Febra te transforma intr-un inspaimantator monstru

Chiar si in zilele noastre, cand ne laudam (uneori prea mult) cu o medicina avansata, dar la care nu prea au acces muritorii de rand, febra sau o temperatura excesiva a corpului ne poate ingrijora peste masura, indiferent daca pune stapanire peste noi  insine sau peste o persoana apropiata noua. Daca nu poti sa-ti imaginezi cat de mult ii infricosa pe oamenii de altadata acest simptom al unor grave boli , oameni  care nu ii cunoasteau cauza si nu aveau idee despre nici un leac pentru a o indeparta, priveste aceasta pictura din secolul al XVIII-lea:


Aceasta pictura, creata de  James Dunthorne, infatiseaza  extrem de sugestiv felul cum pareau a se transforma bolnavii cuprinsi de febra. Parosul si inspaimantatorul monstru de mai sus nu este altceva decat un pacient prins in ghearele unei excesive temperaturi a trupului.

Aceasta este numai una din cele 100.000 de picturi despre istoria medicinei ce au devenit disponibile gratuit pe site-ul Wellcome Images.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

O clisma pentru imparat | O poveste cu talc

Boala iti face cu ochiul...din oglinda

Somnul ratiunii naste monstrii


Febra te transforma intr-un inspaimantator monstru Febra te transforma intr-un inspaimantator monstru Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 21, 2014 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.