Paulo Coehlo: 8 lecţii de viaţă

Astăzi îţi propun 8 lecţii de viaţă sau repere importante în transformarea destinului tău, aşa cum au fost inspirat scoase la lumină de Paulo Coehlo. Poţi remarca cât de armonios, cât de frumos se aşează aceste "lecţii"/citate ale lui Coehlo pe făgaşul a ceea ce îi face pe oameni cu adevărat fericiţi nu pentru câteva clipe sau zile, ci pentru o întreagă viaţă...

Lecţia de viaţă #1: Suntem cu toţii aici pentru un scop anume 

Paulo Coehlo: 8 lecţii de viaţă
"Indiferent ce face, fiecare persoană de pe pământ joacă un rol central în istoria lumii. Şi, de obicei, nu ştie asta."

"Oricine are un potenţial creativ şi, din momentul în care îţi exprimi acest potenţial creativ ai şansa să schimbi lumea."

Lecţia de viaţă #2: Tot ce stă între tine şi visele tale sunt doar temerile tale 

"Nu te preda în faţa temerilor tale. Dacă o faci, nu vei mai fi în stare să vorbeşti din toată inima ta."

"Există numai un singur lucru care determină ca un vis să fie imposibil de împlinit: teama de eşec."

Lecţia de viaţă #3: Greşelile fac parte din viaţă 

"Atunci când îţi găseşti calea, nu trebuie să-ţi fie frică. Este nevoie să ai îndeajuns de mult curaj pentru a face greşeli. Dezamăgirea, înfrângerea şi disperarea sunt instrumentele folosite de Dumnezeu pentru a ne arăta calea."

Lecţia de viaţă #4: Nu căuta dragostea în afara ta

"Dragostea nu poate fi găsită în altcineva, ci numai în noi înşine; noi suntem cei care, pur şi simplu, o trezim la viaţă. Dar, pentru a face asta, avem nevoie de o altă persoană."

Lecţia de viaţă #5: Atunci când te schimbi, intreaga lume se schimbă împreună cu tine 

"Atunci când iubim, ne străduim întotdeauna să devenim mai buni decât suntem. Atunci când ne străduim să fim mai buni decât suntem, tot ce se află în jurul nostru devine, de asemeni, mai bun."

Lecţia de viaţă #6: Vezi-ţi de treaba ta

"Oricine pare să aibă o idee clară despre felul cum alţi oameni ar trebui să-şi vadă de viaţă, dar nimeni nu are vreo una despre propria sa viaţă."

"Nu putem judeca niciodată vieţile altora, fiindcă numai fiecare persoană îşi cunoaşte cu adevărat propria durere şi propria sa lepădare de sine. Una este să simţi că eşti pe calea cea bună, şi altă să crezi că singura cale bună este doar a ta."

Lecţia de viaţă #7: Nimeni nu este responsabil pentru ceea ce simţi sau nu simţi

"În dragoste, nimeni nu poate răni pe altcineva; fiecare dintre noi este responsabil pentru propriile sale simţăminte şi nu poate învinovăţi pe altcineva pentru ceea ce simte."

Lecţia de viaţă #8: Îmbrăţişează-ţi autenticitatea 

"Trebuie să fii persoana care nu ai avut niciodată curajul să fii. Treptat, vei descoperi că eşti acea persoană, însă nu poţi vedea clar acest lucru, trebuie să pretinzi că eşti şi să te inventezi."

"Dacă vrei să fii un om de succes, trebuie să respecţi o singură regulă: Nu te minţi niciodată pe tine însuţi."


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Învaţă cum să ai grijă de tine însuţi | O poveste de Paulo Coelho 

Lecţii de viaţă în citate, aforisme, maxime

Paulo Coehlo în citate, aforisme , maxime
Paulo Coehlo: 8 lecţii de viaţă Paulo Coehlo: 8 lecţii de viaţă Reviewed by Diana Popescu on octombrie 02, 2015 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Dacă nu ar fi fost acea ultimă regulă; "Nu te minți niciodată pe tine însuți", la care te îndeamnă toate celelalte, totul ar fi fost funcțional.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lecția de viață nr.2 cred ca nu o percep f.bine.În rest mă regăsesc în toate cele 7 lecții.Trebuie să aprofundez și să simț înțelesul.Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.