Efectul Hutchison între paranormal și adevăr științific!

Un inventator canadian, pe nume John Hutchison, este vestit pentru o serie de descoperiri extraordinare, neobișnuite, însă controversate! Ele ar fi generate de un câmp electromagnetic extrem de puternic, anormal, care ar provoca gelificarea metalelor, levitatia spontană a unor lucruri compuse din substanțe obișnuite și alte chestii "paranormale"! Aceste fenomene stranii sunt înglobate în așa-zisul efect Hutchison sau, pe scurt, efectul H.

Ceea ce pare a produce efectul Hutchison este senzațional! Se spune că determină obiectele să desfidă gravitația, conduce metalele către o fisurare, sfărâmare instantanee, face ca materiale total diferite să fuzioneze (precum metalul cu lemnul!).  Hutchison a imortalizat efectul său pe video de multe ori și, pretinde că l-a demonstrat și oamenilor de știință din armata SUA. Pretențiile sale sunt însă puse la îndoială întrucât efectul lui nu poate fi reprodus, reluat, nici măcar de inventatorul său!

Un tip excentric, Hutchison și-a pus la punct experimentele în apartamentul lui, folosind echipament aruncat la gunoi, dat la baie, de marina și armata americană. Spațiul său de locuit este aglomerat cu osciloscoape, înregistratoare digitale, instrumente de măsură, corpuri de iluminat, "farfurii" de recepție, și tot felul de organe de asamblare. Suporterii lui îl aseamănă frecvent cu genialul om de știință și inventator Nikola Tesla. De fapt, se pare că Hutchison încerca să reia un experiment de-al lui Tesla atunci când ar fi descoperit nemaipomenitul efect ce-i poartă numele! Se pare!
Efectul Hutchison

În experimentele lui Hutchison se folosesc bobine electrice multiple, numite bobine Tesla, precum și o mașinărie de producere a electricității statice, adică generatorul Van de Graaf. Cum lucrează aceste dispozitive de voltaj înalt în tandem pentru a produce efectul H este incert, dar admiratorii lui Hutchison tind să creadă că o undă electromagnetica ipotetică, o undă scalară, ii permite lui să genereze o energie ciudată, o așa-zisă "energie a punctului zero".

Energia punctului zero este prezentă, se spune, la zero grade Kelvin, temperatura la care se presupune că intreaga activitate dintr-un atom încetează. Poartă și numele de energie de vacuum fiindcă descrie energia dintr-un vacuum perfect, în care nu există nici lumină, nici materie! În această stare, oscilațiile electromagnetice aleatorii pot fi încă obsevate, ceea ce înseamnă că este prezentă, totuși, o anumită energie. Dacă o astfel de energie ar exista, ea ar fi enormă! Se teoretizezează, în acest sens, că ar fi suficientă într-o ceașcă de cafea pentru a fierbe și evapora toate oceanele pământului!

Efectul Mandela: Amintiri false sau universuri paralele?

Multe dintre criticele aduse lui Hutchison izvorăsc din  insuficiența observațiilor uneia a treia părți, imparțiale, și de faptul că efectul său nu a fost încă reprodus nicăieri. Există o serie de demonstrații video arătând, chipurile, fenomenul, inclusiv câteva filmări scurte accesibile gratuit online, și altele, de mai mare durată, pe care Hutchison le vinde prin comandă pe email la prețul de 150 dolari USA.

Clipurile video online înfățișează într-adevăr obiecte care par să leviteze, să plutească și să se miște straniu în aer, dar mulți suspectează că nu sunt decât niște trucuri, înșelătorii!

O sugestie făcută de sceptici e că Hutchison ar folosi un electromagnet prins pe tavan și ar ascunde bucăți de metal în obiectele atrase de acesta. De asemeni, el ar filma obiecte cu o camera întoarsă cu josul în sus, dând iluzia că acestea plutesc prin aer, se înalță, când, de fapt, sunt în cădere.

O dovadă clară împotriva efectului Hutchison apare în filmul făcut de el pentru o televiziune, ce arată o jucărie OZN levitând și sărind prin văzduh de colo colo. În partea stânga de sus al acestui video, este vizibilă clar o sfoară, o bucată de nailon, mișcându-se simultan cu lucrurile părând să leviteze. La început, Hutchison a obiectat, zicând că era un fir făcând parte din aparatura sa, dar, mai apoi, a recunoscut că a încercat să fie "creativ", pentru că nu și-a mai putut reproduce experimentul inițial!

Știința înseamnă pe jumătate scepticism și, pe jumătate, o minte deschisă, așa că, în pofida argumentelor ce contrazic efectul Hutchison, aș fi încântată să aflu că este unul real! Voi ce credeți?

Efectul Dorian Gray: Totul este scris pe faţa ta!?
Efectul Hutchison între paranormal și adevăr științific! Efectul Hutchison între paranormal și adevăr științific! Reviewed by Diana Popescu on iulie 03, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.