14 august: Ziua Conștientizării Financiare

 Neglijată, probabil, de mulți oameni, Ziua Conștientizării Financiare, marcată în fiecare an pe 14 august, poate avea o mult mai mare importantă decât tindem să credem la prima vedere.


În primul rând, cu prilejul acestei zile ni se sugerează cât de bine ne-ar fi dacă nu am mai trebui să stăm deasupra capetelor noastre cu sabia lui Damocles a unor mari împrumuturi. Totodată, o situație financiară sănătoasă, echilibrată, pare să ne îngăduie să ne gândim la un viitor mai luminos, mai promițător.         

                                                                

14 august: Ziua Conștientizării Financiare

Banii nu aduc fericirea, dar ne înlesnesc drumul către aceasta!


Așadar, pe 14 august, nu ar fi rău să analizăm cum stăm și încotro ne îndreptăm din punct de vedere al finanțelor noastre...


Ai vrea să te scalzi în bani ca miliardari văzuți în filme, de exemplu în "Marele Gatsby"? Îți investești banii, însă nu știi cu siguranță încotro se duc? Oricare ar fi situația noastră financiară, măcar în această zi ar fi indicat să încercăm să ne asumăm o cât mai largă perspectivă asupra sa. Mulți dintre noi așteaptă aniversarea zilei de naștere și ziua Anului Nou pentru a lua decizii însemnate din aceast punct de referință. Ei bine, Ziua Conștientizării Financiare ne oferă încă o astfel de ocazie, una marcată de un plus de realism!


13 august 2023: Ziua Pepenului Galben


Muncim pentru bani, sau lăsăm banii să lucreze pentru noi? Această este marea întrebare! David Ravetch, un lector senior în contabilitate de la Universitatea din California, Los Angeles, spunea că "Trăim într-o lume de analfabetism financiar". Ceea ce înseamnă că, de obicei, nu posedăm cunoașterea și abilitățile necesare pentru a fi informați și a lua decizii financiare eficiente pornind de la resursele noastre financiare existente. 


Acest lucru poate să pară a fi copleșitor, dar oricine se poate alinia la principii financiare corecte și, astfel, să economisesca, sau chiar să-și sporească veniturile. Nu trebuie decât să apelăm la un consultant financiar verificat ca a fi competent și cinstit, ori să urmărim constant cărți și sfaturi financiare de încredere de pe media. 


14 august: Ziua Iubește-ți Librăria


14 august: Ziua Conștientizării Financiare 14 august: Ziua Conștientizării Financiare Reviewed by Diana Popescu on august 13, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.