare si apoi am alergat , am ajuns intr-un parculet cu micii terene de fotball bagate intr-o plasa, iar langa ,un leagan, verisoara mra cu acea fetita au scapat de frica si se dadeau linistite in leagan. Eu am tipatt la ele sa vina la mine , si denisa a venitt , insa aceea fetita cu bidonul de apa a ramas acolo, vroiam sa ma duc dupa ea simtand un asa zis "atasament" chiar daca nu o cunosteam prea bine crrdeam ca face parte din familia mea.. Barbatul era pe urmele noaastre si mi se parea dema dreptul infricosator chiar daca nu avea un chip de speriat. , cand in sfarsit am ajunss acasa si credeam ca am scapat ,eram in camera bunicii mele si m.am uitat pe geam, in curte era ell. Si aceea fetita batea in poarta si plangea sa intree , el radea foarte tare de fetita,si de noii,si canta fericit la un acordeon ,radea putin malefic. Am incercat sa incui usa insa bunica mea are decat un cuisor cu care se poate inchide putin , si cand a venitt spre mine,ma simteam dea dreptul infricosator si m.am trezit...

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna Diana!Am visat ca ma uitam la un peisaj foarte frumos.Vedeam niste copaci ,iar coroana lor era formata din trandafiri albi cu roz.De ramura unui copac se agata o fetita.Acel copac era intr-o apa lina .Aveam o stare de liniste.Te rog frumos sa-mi raspunzi!O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  20. Bina Diana! Aseara am facut un vis fuarte ciudat. Am visat ca parca eram in tara la bunica. Si parca eram PE un card si din gradini de la mine a esito Bunica metà cu o rochie alba lunga pana in pamant , cu miste manusi negre PE mana de piele si cu un i nel PE deget(Bunica metà este vaduva) si parca era cu unchiul meu( unchiul meu a murit de recent) si ei parca se duceau la biserica. Si in gradina parca era un concert. Ce inseamna acest vis? Multumesc. Mada

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna Diana! Inspre dimineata am visat parca eram pe o strada si cum mergeam pe dansa dintr-o daca opreste o masina alba in dreptul meu parca ar fi vrut sa urc in ea dar nu am dat importanta si am mers mai departe. Nu stiu cum se face ca ma trezesc intr-un magazin de haine si cautam o pereche de pantaloni si un tricou. Imi aduc aminte ca vine una din vanzatoare si imi da un tricou . Merg il imbrac si ma duc la oglinda, era o oglinda mare, parca in spatele ei nu stiu cum stralucea soarele.Cand iau pe mine acel tricou era alb, si cand lam dat jos la un moment dat ii zic vanzatoarei ca nu-mi place cand il intoarce invers parca tricoul era galben.Dau tricoul jos si parca vanzatoarea il ia il intoarce invers si undeva acolo in magazin parca era un pat. Parca se baga in pat si se inveleste cu un cersaf alb. Asta e visul, mi se pare cam ciudat.

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua, Diana
    in visul meu tineam de mina o fetita, imbracata in alb, amindoua eram imbracate in alb, si am retinut incaltarile ei de copil care alunecau pe zapada, era un fel de carare in zapada cu denivelari, fetita aluneca si eu o tineam protector si simteam o dragoste profunda fata de ea. am auzit o voce care mi-a spus sa ma uit in urma si am vazut copacii din gradina aurii-argintii. Mentionez ca locul era unde am o gradina si unde nu locuiesc iar eu eram iesita din perimetrul locului, visul mi-a lasat un sentiment atit de frumos, de dragoste fata de acel copil care nu era al meu(eu nici nu am copii si nici n-o sa am).Din acel loc intentionez sa vind o bucata.

    RăspundețiȘtergere
  23. buna, am visat ca aruncam cu culori (praf) peste multa lume.ce inseamna acest vis? cristina

    RăspundețiȘtergere
  24. baiatul meu viseaza o prezenta neagra in camera in timp ce doarme si cand se trezeste o simte aievea e foarte speriat .visul s-a repetat de mai multe ori .Ce semnificatie are

    RăspundețiȘtergere
  25. baiatul meu viseaza o prezenta neagra ca intra in camera si cand se trezeste o simte aievea e foarte speriat.visul se repeta de mai multe ori.ce semnifica

    RăspundețiȘtergere
  26. Am visat un barbat pe care îl cunosc cu un buchet de flori portocalii in mana și cu o fotografie cu doi copii pe care mi le a lăsat împreună pe o masa într o camera apoi a plecat. oare ce semnificație poate avea acest vis?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Lucia. Un barbat (nu neaparat cel cunoscut din vis) iti dauieste sau este pe cale sa daruiasca vietii tale, speranta, prietenie, vioiciunea, vitalitate (florile portocalii), precum si implinirea a doua mari nazuinte ale tale (copiii). Faptul ca lasa florile si fotografia pe masa si apoi pleaca semnifica ca nu insista sa faca acest lucru, ci ca il lasa la alegerea ta.

      Ștergere
  27. Buna, Diana, te rog, interpreteaza-mi un vis pe care l-am avut azi noapte!
    Am visat ca eram acasa la fostul iubit, de care m-am despartit de aproximativ jumatate de an; incercam sa facem dragoste, dar era si tatal lui in casa(in realitate nu locuieste acolo) si tot amanam, ne tot invarteam prin casa. Intr-un final s-a intamplat in dormitorul lui (fostului) si in acelasi timp vedeam pe hol un pat pe care erau asezate orizontal si paralel 2 lumanari neaprinse, noi, mari, albe, ornate cu multe flori albe si roz, ca la nunta, botez. In vis eu eram sigura ca sunt de botez si intrebandu-l pe fostul ce-i cu lumanarile, mi-a zis ceva de genul ca le-a adus tatal lui, dar nu imi amintesc prea bine, de fapt de aici nu mai imi amintesc visul, stiu doar ca m-am trezit marcata si cam speriata de acele lumanari din vis.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana,poți sa îmi răspunzi, te rog?

      Ștergere
    2. Buna, Elena. Visul poate insemna ca inca mai simti ceva fata de fostul iubit sau ca nazuiesti ca un altul sa te iubeasca asa cum a facut-o acesta. Te simti, totusi, ingradita din acest punct de vedere de cineva din imediata ta apropiere (poate chiar tatal tau). Lumanarile simbolizeaza o renastere a ta prin dragoste, asa ca nu ai de ce sa fii speriata.

      Ștergere
  28. Draga Diana,

    Am avut un vis in care, cautam un ceas de masa care sa functionez. Erau mai multe varietati, ma interesa si modelul, evident; erau varietati de culori, cu rosu, verde cu un trandafir in mijloc, doar ca acesta din urma nu avea acel punct de sustinere in spate cand vine vorba sa il pui pe masa. In acest timp, am vazut o foaie pe care scria cum ca un barbat a devenit ranit fizic si sentimental din cauza unei femei. Nu-mi amintesc daca a specificat el ca femeia era roscata & imbracata in rosu, insa eu stiam. Fiindca eu eram aceea, in alt magazin, unde l-am cunoscut. Acea femeiea avea un aer de poveste trecatoare, in care-si folosea capacitatile interesante si diferite pentru a oferi barbatilor senzatia intamplari ireale, de basm.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Diana. Ceasul simbolizeaza o nesiguranta sau senzatia de lipsa de stabilitate legate de scurgerea timpului. Femeia care te reprezinta este invaluita intr-o aura de pasiune, senzualitate (par roscat, imbracata in rosu) dar si intr-una de farmec suprasenzorial.

      Ștergere
  29. Ma puteti ajuta?Cand incerc sa visez (lucid sau nu ) vad o culoare mov care oscileaza spre albastrul cerului dar nu la fel de deschis si clar..sugestii despre ce inseamna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei,salut. Eu cred ca acest vis înseamnă faptul ca ascunzi ceva de cineva,adică minti. Din moment ce movul inseama ceva chestii negative iar albastrul adevărul, eu asa cred. Asta e părea mea. Sper ca team ajutat. Ceau.😊

      Ștergere
  30. Am visat ca mergeam cu Mama pe o plaja aurie iar soarele stralucea placut, vedeam chiar soarele de un auriu stralucitor pe cer in dreapta noastra. Mama mergea in fata mea aproapede mine, iar la un moment dat, eu am alunecat pe nisip si am cazut si vazand ca Mama isi continua drumul ei linstita, imbracata in lenjerie alba, am inceput sa o strig sa stea, sa ma asteptesi pe mine, insa ea parca nu ma auzea, isi continua linistita drumul, fara probleme. Eu parca incepeam sa ma adancesc in nisip, usor de tot, strigand-o. Insa ea nu a raspuns deloc. Mama a decedat de 9 luni , iar acest vis l-am avut cand ea inca traia. Puteti sa ma ajutati intr-o interpretare a acestui vis? Imi amintesc ca asle culori aurii, ale plajei si a soarelui erau foarte placute, imi inspirau pace, calm, liniste si protectie. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  31. Dacă visez alb negru ce poate însemna?❓❔

    RăspundețiȘtergere
  32. Hei,salut, Diana. Eu te deranjez din nou. 1)Mai demult am avut un vis pe care îl visam aproape in fiecare noapte. Era vorba de o masina colorata plina cu toate culorile curcubeului cara trecea printrun tunel care avea becurile din nou pline cu toate culorile curcubeului.2)In zilele acestea am un vis pe care din nou îl am in aproape fiecare noapte. De data aceasta e vorba despre pod. In vis e o mansarda făcută frumos. In ea este o biblioteca si niste jocuri. In fiecare zi când visez acest lucru mă uit Putin la jocuri, iar pe urma caut o carte de astronomie. In vis totul are o culoare asa mai maronie. Sincera sa fiu miar plăcea ca locul acela sa existe si in realitate. Înainte sa fi visat acest lucru, in urma cu aproape un an parintii mei au vorbit despre asta in realitate sa facă o mansarda. In realitate ei vor ca acolo sa fie camera lor, nu o biblioteca. Cred ca creierul meu, sau mă rog subconstientul meu combina ficțiunea cu realitatea. Dar ce poate însemna? Distracție. Te pup, pa-pa.😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel dintai vis exprima imaginatia, spontaneitatea si sperantele care te insotesc pe calea vietii. Cel de-al doilea poate reflecta aspiratia ta de a te juca dar si de a-ti imbogati cunoasterea, de a ajunge sa iti formezi o imagine de ansamblu a lumii si mecanismelor ei (cartea de astronomie).

      Ștergere
    2. Multumesc foarte mult. Te pup. Ceau!😉

      Ștergere
  33. Buna am visat pe viitorul sot in costum de mire si facea nunta cu alta fata dar tot se traje la mine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Nikoleta. Visul tau poate exprima nerabdarea de a te marita dar si temerea ca ar putea interveni ceva, cineva (o alta fata) care ar putea impiedica acest eveniment mult asteptat. Intr-o alta interpretare, poate fi vorba despre faptul ca cineva din familia lui nu este multumit de viitoarea lui casatorie cu tine (tu stii mai bne daca exista posibilitatea asta...).

      Ștergere
  34. Dia, ceau! Am visat ca eram acasă in camera parintilor. In vis aveam o sora si un frate de vreo 18 ani. In realitate am doar un frate de 21 de ani. Mama era si ea in vis. Cu totii erau in halat alb, erau plini de sânge, sub ochi erau negrii, iar parul si ochii lor era maro. Mam dus in camera si cu totii erau cu spatele spre mine. Toti sau întors deodată si am văzut cum arătau. După aceea am mers in baie si mam uitat in oglinda si si eu aratam asa, practic aratam 100% ca Bloody Mary dar eram eu. După aia am iesit din baie si mam dus înapoi in camera. A apărut adevarata Mary si am vazuto timp de o secunda si supa aia a devenit invizibila si mă zgâriat pe picior. In clipa aia totul a devenit alb negru si mam trezit. Are o semnificatie? Daca da,te rog sa mă anunti! Mulțumesc. Ceau!👻

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e vorba de nici o supa. Am scris prost. Am vrut sa zic dupa. Ceau!

      Ștergere
  35. Mai am o întrebare... am visat o tabeta de aia de la farmacie, o jumătate era alba, iar cealaltă albastru deschis. Ce îmi mai amintesc e ca am rupto in doua si so văzut ca iese praful ăla alb-galben foarte deschis . Acest vis ce poate însemna? Ceau!💊

    RăspundețiȘtergere
  36. Apropo... in acest vis am vrut sa fac un experiment cu acea tableta. Era o aspirina. Team pupat. Pa!

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna eu am avut un vis cum ca vroiam sa ma vopsesc roscat si aveam cutia de vopsea an mana ce semnifica acest vis. ?

    RăspundețiȘtergere
  38. Dragă Diana,
    Îmi pare rău, sinceră îți spun asta, dar nu mam putut înscrie pe siteul tău. Chiar nu vreau să vin cu scuze, fie că mă crezi, fie nu, dar calculator e stricat, iar pe telefon nu îmi apare butonul,,înscriere,,. Întradevăr există un buton ca să afișeze ca pe calculator, dar când apăs pe el, telefonul meu se blochează cu totul.
    îmi pare rău.☹ Știu că există alte pagini pe care pot intra și îmi pot scrie visul, dar tu ești singura care, nu știu... e mereu atât de sinceră. Asta îmi place cel mai mult la tine.
    Dacă vrei, ca să nu îți fac probleme în legătură cu faptul că sunt anonimă, pot să mă notez/scriu cu alte nume înafară de ,,Irisz,,. Dacă în schimb nu îți place nici această idee, pot să încerc să îmi descifrez singură visele. Dacă așa îți e mai OK, eu nu mă supăr. Alegerea e a ta.
    Deoarece mam avut la cine apela, osă îți spun ție visul:
    Eram afară. Aveam un inel auriu pe degetul arătător pe care era un leu. Se făcea că acel leu stătea pe labele din spate. Mai erau câțiva copii, care erau în spatele meu. Fiecare din ei erau îmbrăcat întro altă culoare: unul în roșu, altul în verde, celălalt în albastru și altul în galben. Eu eram cea în roșu. Eram două fete și doi băieți. Când am spus că eram în roșu, mă refer că toate hainele de pe mine erau roșii. Noi aveam super puteri. Eu eram singura care avea inel și îl puteam folosi; inelul eara super puterea mea; puteam să fac să se miște lucrurile și multe altele; eu aveam cea mai mare putere dintre noi 4.
    Mă gândesc că ești supărată pe mine deoarece nu mam înscris. Dacă vrei îmi răspunzi, dacă nu nu. Cum am spus și la început alegerea este a ta. Orice ai spune, credemă, eu nu mă supăr.
    Sper să îmi scri, fie că e vorba despre mine/despre faptul că nu mam înscris fie despre vis.
    Eu voi aștepta răspunsul tău, oricare ar fi acela.
    Te pup,
    ceau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai citi indeajuns de mute pe blogul meu pentru a-ti da seama ca daca vrei ceva, poti face cu adevarat cea ce iti doresti...

      Ștergere
    2. Ai dreptate. Mersi de sinceritate. O sa încerc sa îmi aflu semnificativă visului. Ceau!

      Ștergere
  39. Buna seara,te rog frumos sa mi spui cum ar putea sa se traduca faptul ca m am visat imbracata intr un frumos halat alb cu o dantela superba(sunt asist.med.)alaturi de o colega(draga mie) cu care am lucrat cindva.Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vrei sa iti dau interpretarea unui vis trebuie sa iesi din anonimat. Eventual, te poti inscrie pe site-ul meu (vezi rubrica din partea de jos a blogului).

      Ștergere
  40. Am visat ca un baiat ( cu care as vrea sa fiu dar nu stiu daca isi doreste asta, uneori imi arata ca da uneori ca nu ma vrea ) imi arata o rochie de mireasa care oarecum mi-o face cadou. Si eu ma certam cu el ca arata ca o rochie simpla cu 4 diamanté albastru deschis. Va rog sa imi spuneti ce credeti ca inseamna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Alexandra. Desigur, acest vis oglindeste nazuinta ta de a fi impreuna cu el. Cu toate astea, rochia prea simpla pe care ti-o daruieste si diamantele albastre par sa semnifice ca nu vezi la el o afectiune intensa, fierbinte fata de tine. Poate fin un mesaj al subconstientului prin care ti se atrage atentia sa nu mai incerci sa ti-l apropii...

      Ștergere
  41. Cineva apropiat m s visat acoperita cu panza alba.de la cap pana la picioare.ce poate insemna?

    RăspundețiȘtergere
  42. Am visat ca eram impreuna cu logodnicul meu pe o mare linistita si frumoasa de culoare turcoaz, din departare se ridica un val imens si minunat (fara involburari) limpede de aceeasi culoare cu marea. Desi parea imens si periculos perceptia noastra a fost de liniste ne fiind deranjati de acesta. Multumesc astept interpretare dvs.

    RăspundețiȘtergere
  43. Am visat ca m-am vazut pe mine, in fata mea, si aveam ochii negri! Iris pupila, si partea care este alba era tot neagra, deci ochi complet negri! Ca intr-un film horror, m-am speriat foarte tare vazandu-ma asa! si m-am trezit. Oare ce ar putea sa insemne? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  44. Bună,
    Am visat ca eram intr-un orașel situat pe un deal cu case colorate - pline de culoare- de la galben, portocaliu, verde, roz. Nu erau blocuri, erau doar case, vile cu 1 etaj sau 2 etaje. Cred ca era pe inserat, ca cerul avea o culoare portocaliu roșiatice, și în jur era plin de verdeață ( recunosc ca îmi place arhitectura caselor vechi !) Și, în vis, ma plimbam fericita , eram în culmea fericirii ( în realitate sunt chiar stresata,ca sunt probleme la servici, ) , deci în vis ma plimbam incantata de la o casă la alta, și chiar aveam o stare de beatitudine ( știi cum e când îți vine sa dansezi în ploaie de fericire, fără sa îți pese ca te uda ploaia?? Cam asa eram eu de fericita -ca o persoana îndrăgostită! Îmi venea sa nu mai plec de acolo, sa absorb toată fericirea care mi-o dădea locul acela. Ma plimbam incantata de la un loc la altul, și nu știam care îmi place mai mult ! Am uitat sa spun ca eram cu soțul meu în vis , și țopăiam fericita în jurul lui de bucurie ca am ajuns acolo ( țopăiam 😊 , ma simțeam puștoaică, deși am 48 de ani 😀 , și nici slabutica nu sunt, bine, în vis eram slaba ca în tinerețe 😆 ) și strada o lua în sus pe un deal plin de verdeață, cred ca era primăvară ca nu era foarte cald afara , și toți copacii erau inverziti ( flori nu am văzut, doar verdeață și culori multe pe case ) .
    Pe deal ne-am oprit și am scos o pătură și stăteam și priveam orășelul plin de culoare de sus !! ( deobicei nu am vise asa colorate - apar puține culori în vis, și sunt oricum estompate, fata de cele din visul acesta !! Parca ar fi fost la televizor culoarea data la maxim !! Erau foarte vii culorile, nu erau nuante terne, erau intense, puternice, dar îmi plăceau enorm, chiar mi-a trecut prin cap la un moment dat ca eu hu as mai pleca de acolo !
    Merci anticipat pentru răspuns.
    O zi superba ! Andreea ( nu știu cum sa fac sa apara numele la conectare )

    RăspundețiȘtergere
  45. Buna. Am visat că unchiului meu,din partea mamei ii dadusem în vis un ceas cu niste curele roz,nu era nou...și pers pe care o plac( se făcea că este fratele lui ) îl dorea .

    RăspundețiȘtergere
  46. Țin să precizez ,că în vis,ceasul mergea înainte/ deloc ,dar nu mi-m arătat o ora ...n am apucat sa vad clar ,se făcea că l-am revăzut și eu..și până la urmă nu l-a dat...a rămas mister

    RăspundețiȘtergere
  47. Bună, Diana
    Am visat ca mă aflam într-o curte,am privit spre cer și am văzut un mănunchi de baloane de culoare grena, inaltandu-se.La un moment dat s-au desfăcut și am văzut oameni agățați de câte un balon, zburau în formație cu picioarele depărtate. Erau îmbrăcați cu pantaloni scurți de diferite culori(rosu, albastru, verde,galben)Eu eram foarte bucuroasă și le făceam cu mâna.
    Nu știu cum am ajuns sa plutesc cu fiul meu și am văzut un deal fără iarbă, pe care erau multe corturi amplasate în linie. I - am spus fiului meu data viitoare vom încerca și noi o astfel de cazare

    RăspundețiȘtergere
  48. Am visat două fete care în realitate nu se știe de ele unde sunt,am visat că fetele alergau pe o șosea curbată pe lângă pomi înalți ca de padure și în stânga se auzeau oameni vorbind și strigând și îmi amintesc doar două cuvinte pe care le pronunțau in strigătele lor:mănăstire și nuntă,fetele aveau părul castaniu lung și lăsat liber pe spate și purta una din ele tricou alb cu pantaloni scurți închiși la culoare .Ascultând mulțimea și vrând eu să aflu ce vor să spună am simțit spaimă, frică...(este posibil ca ele să fie în viață? înainte de a dormi eu am spus că bine ar fi să adorm și să le visez, dacă le visez vii să fie vii, dacă le visez moarte atunci Dzeu să le odihnească,dar eu le-am visat vii,și alergau in fața mea in mijlocul șoselei

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.