DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera N

N

-N6 – FURFURILADENINA – (N6-Furfuryladenine) Nume tehnic pentru kinetina.
-NALBA MARE – (Althaea officinalis) Cu proprietati antiinflamatoare si emoliente , se utilizeaza la tratarea tenurilor uscate , ridate sau iritate (prin aplicarea de comprese).
- NASTUREL- (Nasturtium officinalis) Utilizat pentru frectii contra caderii parului.
- NECROBIOSIS PIPOIDICA – Tip de iritatie a pielii pe gambe , intalnita de obicei la femei , care provoaca aparitia catorva pete stralucitoare rosii-maron , cu centrul de culoare galbena.
-NEG – Excrescenta circulara de mici dimensiuni pe piele , de obicei de culoare neagra , acoperita uneori cu par,
-NEGI ANALI – Sau “condiloma” , apar datorita virusului “papilloma” si sunt pozitionati pe pielea din jurul anusului , In interiorul canalului anal si in rectumul inferior,
-NEGI ATIPICI – Boala a pielii caracterizata prin aparitia unor negi (alunite) asemanatori unor tumori.Marimea , locatia si culoarea acestora este variabila , insa sunt mai mari decat alunitele obisnuite si au margini neregulate.Pot avea origine genetica.
-NEGI PLANTARI – Infectie comuna a pielii in partea de jos a piciorului.Nu trebuie confundati cu negii cancerosi de pe talpa piciorului , care sunt provocati de virusul uman papilloma.
-NEMTOAICE – (Tropaeolum majus) Impreuna cu frunzele de urzica se foloseste la prepararea unor lotiuni de frictionare a parului , pentru a preveni caderea acestuia.
-NEOPENTAN OCTILDODECIL (Octyldodecyl neopentanoate) Emolient si agent de intretinere a pielii.
-NEROLI - Ulei preparat din florile portocalului dulce sau amar numit “zagara” in limba italiana.
- NEVUL CLARK - Boala contractata mai mult de tineri , datorata expunerii la soare , constand aparitia unor alunite (nevi) izolate sau multiple .Persoanele care au nev Clark prezinta un risc mai mare de a avea melanoame.
- NEVUL HALOU – Neg cafeniu sau roz cu un inel alb sau un halou alb pe pielea din jurul sau .Apare atunci cand , din cauze
necunoscute , celulele sistemului imunitar ataca un neg obisnuit.
-NIACINAMIDA – Numita si vitamina B3 , niacina , sau acid nicotinic , este un ingredient solubil in apa , si este stabil in prezenta luminii sau caldurii.Mareste , nivelul ceramidei si a acizilor grasi in piele , impiedica deshidratarea pielii , stimuleaza microcirculatia sangelui in derma.
-NICOTINAT DE MIRISTIL – (Myristyle nicotinate) Derivat al acidului nicotinic , derivat al vitaminei B3 , ca proprietati similare cu niacimida.
-NITRID DE BORON – Pudra anorganica sintetica utilizata in cometica , cu proprietati absorbante similare cu cele ale pudrei de talc.
-NITROCELULOZA – Substanta sintetica inflamabila utilizata in cosmetica ca emulsifiant si film protector .Intrebuintata mai ales la acoperirea unghiilor cu lac.
-NITROGEN – Utilizat ca agent de propagare in produsele cosmetice .Ca oxid nitric , poate provoca degradarea radicalilor liberi si moartea celulelor.
-NITROSAMINE – Compusi carcinogenici formati din amine si acid azotic , folositi in formulele cosmetice DEA , MEA , TEA.
-NON-ACNEIC – Proprietate de a nu infunda glandele grase ale persoanelor predispuse la acnee.
-NON-COMEDOGENIC- Proprietate a unor produse cosmetice de a nu provoca excrescente ale pielii prin infundarea porilor.Intre uleiurile non-comedogenice sunt cele de soia , floarea soarelui , migdale , masline , samburi de pirsica , germeni albi , jojoba , alune americane.
-NONOXINOL – Folosit ca surfactant mediu.
-NUC – (Juglans regia) Utilizat pentru preparea unei tincturi pentru inchiderea parului brunet.
-NUCA DE COCOS – Are calitati de curatare si degresante , fiind utilizata in cosmetica la producerea agentilor de degresare.
-NUCA KOLA – (Cola acuminata) Nuca bogata in cafeina , o substanta care poate fi iritanta pentru piele.Datorita faptului ca are un mare continut de amina , poate forma nitrosamine , potentiali carcinogeni.
-NUCSOARA – (Amomum cardamom , Elettaria cardamomum) Originara din india , nucsoara are o aroma , un parfum puternic , si un gust racoritor, asemanator mentei.In parfumuri se utilizeaza in cantitati mici (datorita aromei puternice) , de obicei in amestec cu priboi (geranium) si trandafir.
- NYLON -12 – Substanta sub forma de pudra , folosita ca absorbant si agent de intarire.
-NYMPHAEA TETRAGONA – Planta a carei tulpina are proprietati puternice antioxidante , si capacitatea de a inhiba epuizarea colagenului de catre MMP-1 , cand este aplicata celulelor fibroblaste.


DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE DE LA A LA Z
A...B...C...D...E...F...G...H...I...J...K...L...M...N...O...P...Q...R...S...T...U...V...X...Z
DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera N DICTIONAR DE COSMETICA ONLINE - Litera N Reviewed by Diana Popescu on iulie 02, 2009 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.