7 iulie: Ziua Internațională a Păcii și Dragostei

 Ziua Internațională a Păcii și Dragostei este  celebrată în fiecare an pe 7 iulie, pentru a răspândi energia pozitivă pe întreg globul. Pacea și dragostea nu costă nimic, dar puterea lor poate merge mai departe decât pot exprima cuvintele. Diverse culturi au propriile concepte de pace. Filosofia "Ubuntu" din rândul poporului Zulu din Africa ne învață că umanitatea este interconectată.   

                         

7 iulie: Ziua Internațională a Păcii și Dragostei

La japonezi, "Heiwa" înseamnă alinierea cuiva către un bine comun. Spiritul lui Shaloom al evreilor este tradus drept "unitate și prosperitate, cu semnificația reîntregirii ivite din dreptate". Cele mai multe culturi par să se pună de acord că lumea are nevoie de mai multă dragoste și mai multă pace.


Ziua Internațională a Păcii și Dragostei a fost introdusă de toboșarul de la Beatles, Richard Starkey, mai cunoscut prin numele său de scenă, Ringo Starr, a cărui zi de naștere pică pe 7 iulie. Inițiativa "Pace și Dragoste" a lui Ringo Starr, lansată în 2008, a inspirat, de fapt, ideea Zilei Internaționale a Dragostei și Păcii. Ringo Starr avea pe atunci 68 de ani și, la întrebarea unui jurnalist despre ce i-ar place să primească de ziua lui, a răspuns "pace și dragoste". În fiecare an, de atunci, Ringo Starr a încurajat pe 7 iulie oamenii din toată lumea să răspândească pacea și dragostea.


6 iulie: Ziua Mondială a Zoonozelor


În afară de acest apel al său, Ringo Starr a început tradiția de a se întâlni cu fanii și prietenii săi la cafeneaua Hard Rock Cafe din Chicago, înmânând brioșe și alăturându-se mulțimii în rostirea de "pace și dragoste" la prânz. În 2019, au fost organizate mai mult de 30 de evenimente "Pace și dragoste" în toată lumea, iar, în Beverly Hills, California, a fost dezvelită statuia "Pace și Dragoste" a lui Ringo Starr, în greutate de 363 de kilograme. 


În 2020, Ringo Starr a mutat celebrarea pe online, invitând muzicieni să performeze la "Ringo's Birthday Show" (Spectacolul zilei de naștere a lui Ringo), un spectacol găzduit de el. Dave Grohl, Paul McCartney și Sheryl Crow au fost numai câțiva dintre muzicieni. De pe Stația Spațială Internațională, astronauții NASA au trimis urări de la mulți ani și un mesaj de pace și dragoste în întreaga lume. 


7 iulie: Ziua Globală a Iertării

7 iulie: Ziua Internațională a Păcii și Dragostei 7 iulie: Ziua Internațională a Păcii și Dragostei Reviewed by Diana Popescu on iulie 06, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.