Povestea unui suflet rănit

Uneori, când sunt îngenuncheaţi de viaţă, ajungem la un prag diavolesc al disperării, şi renunţăm chiar şi la cei care ne iubesc şi pe care îi iubim...

Într-o zi, o veche rană sufletească s-a hotărât să distrugă omul în care îşi făcuse adăpost. A venit, aşadar, la el în vis şi i-a spus:

"Uită-te bine la tine şi în jurul tău. Îţi dai seama cum trăieşti? La urma urmei, ai numai probleme, atât în interior, cât şi în exterior."

"Cu toate astea," i-a răspuns omul, "am alături o femeie minunată. O iubesc, iar ea mă iubeşte!"
Rănile sufleteşti servesc numai diavolului.

"Dar ce poţi să-i oferi, cu excepţia problemelor tale?" a exclamat rana sufletească. "Nu va mai dura mult şi te va părăsi!"

"Nu, nu va face asta!" a strigat omul. "Ştiu bine că mă iubeşte."

"Pune-ţi niţel mintea la contribuţie," i-a zis rana sufletească. "Cum ar putea să te iubească cu adevărat? Nu eşti decât un ratat!"

Cu zâmbetul pe faţă şi un pumnal ascuns în suflet 

"Sunt sigur că ţine la mine," a replicat omul. "Dacă nu aş fi avut nici un fel de probleme, nici în afară, nici înlăuntru, aş fi putut să mă îndoiesc de loialitatea ei. În pofida acestora, ea rămas alături de mine, aşa că nu am de ce să nu mă încred în dragostea sa."

Rana sufletească nu s-a dat păgubaşă: "Gândeşte-te atunci la acest lucru... Dacă ea este minunată precum spui, eşti sigur că o meriţi? Nu are ea dreptul, oare, la o viaţă mai bună, împreună cu cineva care nu este un ratat şi plin de probleme asemeni ţie?"

După ce s-a trezit, cu lacrimi în ochi, bărbatul şi-a chemat iubita şi i-a mărturisit că nu merită iubirea ei şi că va pleca de lângă ea pentru totdeauna. Durerea care l-a străbătut atunci când i-a spus aceste cuvinte şi gândul la despărţirea de ea i-au pus capăt vieţii într-o clipită. Omul a murit în urma unui atac de cord devastator.

În rai, un înger a întâmpinat sufletul abia sosit şi l-a condus la porţile iadului.

Nefericit, disperat, acesta a întrebat îngerul, "De ce m-ai adus aici? Nu am făcut eu cel mai mare sacrificiu din dragoste?"

Îngerul l-a lămurit, "Rănile sufleteşti servesc numai diavolului. Vei rămâne în eternitate lângă cel pe care l-ai ascultat!"

Cum să îţi vinzi sufletul diavolului?
Povestea unui suflet rănit Povestea unui suflet rănit Reviewed by Diana Popescu on mai 09, 2016 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.