Puterea gandului: lovirea unei tinte nevazute | O poveste cu talc

Yoghinul Raman era un maestru recunoscut al artei de a slobozi sageti cu arcul. Intr-o dimineata, el si-a invitat discipolul favorit la o demonstratie a indemanarii sale. Cu toate ca invatacelul avusese ocazia sa ii aprecieze maiestria de sute de ori inainte de aceasta zi, el s-a supus fara cracnire invatatorului. Au mers amandoi in padurea de langa manastire si, atunci cand au ajuns langa un stejar secular, de dimensiuni impresionante, Raman a asezat un trandafir pe care il adusese cu el in una dintre ramurile copacului.

Arc/sageata poveste cu talc
Apoi, yoghinul si-a deschis tolba si a scos din ea trei obiecte: un arc splendid lucrat dintr-un lemn nobil, o sageata si o batista brodata cu flori de liliac.
Raman s-a indepartat la o suta de pasi de locul unde amplasase floarea. Cu fata indreptata catre tinta lui, el i-a cerut discipolului sau sa il lege la ochi cu batista brodata.
Invatacelul a facut intocmai asa cum i-a cerut invatatorul .

Cu ochii acoperiti de batista, yoghinul Raman si-a asezat picioarele ferm pe pamant , a tras inapoi de coarda arcului cu intreaga sa forta - incercand sa se orienteze catre trandafirul asezat pe una din crengile stejarului - si apoi a slobozit sageata.
Sageata a zbarnait prin aer, dar nu atins nici macar copacul, ratand tinta la o distanta jenant de mare.

"Am nimerit floarea ?" a intrebat Raman, in vreme ce isi scotea batista de la ochi.
"Nu, ai ratat-o cu totul " i-a raspuns discipolul." Credeam ca o sa imi demonstrezi puterea gandului si abilitatea de face o magie".
"Tocmai te-am invatat cea mai importanta lectie despre puterea gandului," i-a replicat Raman."Atunci cand vrei un lucru, concentreaza-te numai asupra lui: nimeni nu va nimeri vreodata o tinta fara sa o vada ."

O poveste dupa Paulo Coelho



Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Ingerii printre noi | O poveste cu talc

Tot ce ni se intampla este spre binele nostru | O poveste cu talc

Lucrurile nu sunt intotdeuna asa cum par | O poveste cu talc
Puterea gandului: lovirea unei tinte nevazute | O poveste cu talc Puterea gandului: lovirea unei tinte nevazute | O poveste cu talc Reviewed by Diana Popescu on iunie 21, 2011 Rating: 5

5 comentarii:

  1. O poveste superba despre viziune si importanta ei. Este evident ca trebuie sa avem o tinta clara pe care sa o vizualizam continuu, pentru a ne putea bucura de ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar de ce trebuie sa avem o tinta? E suficient sa ne luam dupa instinct..parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ma gandest tot timpul la fosta prietena care ma parasit nu de multa vreme cam da 3 luni,si ma tot gandesc la ea ca se va intoarce la mine si noptile cand dorm e tot acolo in visele mele,ea zice ca nu se va intoarce nici o data dar eu o tot contrazic si cred ca sa va intoarce!E adevarat?

    RăspundețiȘtergere
  4. !telepatia intre doi oameni care au f.legati energetic,spiritual,la un moment dat,functioneaza f.puternic!dar nu stim care e vointa lui D ZEU?si daca fortam destinul sa se implineasca cum vrem noi e posibil asa;;;;sa fie fata din destinul tau,se va intoarce sigur,sa fie tinuta pe loc,cu puterea telepatiei,isi gaseste alt baiat si nu merge relatia mult timp,se gandeste la tine dar nu ti spune!ma rog,telepatia functioneaza,dar te tii si tu pe loc,inlantuit in aceasta relatie aparent (solo)puterea gandului este extraordinara,dar trebuie sa canalizata spre oameni cu iubire,dragoste,intelegere,toleranta si acceptare!tot ce transmiti pozitiv,energetic,cu ingaduinta se intoarce la tine in acest fel si te elibereaza de o ,,aura,,negativa energetic!ideea este sa nu te contrazici cu ea,ca se ntoarce la tine, ea din orgoliu,zice,nu!lasa lucrurile asa,daca trebuie sa vina inapoi,va veni!tot ce se indreapta spre ea,sa fie ganduri bune,calde,pozitive dar mai ales,,tacit,,ea nu tebuie sa stie tu,ce vrei!discret,echilibrat si taci,atat!ce trebuie sa se nplineasca,va fi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Astazi am invatat o lectie foarte buna. Multumesc, Diana!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.