Ai un creier Google?

Vrei să ştii dacă ai un creier Google? Spune repede: Când este ziua de naştere a prietenului tău cel mai bun? Care este numărul de telefon al sorei tale/fratelui tău? Atunci când te contrazici cu cineva, cât de repede apelezi la prietenul tău, telefonul, pentru a căuta pe Google argumente care să îţi susţină punctul de vedere?

Ai un creier Google?
Dacă îţi este aproape imposibil să te descurci printre astfel de detalii, să ţii minte astfel de amănunte, nu eşti singurul! Suntem bombardaţi cu o mulţime de informaţii zi de zi - mai multe ca oricând - iar oamenii de ştiinţă sunt curioşi ce efecte are asupra noastră acest fenomen.

Sandi Chapman, doctor în filosofie, fondator şi director general al Centrului pentru sănătatea creierului de la Universitatea Texas din Dallas, a găsit o denumire capabilă să definească minţile noastre leneşe, dependente de internet: "creierul Google."

Chapman a explicat: "Nimeni nu mai citeşte în profunzime... Creierul Google este caracterizat de o constantă distragere a atenţiei. El ne-a adus această nevoie de a ne distra cu imagini instantanee. Oamenii sar de la o căutare la alta, fără a rămâne focalizati, şi îşi pierd capacitatea de memorare. Creierul Google presupune o noţiune subţire, vagă de idei, şi nu o gândire cu adevărat adâncă."

Potrivit lui Chapman, aplecarea către mai multe sarcini deodată este un simptom major al creierului Google. Jonglarea cu sarcini multiple în acelaşi timp atacă lobul frontal şi provoacă un "stres toxic." În loc de a face asta, ar trebui să îndeplinim sarcinile pe rând, câte una o dată, terminând una înainte de a trece la următoarea.

Diversele tipuri de distragere a atenţiei precum muzica, televiziunea şi (mai ales)socializarea pe internet îi împiedică pe oameni să rămână concentraţi pe o singură sarcină şi să dea tot ce au mai bun în minţile lor!


Articole din acelaşi domeniu în Blogul Dianei:

Google , dă-mi 6 numere norocoase ! | Rugăciune la zeul Google

Diferenţele între creierul femeii şi cel al bărbatului

Efectul Google | Internetul ne prosteşte sau ne face mai deştepţi?
Ai un creier Google? Ai un creier Google? Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 22, 2015 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.