Deepak Chopra: Coincidenţele, mesaje ale universului

Coincidenţele nu sunt accidentale, întâmplătoare, ci semnale, mesaje ale universului care ne pot călăuzi spre adevăratul nostru destin.

Nu cred în coincidenţe nesemnificative. Cred că fiecare coincidenţă este un mesaj, un indiciu despre o anumită faţetă a vieţilor noastre care ne cere atenţia. Deepak Chopra
Cei mai mulţi dintre noi trecem prin viaţă puţin temători, niţel nervoşi, cumva incitaţi. Suntem asemeni copiilor care se joacă de v-aţi ascunselea, vrând să fie găsiţi şi sperând totuşi că nu vor fi descoperiţi, rozându-şi unghiile de nerăbdare în aşteptarea a ceea ce urmează să se întâmple. Ne este frică atunci când oportunităţile se apropie un pic prea mult de noi şi ne ascundem cum putem mai bine în umbră când teama ne copleşeşte. Aceasta nu este o cale de a trece prin viaţă. Oamenii care înţeleg autentica natură a realităţii, cei ale căror tradiţii îi cheamă spre iluminare, scapă de simţământul de frică ori de grijă. Toate temerile lor dispar. De îndată ce înţelegi cum funcţionează viaţa în mod real - fluxul de informaţii şi indicii care direcţionează fiecare clipă- începi să vezi potenţialul uimitor al acelei clipe. Lucrurile cotidiene nu îţi mai dau deloc bătăi de cap. Ajungi să ai inima uşoară şi să fii plin de bucurie. Totodată, începi să întâlneşti din ce în ce mai multe coincidenţe în viaţa ta.

Atunci când îţi trăieşti viaţa apreciind coincidenţele şi semnificaţiile lor, te conectezi cu zona adâncă a unor posibilităţi infinite. În acest fel, începe magia. Această stare o numesc "sincrodestin" (destin sincronist), o stare în care devine posibil să ajungi la împlinirea spontană a fiecărei dorinţe. Sincrodestinul necesită câştigarea accesului la un loc adânc din tine însuţi, asociat cu coincidenţele petrecute. Un fapt de viaţă, o relaţie umană, o întâlnire întâmplătoare, o conjunctură îţi va da imediat un indiciu al înţelesului său. "Aha, deci despre asta era vorba!"

Esenţial este să fii atent şi să cercetezi.

Un alt lucru pe care îl poţi face pentru a-ţi extrage seva coincidenţelor este să ţii un jurnal cuprinzând coincidenţele din existenţa ta. După ani de consemnare a acestora, clasific coincidenţele drept mici, imense şi dublu imense. Poţi să ţii evidenţa coincidenţelor în orice fel îţi este mai uşor. Pentru unii oameni, cea mai facilă cale este să se ocupe de un jurnal zilnic şi să sublinieze cuvintele, frazele sau numele lucrurilor care le indică o coincidenţă. Alţi oameni au un jurnal dedicat special coincidenţelor. Ei încep o pagină nouă pentru fiecare coincidenţă importantă, semnificativă, şi apoi adaugă în aceasta orice altă conexiune cu acea coincidenţă.

Atunci când mergi noaptea la culcare, înainte să adormi, ia-ţi un răgaz de câteva minute şi imaginează-ţi că eşti martor, pe ecranul conştiinţei tale, la tot ce ţi s-a petrecut în timpul zilei. Priveşte-ţi ziua trecută ca pe un film. Observă-te cum te trezeşti dimineaţa, te speli pe dinţi, îţi iei micul dejun, mergi la muncă, te ocupi de sarcinile tale, te întorci acasă, îţi iei cina, tot ce are loc în viaţa ta până te culci. Nu este nevoie să analizezi ceea ce vezi sau să evaluezi, ori să judeci... Uită-te doar la film. Observă totul. Poţi chiar să bagi de seamă lucruri care nu ţi s-au părut importante atunci când s-a petrecut. Poţi remarca că părul femeii din spatele tejghelii de la farmacie era de aceeaşi culoare cu cel al mamei tale atunci când erai copil. Sau ai putea să dai o atenţie specială copilaşului care plângea în vreme ce mama lui îl trăgea afară din supermarket. Sunt uluitoare lucrurile care ţi se arată în filmul zilei tale pe care nu le-ai putut remarca conştient atunci când s-au întâmplat!

Pe măsură ce priveşti cum ţi-a trecut ziua în filmul ei, foloseşte această oportunitate pentru a te vedea pe tine însuţi într-un mod obiectiv. Te poţi descoperi făcând ceva de care nu eşti tocmai mândru sau, uneori, te poţi observa făcând lucruri stânjenitoare. Încă o dată, scopul nu este să te evaluezi, ci să obţii mici indicii despre comportamentul protagonistului filmului, un personaj care eşti tu însuţi.

Când recapitularea se încheie - ea poate dura doar cinci minute sau chiar o jumătate de oră - spune-ţi ţie însuţi, "Tot ce am urmărit, acest film al unei zile din viaţa mea este acum stocat în siguranţă deoparte. Pot să readuc aceste imagini pe ecranul conştiinţei mele, dar imediat ce renunţ la ele, acestea dispar." Filmul s-a terminat. După aceea, pe când mergi la culcare, spune-ţi ţie însuţi, "Tocmai mi-am recapitulat ziua, dau îndrumare sufletului meu, spiritului meu, subconştientului meu să-mi amintesc visele." Iniţial, poţi să nu sesizezi nici o schimbare. Însă, dacă practici acest lucru în fiecare noapte timp de câteva săptămâni, vei începe să ai o certitudine foarte clară că visul tău este şi el ca un film, iar tu eşti persoană care îl vezi întru totul. Când te trezeşti dimineaţa, de vreme ce eşti în stare să îţi aminteşti filmul viselor tale, notează-ţi scenele memorabile din ele. Include-le în jurnalul tău. Fă o notă specială penru coincidenţe. Inteligenţa non-locală, inteligenţă nelocalizabilă, domeniul tău spiritual, aria potentialurilor tale îţi furnizează indicii în visare la fel cum o fac în starea de trezie.

Începi astfel să descoperi treptat corelaţii, imagini care se repetă atât în vise cât şi realitatea zilnică. Mai multe coincidenţe îţi furnizează mai multe indicii despre comportamentul tău. Începi să te bucuri de sporite oportunităţi. Ai mai mult "noroc." Aceste indicii îndrumă spre orientările pe care ar trebui să ni le asumăm în vieţile noastre. Prin acest proces al recapitulării, vedem modele ce se repetă şi începem să ne dezvăluim misterul vieţii.

Acest proces este de ajutor îndeosebi pentru a renunţa la obiceiuri distructive. Viaţs are anumite teme pe care le desfăşoară. Câteodată, aceste teme lucrează în favoarea noastră. Alteori, ele lucrează împotriva noastră, în special dacă repetăm acelaşi modele ori teme, iarăşi şi iarăşi, sperând să ajungem la rezultate diferite. De exemplu, mulţi oameni care divorţează se îndrăgostesc din nou, dar sfârşesc prin a fi în acelaşi tip de relaţie de cuplu ca şi cea de mai înainte. Ei repetă aceeaşi traumă, retrăiesc aceeaşi angoasă, iar apoi spun "De ce continuă să mi se întâmple asta?" Procesul recapitulării ne poate ajuta să luăm seama la aceste modele şi, odată ce le discernem, putem face alegeri mult mai conştiente. A scrie un jurnal nu este neapărat necesar, dar ne sprijină să aducem la suprafaţă revelaţiile şi coincidenţele.

Aşadar, păstrează-ţi sensibilitatea, observă coincidenţele atât din traiul zilnic cât şi din visele de noapte, şi dă o atenţie deosebită la orice sparge normele probabilităţii, a unei aşa-zise statistici spaţiu-timp. Cu toţii suntem îmboldiţi să ne planificăm vieţile într-o anumită măsură, să facem presupuneri despre mâine, chiar dacă nu ştim de fapt ce se va întâmpla. Orice ne împiedică planurile, orice care ne scoate de pe traiectoria pe care credem că suntem ne poate furniza o revelaţie majoră. Chiar şi absenţa unor evenimente la care te aştepţi poate fi un indiciu al intenţiei universului. Oamenii cărora le este foarte greu să se ridice din pat dimineaţa pentru a merge la slujba pe care o urăsc, cărora le este dificil să se integreze în activităţile lor profesionale, care se simt emoţional "morţi" după o zi de muncă, trebuie să dea atenţie acestor simţăminte. Acestea sunt semnale importante că trebuie să fie o cale pentru a fi mai împliniţi în vieţile noastre. Poate că miracolele se află la îndemână noastră. Nu vei şti niciodată asta decât dacă îţi formezi o intenţie, devii sensibil la indiciile universului, urmăreşti lanţul coincidenţelor şi ajuţi lucrarea destinului pe care ţi-l doreşti cel mai tare.

Desigur, viaţa poate fi dificilă, şi fiecare dintre noi are corvoade zilnice, responsabilităţi şi obligaţii care pot deveni copleşitoare. Coincidenţele pot veni în zbor din toate direcţiile sau pot pare că te secătuiesc pe de-a întregul. Cum să-ţi găseşti drumul într-o lume atât de complexă? Rezervă-ţi cinci minute în fiecare zi pentru a rămâne în linişte, în însingurare. În acest răstimp, adu aceste întrebări în atenţia ta şi a inimii tale: "Cine sunt? Ce vreau de la viaţa mea? Ce vreau de la viaţa mea astăzi?" Apoi, deschide-te şi lasă ca fluxul conştiinţei, vocea ta interioară esenţială să-ţi dea răspunsurile. După alte cinci, minute, notează-ţi acest răspunsuri. Fă acest lucru zi de zi şi vei surprins cum situaţiile, circumstanţele, evenimentele şi oamenii vor concura spre aceste răspunsuri. Acesta este începutul sincrodestinului.

Pentru unii oameni, răspunsul la aceste întrebări poate fi inţial dificil. Mulţi dintre noi nu suntem obişnuiţi să gândim în termenii a ceea ce vrem şi avem nevoie şi, dacă o facem, nu ne aşteptăm cu siguranţă să ne împlinim năzuinţele. Dacă nu ţi-ai definit ţelul vieţii tale pentru tine însuţi, ce altceva îţi mai rămâne de făcut? Ar fi de ajutor dacă universul ne-ar dărui un indiciu important sau o busolă gigantică pentru a ne arăta direcţia în care ar trebui să mergem. De fapt, acesta busolă există. Pentru a o găsi, nu trebuie decât să te uiţi înăuntrul tău şi să descoperi cele mai pure dorinţe ale sufletului tău, visurile sale despre viaţa ta.

Nu cred în coincidenţe nesemnificative. Cred că fiecare coincidenţă este un mesaj, un indiciu despre o anumită faţetă a vieţilor noastre care ne cere atenţia.
 Deepak Chopra

Vezi în Blogul Dianei şi:

Coincidenţele nu sunt întâmplătoare - Despre sincronicitate
Deepak Chopra: Coincidenţele, mesaje ale universului Deepak Chopra: Coincidenţele, mesaje ale universului Reviewed by Diana Popescu on martie 15, 2016 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.