Capsuna - O poveste Zen din Japonia

Odata, de mult, un om fugea din rasputeri pentru a scapa de un feroce tigru ce ii luase urma. Deodata, la marginea dealului spre care alerga, a zarit o inalta stanca, pe care ii era totusi imposibil a se catara.

Impins de disperare, gata de a face orice pentru a scapa de coltii ascutiti ai tigrului, nu a mai stat pe ganduri, s-a apucat de ramura lunga a unei plante, asemanatoare cu o liana, si s-a suit pe ea cat a putut de sus. In vreme ce se balansa pe aceasta funie improvizata s-a uitat in jos si a zarit cu infricosare ca la poalele stancii nu era doar unul, ci mai multi tigri ce abia asteptau sa il sfasie! Mai mult decat atat, a bagat de seama ca, undeva deasupra lui, doi soareci incepusera sa rontaie din ramura ce ii fusese ultimul mijloc de scapare.

Fara a-si mai face iluzii, a inteles ca nu mai avea mult timp de trait. Chiar in acea clipa, a observat ca pe stanca, in imediata sa apropiere, crestea tufa de capsun salbatic. Intinzandu-si cat a putu de mult unul din brate, a reusit sa culeaga o capsuna pe care si-a pus-o cu grabire in gura.

Omul nu reusise sa-si dea seama pana atunci cat de dulce si gustoasa putea fi o simpla capsuna.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Parabola lingurilor | O poveste cu talc

Lupta dintre bine si rau | O poveste cu talc

Secretul fericirii
Capsuna - O poveste Zen din Japonia Capsuna - O poveste Zen din Japonia Reviewed by Diana Popescu on iulie 22, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.