Citate despre Maica Domnului

Aceste citate, aforisme, maxime, povesti despre Maica Domnului sau Sfanta Fecioara Maria, ne lamuresc despre rolul si importanta ei in biserica crestina prin prisma gandirii unor faimosi sfinti si invatati, oferindu-ne, poate, si o explicatie ori o inspiratie a inraurii pe care o are asupra noastra chiar si o simpla rugaciunea catre ea.

"Sa nu temi niciodata ca o iubesti prea mult pe Maica Domnului. Nu o vei putea iubi niciodata mai mult decat Fiul ei."
Sfantul Maximilian Kolbe

"Asa cum marinarii sunt calauziti spre port de stralucirea stelelor, la fel crestinii sunt indrumati catre ceruri de Maica Domnului."
Sfantul Toma de Aquino
Maica Domnului

"A dori sa ai har fara a recurge la Maica Domnului este ca si cum ai vrea sa zbori fara aripi."
Papa Pius al XII-lea

"Daca te simti vreodata suparat in decursul zilei - cheam-o in ajutor pe Maica Domnului - spune doar o simpla rugaciune: "Maria, Maica lui Iisus, te rog fie-mi si mie mama acum." Trebuie sa recunosc ca aceasta rugaciune nu a dat niciodata gres in cazul meu."
Sfanta Maria Tereza

"Asadar puterea te-a parasit? De ce nu-i spui maicii noastre despre asta?... Maica! Cheam-o cu voce tare. Ea te asculta; te zareste poate in mijlocul pericolului si ea - Sfanta ta Maica - iti ofera, impreuna cu harul Fiului ei, refugiul bratelor sale, tandretea imbratisarii ei... si te vei regasi pe tine insuti insufletit cu mai multa putere pentru o noua batalie."
Sfantul Josemaria Escriva

"Numai Judecata din urma ii va permite Mariei sa se odihneasca; de acum si pana atunci, ea va fi mult prea ocupata cu copiii sai."
Sfantul Ioan Vianney

"In mijlocul pericolelor, al indoielilor, al dificultatilor, gandeste-te la Maria, cheam-o pe Maria. Lasa ca numele ei sa plece de pe buzele tale, fara a le lasa sa iti paraseasca inima. Iar daca ai obtinut sprijinul rugaciunii ei, nu neglija a merge pe urmele sale. Prin calauzirea sa, nu te vei rataci niciodata; in vreme ce te vei ruga ei, nu iti vei nicicand curajul; atat timp cat o vei avea in minte, vei fi aparat de dezamagiri; in vreme ce iti tine mana nu ai cum cadea; sub protectia ei nu ai de ce te teme; daca merge inaintea ta, nu vei fi coplesit de oboseala; daca ea iti daruieste favorurile, nu vei avea cum sa nu-ti atingi telul."
Sfantul Bernard de Clairvaux

"Niciodata nu il onoram mai mult pe Iisus decat atunci cand ii onoram Maica, si o onoram pur si simplu numai pentru a-l onora pe El in toata perfectiunea Sa. Ne indreptam catre ea doar ca o cale ce ne conduce catre telul mult cautat - Iisus, Fiul sau. "
Sfantul Louis Marie de Montfort

"Cei mai mareti sfinti, cei mai bogati in har si virtute vor fi cei mai asidui in rugaciunile catre Maica Domnului, vazand in ea modelul perfect demn de a fi imitat si un puternic ajutor in eforturile lor."
Sfantul Louis Marie de Montfort

"Maria a cooperat pentru mantuirea noastra cu o atat de mare onoare daruita lui Dumnezeu si o atat de mare dragoste fata de noi incat Domnul nostru a hotarat ca nimeni sa nu fie mantuit decat prin mijlocirea ei."
Sfantul Alphonsus Maria de Liguori

"Oamenii nu se tem la fel de mult de o puternica armata dusmana precum puterile infernului sunt infricosate de numele si protectia Mariei."
Sfantul Bonaventura

"Pentru a darui o pretioasa lauda indurarii tale, Doamne, ne-am unit cu Imaculata Ta Maica, imnul nostru fiind cu atat mai placut Tie intrucat ea este alesa dintre oameni si ingeri. Prin ea, ca printr-un pur cristal, indurarea Ta a venit la noi. Prin ea, omul a devenit placut Domnului; prin ea, efluvii de har s-ar revarsat peste noi."
Sfanta Faustina

"Inainte, prin tine insuti, nu puteai reusi. Acum, ca ti-ai intors fata catre Maica Noastra, impreuna cu ea totul devine atat de usor!"
Sfantul Josemaria Escriva

"Vai pacatosule, nu te lasa descurajat, ci indreapta-te catre Maria in toate cele ce-ti sunt de trebuinta. Cheam-o in ajutorul tau, caci in asa fel este porunca divina, ca ea sa dea ajutor in orice fel de trebuinta."
Sfantul Vasile cel Mare

"Maria, daruieste-mi Inima ta: atat de pura, de imaculata; Inima ta este atat de plina de dragoste si umilinta incat voi putea fi in stare sa il primesc pe Iisus ca Paine a Vietii si sa-L iubesc la fel cum l-ai iubit, si sa-L slujesc sub infatisarea suferinda a celui sarac."
Sfanta Maica Tereza

"Daca o invoci pe Preasfanta Fecioara atunci cand esti ispitit, ea va veni de indata in ajutorul tau, iar Satana se va indeparta de tine."
Sfantul Ioan Vianney

"Atunci cand am fost mici, ne tineam aproape de mama noastra pe aleile intunecoase sau la auzul latratului cainilor. Acum, cand simtit isipitele carnii, trebuie sa dam fuga alaturi de Maica noastra din ceruri, constientizand cat de mult e a noastra, prin mijlocirea aspiratiilor. Ea ne va apara si ne va conduce catre lumina."
Sfantul Josemaria Escriva

"Numai cea Preacurata are din partea Domnului promisiunea victoriei asupra Satanei. Ea cauta sufletele ce se vor dedica intru totul ei, ce vor deveni in mainile sale puternice instrumente pentru infrangerea Satanei si instaurarii regatului lui Dumnezeu."
Sfantul Maximilian Kolbe

"Iubeste-o pe Maica Domnului si ea va aduna un imbelsugat har pentru a te ajuta sa invingi in confruntarile zilnice."
Sfantul Josemaria Escriva

"Toate pacatele vietii tale par sa se ridice impotriva ta. Nu renunta la speranta! Din contra, cheam-o pe Sfanta ta Maica cu credinta si uitarea de sine a unui copil. Ea va aduce pace sufletului tau."
Sfantul Josemaria Escriva

"Pot sa-ti dau un sfat ce-l poti pune in practica in viata de zi cu zi? Atunci cand inima te face sa simti doruri josnice, spune-i pe indelete Imaculatei Fecioare: "Priveste la mine cu compasiune. Nu ma abandona. Nu ma abandona Maica!" Si recomanda aceasta rugaciune altora."
Sfantul Josemaria Escriva

"Hai sa fugim catre Maria si, ca si copilasi ai sai, sa ne aruncam in bratele sale cu o perfecta incredere."
Sfantul Francisc de Sales

"Dupa dragostea pe care o datoram lui Iisus Hristos, trebuie sa acordam un loc de frunte in inimile noastre dragostei pentru Maica Sa Maria."
Sfantul Alphonsus Maria de Liguori

"Nimeni nu va fi vreodata servitorul Fiului fara a o servi pe Maica Sa."
Sfantul Ildephonsus, episcop

"Devotamentul catre tine, O Maica a Domnului, este un mijloc al mantuirii pe care Dumnezeu o daruieste tuturor acelora pe care doreste sa-i salveze."
Sfantul Ioan Damaschin

"Nu exista nimeni, O Preasfanta Maica a Domnului, care sa il poata cunoaste pe Dumnezeu altfel decat prin tine; nimeni care sa fie salvat ori mantuit altfel decat prin tine; nimeni care sa fie pus la adapost de pericole altfel decat prin tine, O Maica Fecioara; nimeni nu afla mila decat prin tine, Tu Cea Plina cu Tot Harul."
Sfantul Germanus, Patriarh al Constantinopolului

"Este imposibil sa salvezi sufletul cuiva fara devotamentul fata de Maria si protectia sa."
Sfantul Anselm, arhiepiscop

"Am serioase indoieli despre mantuirea celor care nu au un special devotament fata de Maria."
Sfantul Francisc Borgia

"Un om nu este cu adevarat crestin daca nu este strabatut de devotamant pentru Maica Domnului."
Sfantul Ioan Eudes

"Toti adevaratii copii ai lui Dumnezeu il au pe Dumnezeu drept tata si pe Maria drept mama; oricine nu o are ca maica pe Maria, nu il are pe Dumnezeu drept tata."
Sfantul Louis Marie de Montfort

"Nici un om nu trebuie sa creada ca poate obtine indurare de la Domnul daca ii jigneste Sfanta sa Maica."
Sfantul Louis Marie de Montfort

"Fiul Lui Dumnezeu a devenit omul manturii noastre numai in si prin Maica Domnului."
Sfantul Louis Marie de Montfort

"Daca cineva nu isi doreste sa o aiba pe Preasfanta Maria drept Maica a sa, nu il va avea pe Hristos ca frate."
Sfantul Maximilian Kolbe

"Ramai intotdeuna aproape de Maica cereasca, intrucat ea este marea ce trebuie a fi traversata pentru a ajunge pe tarmurile Eternei Splendori."
Sfantul Padre Pio

"In vreme de incercari si dificultate am apelat mereu la Maica Domnului, a carei singura privire mi-a alungat orice frica."
Sfanta Tereza de Lisieux

"Ce mare bucurie sa ne amintim ca ea (Maica Domnului) este Mama Noastra! Ea ne iubeste si ne stie slabiciunile, asa de ce ne-am mai teme?"
Sfanta Tereza de Lisieux

"Tu este Maica mea, Maica indurarii, si mangaierea sufletelor in purgatoriu."
Sfanta Bridget

"Maria ii cauta pe cei care se apropie de ea cu devotament si respect, si pe aceia ii iubeste, ii ingrijeste si ii adopta ca pe proprii sai copii."
Sfantul Bonaventura

"Intrucat lumea nu merita sa il primeasca pe Fiul lui Dumnezeu direct din mainile Tatalui, El i-a daruit Fiul Sau Mariei pentru ca lumea sa-l primeasca de la ea."
Sfantul Augustin

"Fie ca Maica Domnului sau a noastra Maica, sa surada mereu sufletului tau, obtinand pentru el, de la Preasfantul ei Fiu, fiecare cereasca binecuvantare."
Sfantul Padre Pio

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Mesaje de Sfanta Maria

Sfantul Petru - Citate, aforisme, maxime

Adormirea Maicii Domnului in legende si opere plastice

Citate despre Maica Domnului Citate despre Maica Domnului Reviewed by Diana Popescu on august 14, 2013 Rating: 5

5 comentarii:

  1. Blogul tau este foarte frumos si corect ...................

    RăspundețiȘtergere
  2. mi sa facut pielea de gaina!!!:)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot sa cred ce scrie aici jur cum scria si mai devreme mi sa facut pielea de gaina!:)...................................................................

    RăspundețiȘtergere
  4. multam... m-ai ajutat cu teme le religie... :)))))

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.