Calitatile si defectelor celor nascuti in zodia Taurului

Desi, la prima vedere, nativii din zodia Taurului par sa fie plini de impresionante calitati, defectele lor pot sa le fie pe masura trasaturilor pozitive. Recunoscut pentru ambitia si dedicarea sa, simtul practic si senzualitatea sa, Taurul tinde sa reprezinte cea mai buna partida pentru cei aflati in cautarea unui partener stabil. El are inclinatia sa fie extrem de protector fata de persoanele indragite, sa fie un excelent parinte, sa se bucure fara nesat de viata familiala si sa se descurce bine cu banii.

taur: calitati si defecte
Cu toate ca se integreaza, in general, fara mari probleme, printre oameni, si are o atitudine respectuoasa fata de altii, poate sa fie nemaipomenit de incapatanat si iritabil atunci cand este provocat. Taurii stiu sa aprecieze frumusetea, respecta traditiile, regulile jocului social, si se simt confortabil in rutina, optand pentru planificare si o organizare minutioasa in defavoarea lucrurilor facute in ultimul moment, sub influenta inspiratiei sau sub presiunea unor surprinzatoare evenimente.

Inainte de a trece la calitatile si defectele majore ale Taurului, nu pot sa nu precizez ca acestea sunt mai mult sau mai putin precumpanitoare in functie de educatia si autocontrolul nativilor din aceasta zodie!

Calitatile Taurului


Seriozitate


Aliantele sau parteneriatele cu Taurul nu au cum sa te dezamageasca. Are capacitatea sa-ti fie loial pana in panzele albe si sa isi plateasca datoriile inainte de face cea mai mica cheltuiala pentru el insusi. Seriozitatea si dedicarea il transforma intr-un prieten sau un angajat de nadejde!

Generozitate


Generozitatea Taurului este cu dus si intors. Oamenii apropiati pot conta aproape intotdeauna pe ea. El este gata oricand sa intinda o mana de ajutor membrilor familei, prietenilor si celor aflati la nevoie, chiar daca, in acest fel, isi restrange simtitor veniturile si trebuie sa faca niste sacrificii deloc neglijabile.

Rabdare


Cu rabdarea poti trece si marea, iar Taurii o poseda intr-un asemenea grad incat pot traversa, fara sa faca mari eforturi, chiar si un ocean. Graba nu le strica treaba asa cum se poate intampla cu Berbecii, avand predispozitia de a fi ponderati si a socoti de trei ori in prealabil de a trece la actiune, acest lucru ferindu-i de notabile esecuri. Ei sunt adeptii lucrului bine facut si nu a pornirii de a termina primii o treaba (de mantuiala).

Modestie


Persoane sensibile si pe care te poti baza, nativii din zodia Taurului nu isi inalta orgoliile pana la ceruri. Sunt inzestrati, de cele mai multe ori, cu o personalitate placuta, sunt politicosi si stiu sa aprecieze meritele altora. Arareori succesul li se urca la cap!

Perseverenta


Responsabilitatea, autodisciplina si vointa Taurului isi spune cu tarie cuvantul in tot ceea ce intreprinde. Odata ce isi fixeaza un tel, il urmareste cu perseverenta, fara a da inapoi de la nimic, de la orice consum de energie si timp. Esecurile si piedicile nu il descurajeaza, ci, dimpotriva, ii invigoreaza mobilizarea.

Defectele Taurului


Materialism


Impins de la spate de imboldul de a fi cat mai in siguranta in viitor si a-si mentine un anumit statut social, Taurul tinde sa priveasca lumea dintr-o perspectiva foarte materialista. Adusa la extrem, aceasta il poate determina sa evalueze inefabilul sau idealurile pe cantarul avantajelor si dezavantajelor financiare.

Meschinarie


Asa cum spuneam, generozitatea Taurului nu este atotcuprinzatoare. Trasatura negativa de mai sus este frecvent strans legata de o crancena meschinarie. Taurul nu se mai satura sa agoniseasca. Este in stare sa puna deoparte cat mai multi bani albi, obsedat fiind de iminenta aparitiei unor zile foarte negre. Desi stie cum sa faca bani, in anumite ocazii impinge lucrurile prea departe si devine meschin ori isi mananca de sub unghie, sub pretextul de a face sporite economii si a fi ferit de orice fel de dezastru financiar.

Incapatanare


Simtul social si reverenta fata de cei din jur nu il opreste pe Taur sa fie peste poate de incapatanat si chiar lipsit de flexibilitate in abordarea vietii. Indiferent cat de logice si de bun simt ar fi argumentele ce ii contrazic ideile si convingerile, el se agata de cararea sa fixa, bine batatorita, parand sa fie orb si surd fata de tot ceea ce ii scoate la iveala greselile.

Posesivitate/gelozie


Atunci cand un Taur ajunge sa fie inamorat ori, mai mult decat atat, sa-si oficializeze relatia de cuplu, poate avea naravul sa isi inconjoare partenerul cu sarma ghimpata, sa-i permita sa comunice cu altii numai la vorbitor, si sa ii implanteze un cip in inima ori in minte. Posesivitatea care ii da mereu ghes se poate preschimba cu usurinta in gelozie si resentimente, fiind probabil una din cele mai pacatoase trasaturi negative ale sale. Adeseori, excesul de posesivitate il face sa piarda afectiunea persoanei iubite.

Egocentrism


Cu toate ca nu ii stau bine, Taurul prefera de multe dati sa poarte ochelari de cal. Ambitia care il stapaneste, tendinta de a-si pune mai presus de orice obiectivele, il pot convinge ca telurile sale sunt prioritare si pentru altii, ca lumea se invarteste in jurul lui. Egocentrismul il poate influenta sa fie vaduvit de delicatete, grosolan si chiar legat la ochi fata de emotiile si sentimentele celorlalti.

Delasare


O caracteristica controversata a Tauruui este asa-zisa sa delasare. Daca este in stare sa faca eforturi supraomenesti in slujba intereselor ale, atunci cand i se impune sa faca ceva este la fel de greu de urnit ca si o stanca. In cazul in care nu este motivat sa intreprinda o actiune, nu i se da un fes care sa-i poarte interesul, nu isi misca nici un deget si se cufunda intr-o atitudine de "lasa-ma sa te las."

Daca ai cunostiinta despre alte trasaturi pozitive si negative, calitati si defecte ale Taurului, nu sovai sa ni le impartasesti si noua!


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Barbatul Taur - Dragoste si cucerire

Calitatile si defectele Berbecului

Femeia Taur - Iubita, prietena, sotie si mama
Calitatile si defectelor celor nascuti in zodia Taurului Calitatile si defectelor celor nascuti in zodia Taurului Reviewed by Diana Popescu on februarie 25, 2015 Rating: 5

5 comentarii:

  1. Sunt taur si ma regasesc in descriere,mai putin partea cu meschinaria;aici probabil tine de evolutia spirituala a fiecaruia.As mai adauga urmatoarele:sunt gurmanzi(le face placere sa manance,dar si sa gateasca-in special femeile).Le place tot ce e frumos(si lui Dumnezeu íi place!),prin urmare vor admira vãdit si fãțiş persoane si lucruri care nu sunt ale lor.Barbatii zodiei sunt obsedati de femeile elegante si...atentie-funduri bombate :)))Ah,ma mai gindesc si scriu mai tarziu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce sa spun acum Evo mai furi si din cuvintele altori oameni care au mai scris si ma refer la EVOLUTIA SPIRITUALA. ( Pentru Eva. Nu suporti berbecii, pentru ca tu esti cam invidioasa. Tu esti taur si doua mari defecte ale tale (ca zodie) sunt invidia si egoismul. dar daca ar fii sa insir si ale defecte ar mai fii avarismul, zgarcenia, încapătînarea, si lipsa de incredere in oameni. Daca maine vine o colega la servici (o colega berbeaca) cu o rochie superba, te vei holba la ea, vei amutii de invidie , si dupa servici te vei duce la mall sa-ti ei o rochie identica ca a ei si vei spune: ,,Mie imi sta mai bine decat ei,,. Nu spun ca nu sunt si berbeci rai, dar eu am citi o carte despre zodii, si spunea clar ca persoanele care nu au o inalta spiritualitate (adica sunt lipsiti de credinta) in viata lor li se vor accentua defectele. Asa ca pe viitor cauta un Berbec care e dus pe la Biserica, si ai sa-l vezi un alti ochi sau mergi tu mai des la Biserica spune o rugăciune din cand in cand si vei vedea oamenii ca sunt buni. Pupici dulci. data de 27 febr. 2015) Cum sunt taurii colegi: adoata pusi in functia de sef devin avari, nu materialisti, invidiosi pe toata lumea, barfitori, rad de majoritatea oamenilor astfel casa se scoata ei in evidenta, curiosi din cale afara (de cauta in birou, in dulap, daca uiti telefonul pe birou te cauta si in telefon) paranoia si de multe ori constat ca nici nu ii duce capul cand vine vorba de probleme de servici, nu au initiativa sunt lenesi si foarte comozi. iar ca prieten taur MARE GRIJĂ. Am avut o prietena taur si i-am spus anumite intimităti , ca am considerat-o prietena, si ea a nu numai ca a povestit de mine dar facea glume pe seama lucrurilor spuse. Halal prietena. nu va mai spun ca ii simteam invidia, di de multe ori emana o energie negativă. O data i-am aratat o bratara de au care o primisem de la sotul meu, si dupa ce a studiat-o indelung si a atins-o , la 2 zile mi s-a rupt. dar lucrurile astea nu le-am simtit pe moment , cum ca ar fi invidioasa pe mine, ci dupa 2 -3 ani am aflat rautatile spuse de ea. iar despre gelozie nici nu pot sa va spun cat de geloasa e pe alte femei care se invart in jurul sotului ei, dar ea in schimb cand nu e cu sotulei, ii place sa flirteze cu alti barbati. asa ca mare grija doamnelor ce prietene va faceti. Am uita sa va mai spun ca un coleg Taur cam fura ideile celorlati colegi, ca sa iasa in evidenta in fata sefului. sau chiar e in stare sa-l sape pe sef ca sa-i ia locul. Pupici dulci EVO.

      Ștergere
  2. As mai adauga ca sunt 2 tipuri de tauri: mai exentrici, carora le place sa iasa in evidenta si mai rezervati, care se simt bine in spatele cortinei. Cuv maschinarie e prea dur pt a fi folosit la taur dar lumea-i mare si orice e posibil!
    Un sfat de la un taur pt tauri: nu mai mancati atata ca va strica la frumusete, cantar

    RăspundețiȘtergere
  3. Inca doua lucruri despre nativii acestei zodii:au idei fixe si sunt fidelii zodiacului.Daca ati fost tradati in dragoste de cineva nascut in aceasta zodie,cu siguranta nu ati avut un comportament onest in trecut,tradarea fiind o consecinta fireasca pt cineva care nu uita greselile altora in veci.Amin :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumnezeule... D-na berbec se vede de la o posta acidul din tine! De erai o prietena in adevaratul sens cu cea care zici ca te-a barfit, nu se intampla asa deva, indiferent de zodie! Dar frustrarea si rautatea o emani in fiecare cuvant pe care il scrii! Hai sictir... Berbeaco!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.