Comentariile Gloogle Plus pe Blogger

Google Plus a pus recent la punct un nou sistem social de comentarii disponibil pe blogurile de pe platforma Blogger (blogspot). Cu alte cuvinte, daca ai un blog gazduit pe Blogger, ai acum oportunitatea ca toate comentariile legate de un articol semnalat pe Google Plus sa se adauge automat la cele de pe blogul tau. Aceasta noua optiune aduce un sine o prezentare grafica mai eleganta si o sporita interactiune sociala.

Iata cum poti adauga comentariile de pe Google plus pe blogul tau Blogger...

Mai intai, este necesar sa ai un profil Google Plus. Pentru a face acest lucru, trebuie sa iti muti profilul de pe Blogger pe Google Plus, dand click pe butonul Google+ de pe tabloul de bord /dashboard (situat intre Comentarii si Statistici). De indata ce blogul tau capata astfel un link catre profilul Google Plus, va apare o noua setare in rubrica Google+, pe care o poti selecta dand click pe "Utilizati comentariile Google+ pe acest blog".

Avantajele noul sistem de comentarii

- Poti vedea toate comentariile despre blogul tau intr-un singur loc. Cand cineva da "share" unei postari ale tale pe Google+, acesta va apare in comentariile Google+. Orice raspuns ori mesaj la acest share va apare pe blogul tau. Aceste comentarii pot fi publice sau private pe cercurile amicilor tai de pe Google Plus.

- Cititorii blogului tau pot opta sa vada toate comentariile, numai ultimele dintre ele, sau numai pe acelea facute din persoanele din cercurile lor.

- Comentariile anterioare de pe blog nu se vor pierde, ci vor continua sa fie vizibile.

Dezavantaje

- Oricine vrea sa faca un comentariu pe blogul tau trebuie sa aiba un cont Google. Daca nu are, si tine mortis sa trimita un comentariu, este necesar sa isi creeze mai intai un cont Google. Cititorii blogului nu mai au la indemana optiunea de a se semna folosind OpenID sau de face comentarii anonime.

-Daca in vechiul sistem Blogger, ai optiunea de a aproba sau a sterge comentariile, optiunea de comentarii Google Plus nu iti mai ofera aceasta posibilitate. Pe de alta parte, Google+ va ascunde in mod automat comentariile care i se par a fi spam. Poti reevalua acestea comentarii ascunse dand click pe ele.

- Daca ai adus modificari sablonului (template-lui) blogului tau de pe Blogger, nu poti folosi optiunea automata de pe panoul de control pentru a adopta noul tip de comentarii. In acest caz, ti se recomanda sa adaugi un cod in template-ul tau (desi Google nu garanteaza ca acesta va functiona). Vezi Google+ Comments FAQs


- Daca iti schimbi URL-ul blogului cu un domeniu propriu, si ai folosit o vreme comentariile Google Plus, acestea se vor pierde.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Hotararile pentru 2013 cu Google

Google , da-mi 6 numere norocoase ! | Rugaciune la zeul Google

AuthorRank, un nou instrument Google
Comentariile Gloogle Plus pe Blogger Comentariile Gloogle Plus pe Blogger Reviewed by Diana Popescu on aprilie 19, 2013 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Din punctul meu de vedere, mai multe dezavantaje ai. Era fain sa faca o casuta optionala, gen cea de la Facebook, si sa te lase sa comentezi fie cu un cont Google, fie liber, cu Open ID.

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord, trece cate o zi si mai apare altceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.