Codul ospitalității: Poveste cu tâlc de Paulo Coelho

"Codul ospitalitățîi" este o poveste cu tâlc a lui Paulo Coelho, celebrul scriitor brazilian care are peste un milion de cărți vândute în întreaga lume, inclusiv 14 volume cu povestiri scurte și vestitul roman "Alchimistul". Paulo Coehlo are o activitate bogată, intensă pe internet, promovând în acest spațiu virtual chiar și copii ale propriilor cărți piratate!

Pe când traversau un deșert, doi oameni au ajuns în dreptul cortului unui beduin și i-au cerut acestuia găzduire. Cu toate că nu îi cunoștea, beduinul i-a considerat bineveniți, conform codului ospitalității al nomazilor. A ucis o cămilă, iar friptura făcută din ea le-a fost servită oaspeților în cadrul unui dineu festiv.

A doua zi, întrucât musafirii nu plecaseră încă, beduinul și-a sacrificat o a doua cămilă. Uluiți, aceștia au protestat deoarece nu terminaseră de mâncat carnea celei anterioare.

"Ar fi o jignire să le ofer carne veche oaspeților mei!", le-a replicat beduinul.
Poveste cu tâlc de Paulo Coehlo - Codul ospitalității

În cea de-a treia zi, cei doi oameni s-au trezit devreme, hotărâți să își reînceapă călătoria. Fiindcă beduinul nu era acasă, i-au lăsat nevestei lui 100 de dinari, scuzându-se, totodată, că nu-l mai puteau aștepta pentru că, dacă ar mai fi întârziat, soarele ar fi devenit prea puternic pentru a le mai îngădui să meargă prin deșert.

Cum te trimite diavolul în rai - Poveste de Paulo Coelho

După ce au umblat patru ore, au auzit o voce care îi striga. S-au uitat înapoi și l-au văzut pe beduin. De îndată ce i-a ajuns, el le-a aruncat la picioare cei o sută de dinari.

"V-am găzduit cu o atât de mare căldură sufletească! Nu vă e rușine de voi înșivă?"

Surprinși, oamenii i-au zis că, în mod sigur, cămilele sacrificate valorau mai mult decât acea suma, dar că nu aveau alți bani pentru a compensa acest lucru.

"Nu mă interesează câți bani mi-ați lăsat", le-a spus nomadul. "Deșertul îi primește cu drag și generozitate pe beduini oriunde se duc și nu le cere niciodată ceva în schimb. Dacă ar trebui să-i dăm ceva, cum am mai putea supraviețui? Faptul că v-am primit în cortul meu este ca și cum aș fi plătit o parte neînsemnată din ce îmi dăruiește viața!"

Vreau să-l găsesc pe Dumnezeu - Poveste de Paulo Coelho
Codul ospitalității: Poveste cu tâlc de Paulo Coelho Codul ospitalității: Poveste cu tâlc de Paulo Coelho Reviewed by Diana Popescu on iulie 11, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.