13 august 2023: Ziua Pepenului Galben

 Ziua Pepenului Galben are loc în fiecare an în a doua duminică din august, în 2023 pe 13 august. În această zi specială sunt celebrați pepenii galbeni îndeosebi din Turkmenistan, unde sunt considerați o moștenire agricolă importantă și o mândrie pentru oamenii din această țară din Asia Centrală. 


Tari, aspri și reticulați la exterior, astfel de pepeni sunt, de obicei, moi, dulci, suculenți și galbeni sau portocalii la interior.   

                                       

13 august 2023: Ziua Pepenului Galben

Ziua Pepenului Galben orgineaza din Turkmenistan, țara cea mai puțin populată din Asia Centrală, în care, în prezent, există circa 400 de varietăți de pepeni. Oamenii de aici cresc și cultivă pepeni galbeni într-un număr foarte mare, această practică fiind o parte integrantă a istoriei și culturii lor. 


12 august: Ziua Cartofilor Prăjiți Julienne


În acest stat, sunt atât de semnificativi încât unul din pepenii obținuți prin încrucișare a fost numit după primul președinte al Turkmenistanului, Sapar Murat Niyazov, care a fost creatorul sărbătorii din cea de-a două duminică a lunii august. El prefera să fie cunoscut drept "Turkmenbashi", adică "liderul oamenilor". Pepenele Turkmenbashi este respectat pentru aroma sa, gustul său și mărimea sa excepțională. 


13 august: Ziua internațională a stângacilor

13 august 2023: Ziua Pepenului Galben 13 august 2023: Ziua Pepenului Galben Reviewed by Diana Popescu on august 12, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.