Bărbații chelioși sunt mai puternici, mai virili și mai impunători?

Ești bărbat și vrei să arăți cu cel puțin 13% mai puternic decât ești de fapt? Atunci rade-ți părul de pe cap, tunde-te zero! Cel puțin, asta sugerează o cercetare științifică recentă. Se pare că un cap masculin fără vreo urmă de păr indică dominanță, autoritate și capacitatea de a-i controla pe cei din jur. Acest lucru pare să fie confirmat de staruri de la Hollywod precum Bruce Willis, Dwayne Johnson, Vin Diesel și Jason Statham.

Soldații greci de pe vremea domniei lui Alexandru cel Mare se zice că ar fi fost obligați să-și radă părul de pe cap ca o măsură defensivă, pentru a-i stăvili pe dușmanii lor să-i apuce de plete în timpul luptelor corp la corp. Poate că, de atunci, un cap ras a devenit un simbol al agresivității și durității.

Chiar și azi, conform unui studiu psihologic, bărbații chelioși, tunși zero, care și-a dat jos cu desăvârșire părul de pe cap, sunt considerați ca fiind cu circa 13% mai înalți, mai puternici și cu abilități mai mari de lideri decât cei care și-au păstrat măcar câteva șuvițe pe scăfârlie.
Bărbații chelioși

Cu toate astea, în realitate, bărbații cu chelie, care-și pierd părul, nu sunt mai virili și nu au nici un nivel de testosteron mai mare decât cei care au încă podoaba capilară, deși tind să aibă mai mult păr pe brațe, piept și picioare.

Spaima masculilor umani de a-și pierde părul a fost impregnată, de-a lungul secolelor, de tot felul de superstiții ridicole. Aristotel credea că chelia era provocată de prea multe relații erotice. În Roma antică, o epidemie de pierdere a părului a fost asociată cu coifurile grele de metal purtate de soldați. Teorii de mai târziu includ "uscarea creierului" din pricina aerului nesănătos sau, culmea, a unor tunsori prea scurte!

Părul: Simbol şi semnificaţie

În anul 1897, un val de panică a străbătut globul după ce un dermatolog francez a anunțat că a descoperit adevăratul vinovat pentru chelie: un microb! Frizerii și jurnalele medicale au trecut prompt la acțiune, punând în vedere că pieptenii trebuie să fie puși regulat în apă fiartă și că, în nici un caz, membrii familiilor nu trebuie să-și împrumute unul altuia vreun pieptene!

În prezent, știința a demonstrat că ceea ce provoacă chelia este un subprodus potent al testosteronului, dihidrotesteron (DHT). În pantecul mamei, acesta joacă un rol important în dezvoltarea organelor genitale masculine. La adulți, determină contractarea, subțierea foliculelor părului lor. Pe măsură ce DHT "lucrează", părul bărbaților este transformat într-un fel de puf scurt, moale, asemeni celui de pe capul bebelușilor.

Ceea ce îi afectează pe oamenii chei este, se pare, sensibilitatea foliculelor părului lor moștenită de la mamele lor.

Barba, mustața și personalitatea bărbaților
Bărbații chelioși sunt mai puternici, mai virili și mai impunători? Bărbații chelioși sunt mai puternici, mai virili și mai impunători? Reviewed by Diana Popescu on septembrie 07, 2019 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.